Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Spiegel: Χρήματα και προσωπικό Frontex από την Ευρώπη στα νησιά για το μεταναστευτικό


Περισσότερα χρήματα για τις χώρες της νότιας Ευρώπης που έχουν πληγεί από το μεταναστευτικό ρεύμα και την οικονομική κρίση, προβλέπει ο επταετής προϋπολογισμός της ΕΕ που αναμένεται να καταθέσει την Τετάρτη, ο αρμόδιος Επίτροπος Προϋπολογισμού, Γκίντερ Έντιγκερ.

Αυτό αναφέρει το περιοδικό Σπίγκελ σε ρεπορτάζ του, σημειώνοντας πως παράλληλα με τον προϋπολογισμό 2021-2027 προβλέπεται να ενισχυθεί με προσωπικό και κεφάλαια η υπηρεσία φύλαξης εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, Frontex.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η υπηρεσία από 1.600 άτομα που απασχολεί σήμερα, θα φθάσει τα 5.000.

Ο Γερμανός Επίτροπος για θέματα Προϋπολογισμού, σκοπός είναι να προστατευθεί η ζώνη του Σένγκεν, καθώς και να φυλαχθούν καλύτερα τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Στον νέο προϋπολογισμό της ΕΕ, 1 δις ευρώ θα διατεθεί για το μεταναστευτικό/προσφυγικό. Δηλαδή, με τα χρήματα αυτά θα ενισχυθούν περιφέρειες, δήμοι και κοινότητες –κυρίως της νότιας Ευρώπης- όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, πού έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις αυξημένες ροές μεταναστών και προσφύγων.

Το δημοσίευμα του Σπίγκελ, συμπληρώνει πως αντίθετα θα υπάρξουν περικοπές κεφαλαίων από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]