Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτή είναι η αποβατική δύναμη των Τούρκων κοντά σε Χίο και Σάμο


Νέες εικόνες από τη μεγάλη αποβατική άσκηση «Efes 2018» που από σήμερα μπαίνει στην τελική της φάση και ολοκληρώνεται στις 11 Μαΐου, έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με ελληνικές στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο news.gr, μέσα στον κόλπο Sığacık βρίσκεται ένας μεγάλος αποβατικός στόλος. Ο κόλπος γεωγραφικά τοποθετείται νοτιοανατολικά της Χίου και βόρεια της Σάμου. Έξω από τον κόλπο αλλά εντός τουρκικών χωρικών υδάτων περιπολεί η φρεγάτα TCG Giresun.


Πρόκειται για φρεγάτα με καθήκοντα αντιαεροπορικής προστασίας.

Ως προς τον κυρίως αποβατικό στόλο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέσα στον κόλπο είναι 14 αποβατικά, 2 αρματαγωγά, 2 ανθυποβρυχιακά περιπολικά, 1 ρυμουλκό, 1 υδροφόρα, 2 ναρκοθηρευτικά, 1 κορβέτα και ένα ταχύ σκάφος υποβρύχιων καταδρομέων (SAT).

Οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές παρακολουθούν πολύ στενά την άσκηση αυτή που γίνεται υπό την αιγίδα της Στρατιάς του Αιγαίου.

Στην τελική φάση της τουρκικής άσκησης αξίζει να αναφερθεί πως συμμετέχουν εκτός της Τουρκίας και αρκετές άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων, και οι ΗΠΑ.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]