Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Die Linke: Νομοσχέδιο κατά της πώλησης γερμανικών όπλων σε Σ. Αραβία, Τουρκία


Νομοσχέδιο με αντικείμενο την απαγόρευση της πώλησης γερμανικού στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία τα ΗΑΕ και την Τουρκία κατέθεσε το αριστερό κόμμα Die Linke. Σύμφωνα με το γερμανικό κόμμα οι χώρες αυτές έχουν εμπλακεί σε πολεμικές επιχειρήσεις και δεν θα πρέπει η Γερμανία να τις εξοπλίζει.

Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ διεξάγουν εδώ και τρία χρόνια πολεμικές επιχειρήσεις στην Υεμένη ενώ η Τουρκία στο Ιράκ και στη Συρία. Εάν το νομοσχέδιο ψηφιστεί τελικά στην γερμανική Βουλή η εφαρμογή του δεν θα αφορά μόνο τις μελλοντικές εξαγωγές αλλά και την ακύρωση υπαρχόντων συμβολαίων που θα σήμαινε την διακοπή δεκάδων συμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται σύντομα να υλοποιηθούν.

Στην περίπτωση της Τουρκίας οι βουλευτές του αριστερού κόμματος ισχυρίζονται ότι η Γερμανία δεν θα πρέπει να συνεργαστεί με την τουρκική αμυντική βιομηχανία για τον εκσυγχρονισμό των Leopard 2A4 του τουρκικού Στρατού τα οποία χρησιμοποιήθηκαν εκτεταμένα στην βόρεια Συρία κατά του YPG στο Αφρίν.

Όσον αφορά την Σαουδική Αραβία οι βουλευτές επικαλούνται την χρήση των γερμανικής ναυπήγησης περιπολικών σκαφών που η Σαουδική Αραβία πριν από μερικά χρόνια αγόρασε για τον ναυτικό αποκλεισμό της Υεμένης όπου σημαντικό μέρος του πληθυσμού υποφέρει από ελλείψεις τροφίμων και άλλων βασικών ειδών απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία αποτελεί μαζί με την Σαουδική Αραβία τους καλύτερους πελάτες της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας την περίοδο 2013-2017.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]