Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στον αέρα η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό;


Όλοι στην Ευρώπη συμφωνούν ότι η Τουρκία πρέπει να κρατήσει τα προσφυγικά ρεύματα στα εδάφη της ώστε να μην προωθηθούν στην Ευρώπη. Η μόνη... λεπτομέρεια στην οποία διαφωνούν τα κράτη-μέλη έχει να κάνει με το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, κάποια κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν διαμαρτυρηθεί εντόνως σε συναντήσεις αξιωματούχων ως προς τη χρηματοδότηση που πρόκειται να λάβει η Τουρκία για το προσφυγικό.

Ειδικότερα, σε κοινή επιστολή που υπογράφουν η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Σουηδία, η Δανία και η Φινλανδία αρνούνται να δώσουν περισσότερα χρήματα από τους εθνικούς τους προϋπολογισμούς και ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποδεσμεύσει κονδύλια από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε., κάτι που απορρίπτει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ.

Η Γερμανία από την πλευρά της ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λεπτομερή ανάλυση για τη χρήση των κονδυλίων από την Τουρκία.

Ο Γιούνκερ δεσμεύτηκε απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν στη συνάντηση της Βουλγαρίας τον Μάρτιο, πως σύντομα θα αποδεσμευτεί και η δόση των 3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία είχαν καταλήξει σε μια συμφωνία για τον περιορισμό των προσφύγων που εισέρχονται σε ευρωπαϊκό έδαφος. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επιστρέφονται στην Τουρκία όσοι μετανάστες εντοπίζονται σε ελληνικά νησιά και δεν δικαιούνται άσυλο και με τη σειρά της η Ε.Ε. θα δεχόταν, σε εθελοντική βάση, πρόσφυγες από καταυλισμούς της Τουρκίας.

Επιπλέον η ΕΕ θα έδινε στην Τουρκία 6 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών, όπως για σχολεία, νοσοκομεία κτλ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]