Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα τέσσερα ονόματα που προτείνει ο Ζάεφ για ΠΓΔΜ


Τα ονόματα που έχει βάλει η ΠΓΔΜ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για επίλυση του ονοματολογικού αποκαλύπτει ο πρωθυπουργός της, Ζόραν Ζάεφ, μεταξύ αυτών το 'Ανω Μακεδονία'. Αφήνει, πάντως, ανοιχτό παράθυρο για «μικρές αλλαγές» στο Σύνταγμα της χώρας στο σκέλος που αφορά το όνομα, επιμένοντας πως δεν χρειάζονται άλλες, καθώς δεν υπάρχουν αλυτρωτικές βλέψεις.

«Οι προτάσεις είναι 'Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας', 'Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας', 'Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη' και 'Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)'» δήλωσε, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters μετά τη σύνοδο κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Ερωτηθείς για το εάν θα είναι ευχαριστημένη η Ελλάδα με ένα από τα παραπάνω ονόματα, ο Ζάεφ προσέθεσε πως «ναι… έχουν κάποιες επιλογές που προτιμούν και κάποιες που δεν τις προτιμούν τόσο (σε ό,τι αφορά το όνομα).

Όπως είπε, το ερώτημα που παραμείνει είναι αν υπάρχει «πραγματική ανάγκη» για αλλαγές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, κάτι που ζητά η Ελλάδα. 

Φέρεται, δε, να υποστηρίζει ότι είναι διατεθειμένος να κάνει μόνο μικρές αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας, αλλά μόνο στο σκέλος που αφορά στο όνομα.

Παράλληλα, θεωρεί ότι αν η «αξιοπρέπεια» εξασφαλιστεί στο θέμα του ονόματος, οι πολίτες θα στηρίξουν το δημοψήφισμα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Παράλληλα, θεωρεί ότι αν η «αξιοπρέπεια» εξασφαλιστεί στο θέμα του ονόματος, οι πολίτες θα στηρίξουν το δημοψήφισμα."


    Με το "αξιοπρεπεια" υποννοειται, οτι οποια "λυση" γινει αποδεκτη δεν θα

    επηρεαζει την "μακεδονικη" ταυτοτητα τους και την "μακεδονικη" γλωσσα τους!

    Πιασ΄το αυγο και κουρευτο , κοτζια!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοτζια δεν θα εκτελεστης σαν προδοτης γιατι δεν εισαι Ελληνας , αλλα σαν πρακτορας και αυτο σημαινει με συνοπτικες διαδικασιες .
    Τομαρια του κερατα που βαλθηκατε να καταστρεψετε το ωραιοτερο Εθνος που κατοικισε σε τουτον τον πλανητη . Αλλα μια ζωη τετοια καθηκια εισασταν εσεις οι αριστεροκομμουνιστες και πολεμουσατε τον Ελληνισμο πασα δυναμη .Και τωρα με ενα 18% + 3 των καμμενων - σιχαμενων , νομιζεται οτι ειστε νομιμοι να βαλετε την ταφοπετρα στον ταφο που ανοιξαν οι προηγουμενοι συνεργατες-συμμοριτες φιλοι σας .

    ΠΟΛΙΤΗΣ-ΟΠΛΙΤΗΣ .

    ΥΓ και ας νομιζουν οι ιαχωβαδοκομμουνιστες οτι αυτο σημαινει στρατοκαυλος ! Ρε τι αλλο θα ακουσουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]