Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα πρόκληση της Τουρκίας στην καρδιά του Αιγαίου


Σε μια πρωτοφανή κίνηση η Τουρκία αποφάσισε να δεσμεύσει μεγάλη περιοχή στο Κεντρικό Αιγαίο για άσκηση Έρευνας και Διάσωσης με τρόπο που αμφισβητείται πλήρως η άσκηση κυριαρχικών αρμοδιοτήτων της χώρας μας στην καρδιά του Αιγαίου.

Με τη NAVTEX 0556/18 η Τουρκία αναγγέλλει την πραγματοποίηση άσκησης Έρευνας και Διάσωσης (SAR) στις 11, 14 και 15 Μαΐου σε μια μεγάλη περιοχή που περικλείεται μεταξύ των δυτικών ακτών της Λέσβου μέχρι την Χίο, τα Ψαρά και τη Σκύρο.

Η Τουρκία παγίως αμφισβητεί τις ελληνικές κυριαρχικές αρμοδιότητες όπως είναι η Έρευνα και Διάσωση και είναι συχνά τα περιστατικά που διεκδικεί το συντονισμό επιχειρήσεων SAR ακόμη και δυτικά των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, υποστηρίζοντας ότι η τουρκική ζώνη ευθύνης Search and Rescue Region (SRR) φθάνει μέχρι το μέσο του Αιγαίου, στον 25ο μεσημβρινό που αποτελεί και το όριο της αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, άλλα και των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Η επέκταση της επιχειρησιακής αρμοδιότητας μέχρι το μέσο του Αιγαίου θα εγκλώβιζε σε τουρκική ζώνη ευθύνης ελληνικά νησιά με ό,τι θα σήμαινε φυσικά αυτό για την προώθηση των βλέψεων της Τουρκίας για ανατροπή του status quo στο Αιγαίο.

Ν.Μ.
LiberalΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]