Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εισαγγελέας Παρισιού: 416 δωρητές-χρηματοδότες της ISIS ταυτοποιήθηκαν στη Γαλλία


Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού τον François Molins,το Ισλαμικό Κράτος είχε ανάγκη από 25.000 euros για τις επιθέσεις του Γενάρη 2015 σε Charlie Hebdo, και την Hyper Cacher, και 80.000 για επιθέσεις της 13 ης Νοέμβρη σε Παρίσι και Saint-Denis.

Συνολικά 416 δωρητές συμμετείχαν στη χρηματοδότηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης ISIS ανέφερε ο εισαγγελέας του Παρισιού François Molins,ο οποίος πιστοποίησε μια "micro-χρηματοδότηση" της τρομοκρατίας τροφοδοτούμενης από ποσά "μέτρια αλλά σε σημαντικό αριθμό".

Ο François Molins αποκάλυψε ότι μια εργασία "σε συντονισμό με τις πληροφορίες οικονομικών" επέτρεψε την ταυτοποίηση στη Γαλλία 416 δωρητών της ISIS σε αυτά τα 2 τελευταία χρόνια. "Αυτό πάει πολύ", σχολίασε. Οι υπηρεσίες του ομοίως ταυτοποίησαν "320 παραλήπτες ουσιαστικά βασισμένους σε Τουρκία και Λίβανο χάρη στους οποίους οι τζιχαντιστές που βρίσκονταν στη Συρία ή στο Ιράκ μπορούσαν να δεχθούν τα χρήματα", πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Στην εφημερίδα Le Parisien, ο εισαγγελέας υπογραμμίζει ότι η "Daech κυρίως χρηματοδοτήθηκε χρησιμοποιώντας 2 διανύσματα. Αρχικά το zakat, την φιλανθρωπία : αποστολή χρημάτων σε ενώσεις με σκοπό ανθρωπιστικό ή άμεσα σε μέλη της οικογένειάς του που είναι εκεί (…) Έπειτα υπάρχει η ghanima, η λεία του πολέμου δηλ. η χρηματοδότηση από εγκληματικές δραστηριότητες".

Πολλοί φάκελοι όπου γονείς ενέχονται ως ύποπτοι ότι έστειλαν χρήματα στο παιδί τους που έφυγε να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστικών οργανώσεων είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και καταδίκες για τέτοιου είδους πράξεις ήδη ανακοινώθηκαν. Σε προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία του Παρισιού υποβάλεται για το θέμα από το Σεπτέμβρη η Banque postale αφού σχετίζεται με την μεταφορά των χρημάτων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]