Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απειλεί την Ευρώπη ο Γιλντιρίμ με «όπλο» τους πρόσφυγες


Το χαρτί του προσφυγικού επιστρατεύει για άλλη μια φορά στις σχέσεις της με την ΕΕ η Τουρκία, καθώς με σημερινές του δηλώσεις ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η χώρα του προστατεύει τα σύνορα της Ευρώπης από κύματα προσφύγων μέσα στα οποία θα μπορούσαν να κρύβονται τρομοκράτες.

«Όλο αυτό το διάστημα κατά κάποιο τρόπο δεν προστατεύουμε μόνο τα δικά μας σύνορα, αλλά και τα τα σύνορα του ΝΑΤΟ. Και όχι μόνο αυτά. Αν δεν το κάναμε οι πρόσφυγες θα έφταναν στην Ευρώπη και δεν πρόκειται απλά για πρόσφυγες. Μαζί τους θα πέρναγαν και τρομοκράτες και οι Ευρωπαίοι θα είχαν πρόβλημα. Κανονικά θα έπρεπε να μας ευγνωμονούν», τόνισε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ θέλοντας να δικαιολογήσει την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε υπερβολικές τις αντιδράσεις της ΕΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα και συμπλήρωσε: «Για εμάς, κανένας τους δεν αξίζει γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη ότι κάνουμε το σωστό. Εμείς κάνουμε το σωστό για την ανθρωπότητα, την Ευρώπη και τη χώρα μας», κατέληξε ο Μπ. Γιλντιρίμ.

Ερντογάν: Δεν χρειαζόμαστε άδεια για να εξαπολύσουμε επιθέσεις

Η Τουρκία έχει την ικανότητα να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις κατά ομάδων που θεωρεί ότι είναι τρομοκρατικές χωρίς την όποια «έγκριση» από ξένες χώρες, δήλωσε στο μεταξύ χθες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αυτές τις μέρες η Τουρκία βρίσκει τρομοκρατικές οργανώσεις έξω από τα σύνορά της και εισέρχεται στα κρησφύγετά τους. Προσπαθούν να ξεφύγουν, όμως τους καταδιώκουμε», δήλωσε χθες σε εγκαίνια σχολικών εγκαταστάσεων στην Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδει η Hurriyet.

«Διέφυγαν στην Αφρίν της Συρίας και στην Σινζάρ στο Ιράκ. Έχουμε πει στη Βαγδάτη πως ή θα χειριστούν αυτοί το ζήτημα ή θα το κάνουμε εμείς. Δεν σκεφτόμαστε να περιμένουμε για την έγκριση οποιουδήποτε για αυτές τις ενέργειες», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα έχει ζητήσει αρκετές φορές από την ιρακινή κυβέρνηση να εκκαθαρίσει αντάρτες του PKK και άλλες μονάδες που συνεργάζονται μαζί τους από την Σιντζάρ, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο τουρκικός στρατός ολοκλήρωσε την επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας" στην Αφρίν, η οποία διήρκεσε 58 ημέρες και είχε ως σκοπό να εκδιώξει τις κουρδικές δυνάμεις της πολιτοφυλακής από την Αφρίν.

Ο Τούρκος πρόεδρος την προηγούμενη ημέρα επισκέφθηκε στρατιώτες σε φυλάκιο κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου ανέφερε πως οι στρατιώτες «προετοιμάζονται να επιτύχουν νέους στόχους. Μπορεί να ακούσετε για νέους στόχους σύντομα», είπε, τονίζοντας πως η Τουρκία «στοχεύει να καταστεί μια από τις κορυφαίες δημοκρατίες και οικονομίες του κόσμου».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "«Όλο αυτό το διάστημα κατά κάποιο τρόπο δεν προστατεύουμε μόνο τα δικά μας σύνορα, αλλά και τα τα σύνορα του ΝΑΤΟ. Και όχι μόνο αυτά. Αν δεν το κάναμε οι πρόσφυγες θα έφταναν στην Ευρώπη και δεν πρόκειται απλά για πρόσφυγες."


    Αρα ομολογουν οι τουρκομογγολοι οτι οι "προσφυγες" που φτανουν στην

    Ευρωπη μεσω... Αιγαιου ενδεχεται να ειναι και τρομοκρατες!

    Εκει πως προστατευουν την Ευρωπη οταν οι τρομοκρατες ξεκινουν απο τα δικα

    τους παραλια;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]