Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήνυμα Ερντογάν στην Ε.Ε μέσω προεκλογικής συγκέντρωσης στο Σεράγεβο


Σε μια κίνηση με πολλούς συμβολισμούς και μηνύματα προς την Ε.Ε., ο Ταγίπ Ερντογάν επιλέγει να απαντήσει στις απαγορεύσεις προεκλογικών συγκεντρώσεων του ίδιου και του κόμματος του σε ευρωπαϊκές χώρες με μεγάλη τουρκική κοινότητα, οργανώνοντας προεκλογική συγκέντρωση στο Σεράγεβο.

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, ο Τ. Ερντογάν στις 20 Μαΐου θα είναι ο ομιλητής σε μεγάλη συγκέντρωση στο Σεράγεβο όπου εκτός των ντόπιων Τούρκων, θα μεταφερθούν και σχεδόν 10.000 Τούρκοι από άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο Ερντογάν έτσι θέλει να δείξει ότι δεν είναι μόνο οι μεγάλες κοινότητες Τούρκων μεταναστών που αποτελούν τον βραχίονα της πολιτικής του στην Ευρώπη και ότι ακόμη κι αν προσπαθήσουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες να εμποδίσουν την πρόσβαση στους ψηφοφόρους που ζουν στην Ευρώπη, έχει τρόπο να «εισχωρήσει» στην Ευρώπη, μέσω των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων όπου με πρώτη την Βοσνία υπάρχει πολύ σοβαρή τουρκική διείσδυση.

Πέραν του συμβολισμού όμως η προσπάθεια του Ερντογάν να προσεγγίσει τους Τούρκους μετανάστες στην Δυτική Ευρώπη έχει και ύψιστη σημασία για την προσπάθεια του να επανεκλεγεί στην θέση του Προέδρου.

Σε μεγάλο βαθμό οι συντηρητικές τουρκικές κοινότητες σε Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία, που δεν έχουν ενσωματωθεί στις κοινωνίες των χωρών αυτών, είναι πιστοί ψηφοφόροι του AKP και του Ερντογάν και αυτό φάνηκε και στον τρόπο που οι κοινότητες αυτές υπερψήφισαν στο Δημοψήφισμα,το νέο Σύνταγμα.

Ιδέες και προτάσεις που υπάρχουν κυρίως στην Αυστρία για περικοπή κοινωνικών επιδομάτων σε μετανάστες ειδικά μάλιστα εφόσον διατηρούν διπλή υπηκοότητα θεωρείται casus belli για την Τουρκιά καθώς εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως εκφοβισμός για να μην προσέλθουν οι Tούρκοι να ψηφίσουν στα ειδικά εκλογικά κέντρα και έτσι καταγράφουν από τις αυστριακές αρχές.

Τη συγκέντρωση στο Σεράγεβο φέρεται να οργανώνει η τουρκική οργάνωση που πρόσφατα ιδρύθηκε στο Σεράγεβο «Ένωση των Ευρωπαίων Βαλκάνιων Δημοκρατών (UEBD) που είναι παράρτημα της ευρύτερης οργάνωσης που έχει ιδρυθεί με πρωτοβουλία των κρατικών θεσμών της Τουρκίας, «Ένωση Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών» (UETD).

Η τουρκική διασπορά φθάνει τα 6 εκατομμύρια από τα οποία τα 5,5 εκατομμύρια ζουν στην Ευρώπη και αντιπροσωπεύει το 8% του εκλογικού σώματος.

Ν.Μ.
LiberalΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]