Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το σκάνδαλο Νovartis και τα επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια


Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στην βουλή για το σκάνδαλο Novartis, την σύσταση προανακριτής επιτροπής και την παραπομπή των πολιτικών προσώπων σε αυτήν….

Η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο της πιο βαθειάς κρίσης που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα.
Κρίση οικονομική, ηθική, κρίση αξιών, με τεράστια εθνικά θέματα ανοιχτά, το «Σκοπιανό», τις απαιτήσεις της Αλβανίας, τις σχέσεις μας με την Τουρκία και τις εύθραυστες ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή μας.

Η εθνική κυριαρχία αμφισβητείται στο Αιγαίο, οι Τούρκοι κάνουν παρέλαση στα Ελληνικά νερά, πολλά νησιά και βραχονησίδες βρίσκονται σε Τουρκικό κλοιό, τα αεροπλάνα τους κάνουν βόλτες μέχρι την Σκύρο, έχουν ήδη δημιουργήσει νέες γκρίζες ζώνες και τετελεσμένα στο Αιγαίο και κάνουν «τσαμπουκάδες» στις Κυπριακές ΑΟΖ.

Έχουμε εδώ και αρκετούς μήνες εν εξελίξει ένα διαρκές «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο, με αποκορύφωμα τον διεμβολισμό από τουρκική ακταιωρό του πλοίου του λιμενικού σώματος 090 «Γαύδος» με 27 άτομα πλήρωμα, που βρισκόταν σε περιπολία στην περιοχή των Ιμίων, με πρόθεση την βύθιση του όπως ανέφερε στον Αλέξη Τσίπρα ο ίδιος ο κυβερνήτης του.
Είναι ένα ιδιαιτέρα σοβαρό περιστατικό που έχριζε «απάντησης» όσο και αν επιχειρεί η κυβέρνηση να το υποβαθμίσει.

Και ο λαλίστατος υπουργός άμυνας που ενδεχομένως να έχει κάποιες ευθύνες για ότι συμβαίνει στα Ίμια που είναι;
Που είναι οι στολές παραλλαγής, οι βαρύγδουπες επιθετικές δηλώσεις, και τα «σούρτα φέρτα» στα Ίμια;
Με ποιου εντολή έχει «κρυφτεί»;
Μήπως ήταν μια απαίτηση των Τούρκων για τον «παροπλισμό» του και εμείς συναινέσαμε;

Η χώρα ουσιαστικά, όσο και αν προσπαθούν να μας το κρύψουν, βρίσκεται σε μια εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία και το μόνο που μένει να μάθουμε πια, είναι η ημέρα της έναρξης του.
Πότε δηλαδή οι Τούρκοι θα διαβούν την κόκκινη γραμμή που έχει θέσει σαν όριο η Κυβέρνηση και που αυτή την κόκκινη γραμμή θα έπρεπε να την γνωρίζει ο Ελληνικός λαός.

Σε αυτές τις δύσκολες για την χώρα στιγμές, που η εθνική ομοψυχία είναι επιτακτική ανάγκη και οι συνθήκες απαιτούν την συσπείρωση των πολιτικών αλλά και του λαού σε μία γροθιά, η κυβέρνηση τι κάνει;
Διχάζει τον πολιτικό κόσμο και τον λαό στήνοντας κάλπες ενοχής στην βουλή, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τον Ελληνικό λαό για όσα εν κρυπτώ και εν αγνοία του σχεδιάζει.
Στρέφει εναντίον της όλα τα πολιτικά κόμματα σε μια στιγμή που θα έπρεπε να κάθονται όλα μαζί σε ένα τραπέζι, ψάχνοντας από κοινού λύσεις τουλάχιστον στα εθνικά θέματα.
Στέλνει σε αυτές τις δύσκολες για τα εθνικά συμφέροντα στιγμές στην βουλή, ένα ΥΠΑΡΚΤΟ και ΔΙΑΡΚΕΣ εδώ και δεκαετίες σκάνδαλο που όλοι το γνώριζαν.

Το πάρτι που γινόταν στον χώρο της υγείας, στην φαρμακευτική δαπάνη, στα αναλώσιμα, στις προμήθειες των νοσοκομείων, στις υπερβολικές χρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων για εξετάσεις χωρίς λόγο και στις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων ήταν γνωστό σε όλους εδώ και δεκαετίες και δεν χρειάζονταν τις έρευνες και την συνδρομή του FBI για να βγει στην επιφάνεια.
Το ήξεραν όλες οι κυβερνήσεις και όλα τα κόμματα.
Είναι ένα σκάνδαλο που εμπλέκονται γιατροί, φαρμακοποιοί, φαρμακευτικές εταιρείες, διοικήσεις νοσοκομείων, υπάλληλοι ΙΚΑ, με την ανοχή φυσικά των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Για αυτό το ΜΟΝΙΜΟ και ΔΙΑΡΚΕΣ σκάνδαλο φυσικά και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.
Έχουν πολιτικές ευθύνες όλοι οι υπουργοί και πρωθυπουργοί εκείνων των κυβερνήσεων, ακόμα και αν δεν έχουν άμεση και προσωπική συμμετοχή στο σκάνδαλο, έχουν όμως ως πολιτικοί προϊστάμενοι των διοικήσεων και των οργανισμών που εμπλέκονται.

Άλλο είναι όμως αυτό και άλλο να κρέμονται στα μανταλάκια και να σέρνονται στην βουλή περί χρηματισμού, δωροδοκιών και ξεπλύματος μαύρου χρήματος με ένα σαθρό κατηγορητήριο, με αμφιβόλου προέλευσης και κινήτρων μάρτυρες, δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ υπουργοί.

Είναι τρομακτικό λάθος να το φέρνει η κυβέρνηση για συζήτηση στην βουλή τώρα, σε μια εποχή που η χώρα βρίσκεται σε τόσο μεγάλο κίνδυνο και να χρησιμοποιείται αυτό το σκάνδαλο διχαστικά, ακόμα και αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις όσων πολιτικών κατηγορούνται για αυτό. 
Η χρονική στιγμή δε επιτρέπει κομματικά παιχνίδια που εγκλωβίζουν την χώρα σε μια περίοδο πόλωσης και διχασμού.

Δεν μπορεί η χώρα τώρα που χρειάζεται εθνική συναίνεση, που ελλοχεύει ο κίνδυνος του πολέμου με την Τουρκία, μικρής η μεγάλης διάρκειας δεν έχει σημασία, η πολιτική ηγεσία της χώρας να είναι διαιρεμένη σε πέντε κομμάτια και ο λαός διχασμένος που ο Τσίπρας και η παρέα του τον αποκαλεί «όχλο».

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησε την χώρα σε μια διαδικασία που θέτει σε κίνδυνο την συνοχή της χώρας χωρίς μάλιστα να έχει και τα κομματικά οφέλη που προσδοκούσε.

Τι πέτυχε τελικά; Τρία πράγματα
Πρώτον να συσπειρώσει τους βουλευτές των κομμάτων που στελέχη τους κατηγορούνται για το σκάνδαλο, σαν μια γροθιά γύρω από τις ανίκανες ηγεσίες τους.
Δεύτερο να καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ από κατήγορο, κατηγορούμενο.
Και τρίτο να τροφοδοτήσει ακόμα περισσότερο την αίσθηση του Ελληνικού λαού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθεστωτικές συμπεριφορές και αντιλήψεις.

Στην χειρότερη στιγμή της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου, η χώρα έχει την ατυχία να την κυβερνά ότι πιο μικρό και ασήμαντο έχει να επιδείξει από την επανασύσταση του Ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα.

Εδώ η χώρα διαλύεται με πάταγο, η πολιτική έχει χάσει πια την αξία της, οι πολιτικοί βουλιάζουν στην σήψη και την παρακμή βγάζοντας τα εσώψυχα τους στην βουλή, βρίζοντας και αλυχτώντας σαν σκυλιά και ο μόνος που βλέπει άναυδος την καταστροφή να πλησιάζει είναι ο Ελληνικός λαός που παρακολουθεί ανήμπορος όμως να αντιδράσει μπροστά στα δεινά που έρχονται.

Και η ανίκανη να προβλέψει τον Αρμαγεδώνα που έσπειρε κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που όταν δεν παριστάνει την αθώα υποδύεται το θύμα, τι κάνει για όλα αυτά πέρα από το να κρύβει κάτω από το χαλί τις δικές της ευθύνες;

Επενδύει στην πόλωση και στον διχασμό, έτσι για κομματικά οφέλη.
Ποιος νοιάζεται για την χώρα. Σιγά τώρα…
Φωτιά και μπούρμπερη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]