Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία δημιουργεί ομάδες πίεσης στα Βαλκάνια


Ένα διαφημιστικό βίντεο, το οποίο παρουσιάστηκε στις 19 Φεβρουαρίου από μια νέα τουρκική ομάδα πίεσης, την Ένωση Ευρωπαίων Δημοκρατικών Βαλκανίων, UEBD, προκάλεσε πολλές εικασίες στη Βοσνία και σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.

Το βίντεο σχεδόν διάρκειας δύο λεπτών δείχνει δεκάδες Βόσνιους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, τις ηλικιακές ομάδες και τις πόλεις, μιλώντας άπταιστα Τουρκικά, προσφέροντας συγχρόνως τις προσευχές και τις καλύτερες ευχές τους για την υποστήριξη των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία.

Το βίντεο, "Κλάδος Ελιάς από τη Βοσνία", αναφέρεται στο κωδικό όνομα της σημερινής τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης κατά των Κούρδων στη Συρία.

"Αγαπητοί τουρκικοί φίλοι μας, οι καρδιές μας γνωρίζουν τον πόνο, τον έντιμο αγώνα και τον πατριωτισμό πολύ καλά. Βιώσαμε εκείνες τις ημέρες", λέει στο βίντεο η Έμινα Σεσερίκοβιτς-Κασλί, πρόεδρος του UEBD, αναφερόμενη στον πόλεμο της Βοσνίας το 1992-5.

Το νεοσύστατο κόμμα δεν αποκρύπτει τις διασυνδέσεις του αλλά και την πίστη του στο όραμα της νέο-οθωμανικής Τουρκίας, όπως αυτό εκφράζεται από τον Ταγίπ Ερντογάν και τις πολιτικές του τόσο στα Βαλκάνια όσο και στη Μ. Ανατολή.

Σύμφωνα με ορισμένες βαλκανικές πηγές, παρόμοια κόμματα (και πιθανόν με την ίδια ονομασία) ετοιμάζεται να βοηθήσει να εμφανιστούν η Άγκυρα στο σύνολο των Βαλκανικών χωρών ελπίζοντας πως μέσω αυτών θα μπορέσει εν έχει ένα αυξημένο ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις των βαλκανικών χωρών ακόμη και μετά την πιθανή ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]