Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα «Λευκά Κράνη», μια MKO, κατασκεύασαν την χημική επίθεση στην Συρία


Πάντως εάν αποδειχθεί και στην πράξη ότι η δήθεν χημική επίθεση στην Douma της Συρίας ήταν ένα κατασκεύασμα των Λευκών Κρανών θα πρέπει να δώσουν σοβαρές εξηγήσεις ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία

Συγκλονίζουν τα στοιχεία για την δήθεν χημική επίθεση στην πόλη Douma της Συρίας.

Με βάση νεότερες αποκαλύψεις τα Λευκά Κράνη - White Helmets – μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση κατασκεύασαν την είδηση περί χημικής επίθεσης με στόχο να κινητοποιήσουν την διεθνή κοινή γνώμη κα κατά του Assad του προέδρου της Συρίας.

Ρώσοι αξιωματούχοι έφεραν δεκαπέντε άτομα στη Χάγη από την πόλη Douma της Συρίας, τα οποία ανέφεραν ότι ήταν παρών κατά τη διάρκεια της φερόμενης χημικής επίθεσης στις 7 Απριλίου - συμπεριλαμβανομένου του 11χρονου Hassan Diab, ο οποίος εμφανίστηκε σε ένα βίντεο που προώθησαν τα "Λευκά κράνη", τονίζοντας ότι το παιδί είχε δεχθεί επίθεση με χημικά.

Όμως το ίδιο το παιδί δήλωσε ότι δεν δέχθηκε καμία επίθεση με χημικά.
«Ήμασταν στο υπόγειο και ακούσαμε τους ανθρώπους να φωνάζουν ότι έπρεπε να πάμε σε νοσοκομείο.
Περάσαμε από μια σήραγγα.
Στο νοσοκομείο άρχισαν να μου ρίχνουν κρύο νερό», δήλωσε ο μικρός Diab.
Το αγόρι και η οικογένειά του έχουν μιλήσει σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, που λένε ότι δεν υπήρξε επίθεση.

Άλλοι που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια του video που γύρισαν τα Λευκά Κράνη περιλαμβάνεται και ένας μέλος του νοσοκομείου της Douma τον Ahmad Kashoi, ο οποίος διαχειρίζεται τον θάλαμο έκτακτης ανάγκης.

«Υπήρχαν άνθρωποι άγνωστοι για εμάς που κινηματογραφούσαν τα επείγοντα περιστατικά, μαγνητοσκοπούσαν το χάος που επικρατούσε.
Ο ίδιος δηλώνει ότι όσοι βρέθηκα στο νοσοκομείο της Douma στις 7 Απριλίου επέστρεψαν τα σπίτια τους.

Μιλώντας επίσης στη Χάγη ο Halil al-Jaish, ένας εργαζόμενος στα επείγοντα περιστατικά στο νοσοκομείο της Douma δήλωσε ότι κάποιοι ασθενείς αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, αλλά αυτή οφειλόταν στην βαριά σκόνη και κανείς δεν έδειξε σημάδια δηλητηρίασης με χημικά.

Όπως αποκαλύπτεται τα Λευκά Κράνη που κινηματογραφούσαν τα συμβάντα στο νοσοκομείο φώναζαν ότι οι πολίτες δέχθηκαν επίθεση με χημικά.

Ο Ahmad Saur, ο οποίος εργάζεται στην Συριακή Ερυθρά Ημισέληνο, δήλωσε στον τομέα του δεν έλαβε κανέναν ασθενή που εκτέθηκε σε χημικά όπλα την ημέρα του υποτιθέμενου περιστατικού και ότι όλοι οι ασθενείς χρειάζονται γενική ιατρική περίθαλψη ή βοήθεια για τους τραυματισμούς.

Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στο OPCW, Aleksandr Shulgin, δήλωσε ότι ο OPCW δηλαδή η Διεθνής Οργάνωση για την Καταπολέμηση των Χημικών Όπλων έχει ήδη προαποφασίσει ότι θα πάρει συνεντεύξεις από 6 προκαθορισμένα άτομα και δεν είναι βέβαιο ότι θα κάνει δεκτές τις συνεντεύξεις όσων υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε επίθεση με χημικά στην πόλη Douma της Συρίας.

Εν τω μεταξύ, η Δύση - δυσαρεστημένη με αυτήν την απροσδόκητη τροπή στην υπόθεση με τα χημικά στην Συρία – αποκάλεσε την ρωσική συνέντευξη τύπου "κόλπο" - με τη Βρετανία και τη Γαλλία να την καταγγέλλουν ως "άσεμνη μεταμφίεση".

"Αυτή η άσεμνη μεταμφίεση δεν αποτελεί έκπληξη από τη συριακή κυβέρνηση, η οποία έχει σφαγιάσει τον δικό της λαό τα τελευταία επτά χρόνια", δήλωσε ο Philippe Lalliot, πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ολλανδία.

Πάντως εάν αποδειχθεί και στην πράξη ότι η δήθεν χημική επίθεση στην Douma της Συρίας ήταν ένα κατασκεύασμα των Λευκών Κρανών θα πρέπει να δώσουν σοβαρές εξηγήσεις ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία για τις πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]