Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μας... σέρνει σε εμπλοκή


Ούτε τα γιουσουφάκια του Σουλτάνου δεν υπηρετούν με τέτοια θέρμη τις ορέξεις του. Έχει περάσει ένας μήνας από τότε που απήχθησαν από τα Μεμέτια οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, και οι μέχρι τώρα χειρισμοί της κυβέρνησης δείχνουν ότι θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να πατήσουν ξανά σε ελληνικό έδαφος.

Η άμεση επιστροφή τους όπως μας διαβεβαίωνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετατράπηκε σε ένα ατέρμονο διπλωματικό παιχνίδι εκβιασμού και πίεσης του Ερντογάν, για να υλοποιήσει τους σκοπούς του.

Βασική ευθύνη για την αποθράσυνση του Σουλτάνου φέρει ξεκάθαρα η λανθασμένη προσέγγιση του Τσίπρα όσον αφορά τον ύπουλο τακτικισμό της Τουρκίας.

Να πούμε για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα που υποτίθεται ότι θα γινόμασταν γέφυρα για την αναθέρμανση των σχέσεων Δύσης – Ανατολής, κι αντί αυτού δώσαμε βήμα στον Σουλτάνο να μας τρίψει στη μούρη τις νεοοθωμανικές ονειρώξεις του, κατεβάζοντάς μας τα διπλωματικά βρακιά;

Να πούμε για την κλιμακούμενη στρατηγική έντασης της Τουρκίας, που ξεκίνησε από τις παραβιάσεις, τις λεκτικές προκλήσεις, τον εμβολισμό λιμενικού σκάφους, την οποία δεν κατανόησε η κυβέρνηση με αποτέλεσμα να βλέπουμε ανήμποροι τα δυο παλικάρια να σαπίζουν στη φυλακή;

Να πούμε για την ανικανότητα αποτροπής των ορδών προσφύγων και λαθρομεταναστών που έστειλε πεσκέσι ο Σουλτάνος σε Ελλάδα και Ευρώπη με στόχο τον εγκλωβισμό τους στο παζάρι του, κάτι που φάνηκε στη Σύνοδο της Βάρνας;

Ή να πούμε για την τεράστια γκάφα του πρωθυπουργού να υποσχεθεί στον κουμπάρο την έκδοση των 8 τούρκων στρατιωτικών, που έφερε τη σύγκρουση (φραστική προς το παρόν) μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας;

Τι να τους κάνουμε τώρα τους τσαμπουκάδες κύριε Τσίπρα; Δεν χρησιμεύουν σε τίποτα.

Έχουμε γίνει ήδη υποχείριο για τον τελικό στόχο του Ερντογάν. Τη συνεκμετάλλευση, δηλαδή, των κοιτασμάτων του Αιγαίου και της Aνατολικής Μεσογείου.

Μας χορεύει στο ταψί εδώ και μήνες για να μας οδηγήσει προ τετελεσμένων κι εσείς αντί να αντιμετωπίσετε έμπρακτα την απειλή, απαντούσατε μέσω του ακομβίωτου.

Ας προσέχατε. Να δούμε τώρα πως θα ξεμπλέξουμε, καθώς είναι προφανές ότι η όλη κλιμάκωση του Ερντογάν οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε θερμό επεισόδιο.

Πιθανότατα την κατάληψη κάποιου νησιού. Κίνηση, που ενδεχομένως θα χρησιμοποιήσει για να πάρει το μερίδιο του Αιγαίου που πιστεύει ότι του ανήκει.

Κι αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, τον σιγοντάρουν με την στάση τους και οι δήθεν σύμμαχοί μας. Διότι εάν ήθελαν να τον στριμώξουν πραγματικά θα το έκαναν και δεν θα έμεναν στις… φιλικές παραινέσεις.

Είναι πολλά τα λεφτά αγαπητέ Αλέξη, κι αντί να συμμετέχουμε στο αλισβερίσι από θέση ισχύος, παρακολουθούμε τα γεγονότα ως κομπάρσοι.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι μετά από όλες αυτές τις σφαλιάρες θα έχετε ξυπνήσει και ο στρατός θα βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Το θερμό επεισόδιο έρχεται. Αισιοδοξούμε ότι τα Μεμέτια δεν θα κάνουν βόλτα στην Ακρόπολη.

Και ξαναλέμε (βαρεθήκαμε), ρε που μπλέξαμε με δαύτους!

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]