Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Υπάρχει και συνέχεια μετά την Αφρίν


«Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον τουρκικό στρατό και την Τουρκία ότι κάνει κατάληψη στη Συρία», ήταν η απάντηση του Ταγίπ Ερντογάν στις επικρίσεις της Μέρκελ και του Μακρόν για τις επιχειρήσεις της Άγκυρας στην Αφριν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε ότι «όσοι ενοχλούνται από την επιχείρηση της Τουρκίας και την είσοδο μας στο κέντρο της Αφριν, δεν αντιδρούν σε όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας. Επικρίνουν μόνο την Τουρκία».

Αν και οι Αμερικανοί δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν από την κουρδική πόλη Μανμπίτζ, στη Βόρεια Συρία, ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει ότι «ακολουθεί το Ιντλίπ και το Μανμπίτζ. Αν κάποιοι, κάτω από τη μύτη μας επιμένουν, βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό μας και προσπαθούν να κάνουν τις δικές τους δουλειές, τότε να ξέρουν ότι δεν υπολογίζουμε κανέναν».

Το βίντεο από το κεντρικό δελτίο του Αlpha με τις δηλώσεις Ερντογάν:



Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του Reuters, ο στρατός της Τουρκίας και οι σύμμαχοί του Σύροι αντάρτες έχουν πάρει ολοκληρωτικό έλεγχο της περιοχής της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

Οι τουρκικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη της Αφρίν την περασμένη Κυριακή μετά από οκτώ εβδομάδες έτσι ώστε να εκδιώξουν τους Κούρδους του YPG, το οποίο η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.

Η στρατιωτική πηγή είπε στο πρακτορείο ότι τα τελευταία εναπομείναντα χωριά έχουν καταληφθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παρόμοια πληροφορία μετέδωσε και το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί την Τουρκία για να ελέγχει με τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα τις ροές μεταναστών στα σύνορά της με την Ελλάδα και τη Συρία.

Από έρευνα του Spiegel και των συνεργατών του στο δίκτυο Netzwerk European Investigative Collaboration προκύπτει ότι οι χώρες της ΕΕ έχουν διαθέσει στην Άγκυρα τεχνολογία αξίας 80 εκατ. ευρώ για την ασφάλεια και την επιτήρηση των συνόρων της, σημειώνει το δημοσίευμα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]