Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία κυρίαρχος του παιχνιδιού στη Δυτική Συρία


Δύο μαχητικά Sukhoi-57, πέμπτης γενιάς, προσγειώθηκαν τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, στη συριακή αεροπορική βάση της Ρωσίας, μαζί με 4 μαχητικά Su-35, 4 αεροσκάφη Su-25 και ένα αεροσκάφος διοίκησης και ελέγχου ραντάρ A-50U.

Αυτός ο αεροπορικός στόλος υψηλών επιδόσεων αυξάνει την αεροπορική δύναμη και τις αμυντικές δυνατότητες της Ρωσίας στη Συρία, σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα κάθε αεροπορικής δύναμης στον κόσμο, με αρκετή δύναμη για την αντιμετώπιση πλέον των αμερικανικών και ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων στη συριακή αρένα.

Τα αεροσκάφη Su-57, έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν το νέο πυρηνικό τακτικό πύραυλο Κρουζ X-50, αν και δεν είναι γνωστό αν τα αεροσκάφη στη Συρία είναι εξοπλισμένα με αυτόν.

Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές βλέπουν στην κίνηση αυτή, την απόφαση του Προέδρου Vladimir Poutin να στείλει τa Su-57 στη Συρία, αυξάνοντας ουσιαστικά την ήδη μεγάλη δύναμη πυρός στη Συρία μετά την απώλεια εκατοντάδων Ρώσων στρατιωτικών –μετά τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν το αμερικανικό πυροβολικό και αεροπορικές επιθέσεις έβαλαν κατά των Ρώσων και φιλοϊρανικών δυνάμεων που επιχείρησαν να διασχίσουν τον ποταμό Ευφράτη.

Θεωρήθηκε επίσης στη Μόσχα ως ευκαιρία επίδειξης μετά την εμφάνιση των πρόσφατα αποκτηθέντων αμερικανικών αεροσκαφών F35, 5ης γενιάς, από την αεροπορία του Ισραήλ.

Εγγυητής στην Αφρίν η Μόσχα

Μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ του Τουρκικού και του Συριακού στρατού στην Afrin αποτράπηκε την εβδομάδα που πέρασε, με ρωσική παρέμβαση.

Τα στρατιωτικά βήματα που λήφθηκαν μέχρι την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο βόρειο Κουρδικό θύλακα της Συρίας, περισσότερο αφορούσαν ελιγμούς για να βεβαιωθεί κανείς ότι καμία πλευρά δεν έδωσε έδαφος στις αντίπαλες δυνάμεις, πριν τεθεί σε ισχύ μια ανακωχή που ρύθμισε η Μόσχα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι επικεφαλής των κουρδικών YPG συμφώνησαν στις δυνάμεις της Συρίας να εισέλθουν στην Afrin έναντι μιας εγγύησης από τη Μόσχα, ότι δεν θα παραμείνουν εκεί και πως δεν θα παρεμβαίνουν στην τοπική κυβέρνηση των Κούρδων.

Οι Κούρδοι πήραν μια ευκαιρία για τη συμφωνία, αντί να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τα Τουρκικά άρματα μάχης στο δρόμο. Ο Τούρκος Πρόεδρος Tayip Erdogan συνειδητοποίησε την απειλή της Μόσχας να καταρρίψει τυχόν τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα που εισέρχονται στον εναέριο χώρο πάνω από τον θύλακα, επειδή χωρίς κάλυψη από αέρα η επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» δεν μπορούσε να συνεχιστεί.

Τα τουρκικά στρατεύματα δεν μπορούσαν να ελπίζουν να νικήσουν τους Κούρδους υπερασπιστές σε κατά μέτωπο επίθεση. Για το λόγο αυτό παρέμειναν στα σημεία που είχαν καταλάβει, μην συνεχίζοντας την επίθεση εναντίον των Κούρδων, αλλά και του στρατού του Bassar Al Assad απλά συνέχισαν να εκτοξεύουν οβίδες πυροβολικού και ρουκέτες κατά των κουρδικών θέσεων.

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]