Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίδειξη ισχύος από την Άγκυρα με ναυπήγηση ελαφρού αεροπλανοφόρου


Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης του υπερσύγχρονου τουρκικής ναυπήγησης αμφίβιου επιθετικού ελαφρού αεροπλανοφόρου TCGANADOLU(L-408) μπαίνει η Τουρκία και καθώς επισπεύδονται οι εργασίες αναμένεται σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού , να πέσει το σκαρί στο νερό τον Φεβρουάριο του 2019,ενώ θα παραδοθεί το 2021.

Το ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, για την ναυπήγηση και μάλιστα σε τουρκικά ναυπηγεία του TCGANADOLU (LHD), ενός ελαφρού αεροπλανοφόρου, με σημαντική ισχύ πυρός, που έχει δυνατότητα εκτέλεσης μακρινών και μεγάλης διάρκειας αποστολών προσφέρει ένα σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα στην Τουρκία, καθώς αυξάνεται δραματικά η ισχύς της στην Θάλασσα και μάλιστα σε μια περίοδο που η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί για την Τουρκία σημαντικό πεδίο άσκησης της αναθεωρητικής πολιτικής της. Της προσφέρει ακόμη την δυνατότητα για επιχειρήσεις στην Αφρική ,όπου θέλει να ενισχύσει τον ρολό της στρεφόμενη σε χώρες που έχουν σημαντικούς μουσουλμανικούς πληθυσμού, με τελευταία χαρακτηριστική κίνηση την προσωρινή παραχώρηση στην Τουρκία του νησιού Σουακίν από το Σουδάν.

Σύμφωνα με το τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται δηλώσεις του Προέδρου του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Κωσταντινουπολης, Μαρμαρά, Αιγαίου, Μεσογείου και Μαύρης Θάλασσας, Μέβιν Καλκαβαν, έχουν ήδη κατασκευασθεί το 90% από τα 114 blocks από τα οποία θα αποτελείται το σκαρί του αεροπλανοφόρου, το οποίο σε ποσοστό 68% κατασκευάζεται αμιγώς στην Τουρκία και αναμένεται να πέσει στο νερό τον Φεβρουάριο του 2019.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μόνο 10 χώρες στον κόσμο διαθέτουν τέτοιας κλάσης ελαφρό αεροπλανοφόρο, το οποίο αναμένεται να στοιχίσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Το TCGANADOLU εχει εκτόπισμα 28,000 τόνων μήκος 232 μέτρων και πλάτος 32 και έχει ύψος 55 μέτρων, αναπτύσσει ταχύτητα άνω των 21 κόμβων και ναυπηγείται από την εταιρία SEDEF στα ναυπηγεία της στην Τούζλα της Κωσταντινούπολης.

Ο σχεδιασμός του σκάφους έχει γίνει από την ισπανική εταιρία NAVANTIA με πρότυπο το ισπανικό LHD Juan Carlos I αλλά και τα Αυστραλιανά ελικοπτεροφόρα τύπου Canberra-class. (LandingHelicopterDock-LHD)

Η Ισπανική εταιρία υπέγραψε συμφωνία για την ναυπήγηση του TCGANADOLU με την Τουρκική Υποδιεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών το 2015 και προβλέπει παράδοση του το 2021.

Όλα τα οπλικά συστήματα του σκάφους θα είναι κατασκευασμένα από τις Τουρκικές εταιρίες αμυντικού υλικού και υψηλής τεχνολογίας Aselsan και Havelsan οι οποίες θα εγκαταστήσουν στο πλοίο και τουρκικής κατασκευής Σύστημα διοίκησης με το όνομα Genesis-Advent.

Η τουρκική εκδοχή του LHD θα έχει δυνατότητα να επιχειρεί με 12 F-35Bs και 12 ελικόπτερα θα έχει κατάστρωμα-πλατφόρμα 5.440 m2 και θα μπορεί να μεταφέρει είτε 12 μεσαίου μεγέθους ελικόπτερα είτε 8 CH-47FChinook.

Επίσης μπορεί να μεταφέρει 27 Αμφίβια επιθετικά οχήματα (AAV) και 29 τεθωρακισμένα (ΜΒΤ).

Η χρονική στιγμή πάντως που επιλέγει το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων να ενημερώσει για την πρόοδο εργασιών ναυπήγησης του TCGANADOLU, δεν είναι άσχετο και με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και το μήνυμα «ισχυρός» που θέλει να στείλει προς τα έξω αλλά κυρίως στο εσωτερικό της χώρας του ο κ.Ερντογάν, τονώνοντας το φρόνημα και την αυτοπεποίθηση και των πολιτών Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

N.M.
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]