Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Μπούρδες» κατά τον Πολάκη ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας


Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, με τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη να τα… βάζει με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει… κουρέλι τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός αντιλήφθηκε ότι η πλειοψηφία δεν έχει καταφέρει να καταθέσει αίτημα για άνοιγμα των λογαριασμών των εμπλεκομένων στην υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν. «Τι λέτε ρε παιδιά; Καλά ρε παιδιά τι κάνετε τόσο καιρό; Γιατί δεν ζητήσατε άνοιγμα λογαριασμών; Εδώ υπάρχει θέμα», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Πολάκης, απευθυνόμενος τόσο στον Σπ. Λάππα όσο και στον Ανδρέα Μπαλωμενάξη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά τα έχασαν και τελικά τον λόγο πήρε ο Σπ. Λάππα. «Υπουργέ μου δεν είναι έτσι. Η Επιστημονική υπηρεσία της Βουλής μας είπε ότι πρέπει να υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση για να γίνει άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών από την εξεταστική», είπε εν είδει απολογίας δίχως να πείσει τον κ. Πολάκη. Από την πλευρά του ο Α. Μπαλωμενάκης για να καλύψει τον συνάδελφό του ψέλλισε ότι έχει δίκιο ο κ. Λάπας και μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα αποστείλει νέο αίτημα.

Ο αναπληρωτής Υπουργός, όμως, σαν μέλος της επιτροπής προσπάθησε να δώσει γραμμή στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πρότεινε να πάνε στο ΣΔΟΕ που μπορεί και έχει την δυνατότητα για τέτοια αιτήματα». «Ε τότε να πάτε στο ΣΔΟΕ. Γιατί δεν ζητάτε από το ΣΔΟΕ να ανοίξει λογαριασμούς; Και να προσθέσετε και το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ», είπε με νόημα.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Πολάκη στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αφού απέδειξε ότι για να πετύχει το στόχο του θα τον κάνει κουρέλι. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Γεωργαντάς προσπάθησε να του εξηγήσει ότι με βάση τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η εξεταστική της Βουλής δεν μπορεί να ανοίξει απευθείας τραπεζικούς λογαριασμούς. «Μόνο οικονομικοί εισαγγελείς και εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς έχουν δικαίωμα να ανοίγουν απευθείας τραπεζικούς λογαριασμούς. Όλοι οι υπόλοιποι χρειάζονται έγκριση δικαστικού οργάνου », είπε με τον υπουργό να απαντά: «Αυτά είναι μπούρδες». «Αυτό είναι το κράτος δικαίου», απάντησε ο κ. Γεωργαντάς.

Αλέξανδρος Διαμάντης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Φτύστε τον τύπο αυτόν όπου τον βρίσκετε. 'Ισως το πολύ σάλιο να τον συνεφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σαλιο σου θα παει χαμενο με δαυτους .
      Αυτα τα ελληνοφωνα καθηκια μονο απο ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ καταλαβαινουν .

      Διαγραφή
  2. Σιγά ρε λιμπεραλ τροτσκιστές κομμουνιστές που σας έπιασε ο πόνος για την δικαιοσύνη που την έχουν κάνει κουρέλι ολοι οι "δημοκράτες" της μεταπολίτευσης που υποστηρίζατε και υποστηρίζετε!
    Οπου μας βολεύει όταν την καταστρατηγούν έχει καλώς, δεν βγάζουμε τσιμουδιά. Μην μας πούν και φασίστες!
    Οπου δεν μας βολεύει, οι κακοί σταλινικοί κομμουνιστές που δεν σέβονται τίποτα σε σχέση με τους καλούς κομμουνιστές μπλε πράσινους που ...ήταν τύπος και υπογραμμός!
    Ρε ολοι το ίδιο είσαστε, Από πάνω μας τρώτε. Από το αίμα μας.
    Τα παραμύθια και τα καβγαδάκια σας στους ...παράτυπους.
    Οι Ελληνες ,σανός τέλος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]