Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το μεγάλο λάθος με τον χρονικό προσδιορισμό στο όνομα των Σκοπίων


Η περίεργη αποκάλυψη του πρωθυπουργού, ο λόγος που η Βρετανία απέρριψε αίτηση μετανάστη και το εμπιστευτικό αμερικανικό τηλεγράφημα για το Σκοπιανό

Το λεγόμενο «Μακεδονικό Μανιφέστο», μια σλαβική οργάνωση που μακεδονίζει, επιτίθεται στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, επειδή δεν προστατεύει τα Σκόπια, από τους… κακούς Έλληνες!

Και τον ρωτούν: «Από ποιον θα μας υπερασπισθείτε; Από τους Ρώσους; Οι οποίοι δεν μας έχουν προσβάλλει ποτέ και έχουμε πολλά κοινά μαζί τους; Όπως ταυτότητα και γενικά ιστορικές γραμμές και όπως γνωρίζετε καλά, είμαστε πιο κοντά στους Ρώσους παρά στους Αμερικανούς». [Πώς γίνεται να είναι και Μακεδόνες και Σλάβοι ταυτόχρονα;]

Άλλη περίεργη αποκάλυψη από τον Τσίπρα, που δεν ξέρω τι είδους υποχωρήσεις είναι αποφασισμένος να κάνει. Είπε σε συνέντευξή του: «Δεν είναι παράλογο, όμως, να εμπεριέχεται ο όρος "Μακεδονία" σε μία σύνθετη ονομασία, είτε με γεωγραφικό είτε με χρονικό προσδιορισμό, έναντι όλων, έτσι ώστε να γίνεται απολύτως σαφές ότι κανείς δεν διεκδικεί εδάφη ή ιστορία άλλων λαών».
Για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια, γίνεται λόγος για "χρονικό προσδιορισμό". Δηλαδή «Νέα Μακεδονία», ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί, επειδή αποκλείει τον γεωγραφικό προσδιορισμό, που είναι η πάγια θέση μέχρι σήμερα των κομμάτων εξουσίας. Ποιος του είπε ότι με τη "Νέα Μακεδονία" δεν «διεκδικούνται εδάφη και η ιστορία άλλων λαών»; Καταλαβαίνουν τι πάνε να κάνουν;

Συνέβη στην Βρετανία, και όχι στην Ελλάδα της "πρώτη φορά Αριστερά". Την αίτηση ασύλου ενός Πακιστανού "μετανάστη", που ισχυρίζεται ότι αποκήρυξε το Ισλάμ και παρουσιάστηκε ως ουμανιστής απέρριψε το Ηνωμένο Βασίλειο, με την αιτιολογία ότι δεν αναγνώρισε ρητά του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα!

Τι θα γινόταν άραγε στην Ελλάδα; Σύμφωνα με την πρόσφατη εγκύκλιο της κυβέρνησης, θα αρκούσε για τον Πακιστανό να δηλώσει τα πολιτικά του φρονήματα και ενδεχόμενα να ενταχθεί σε κομματικό στρατό! Θυμηθείτε, ότι πολιτικά φρονήματα ζητά με εγκύκλιο η κυβέρνηση, υποβαθμίζοντας την ελληνική ιστορία.

Σαφής η προσπάθεια για αφελληνισμό, με τους Έλληνες να παρακολουθούν αδιάφοροι. Και μετά λέμε ότι μας φταίνε μόνον οι πολιτικοί. Λες και οι πολιτικοί ήρθαν από τον ουρανό, και δεν ξέρουμε ποιους ψηφίζουμε.

Πρέπει να θυμόμαστε ορισμένες καταστάσεις, για να αντιλαμβανόμαστε όσα συμβαίνουν. Σύμφωνα με εμπιστευτικό αμερικανικό τηλεγράφημα με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου 2007 που αποκάλυψε το Wikileaks, ο Thomas M. Countryman, υπηρετώντας ως επιτετραμμένος στην Αθήνα το 2007, αποκαλύπτει άθελά του ότι οι Αμερικανοί επιδίωκαν από τότε το απίθανο όνειρο να υπάρξουν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια, ακόμη και πριν από την Συμφωνία του ονόματος:

«… θα θέλαμε να δούμε και τις δύο πλευρές να συμμετέχουν σε σοβαρή συζήτηση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ακόμη και πριν από τη συμφωνία για το όνομα»!
Ε, λοιπόν εκείνο το αμερικανικό άπιαστο όνειρο του 2007 για την υπογραφή ΜΟΕ, το έκανε πραγματικότητα και μέγα δώρο σε Σκόπια και Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ της Ελλάδας.
Για την ιστορία, το ίδιο δώρο είχε κάνει ο γιος της Μάργκαρετ [συνεργάτες και ομοϊδεάτες με τον Ν. Κοτζιά] και στον Ερντογάν.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Καιρός να σταματήσει ο κόσμος να παίζει τις κουμπάρες. Υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι νοβαμακεντβσκι, δεν θα γράφουν στην ιστορία τους για τον Μεγαλέξανδρο, αλλά για τους απογόνους του από το 700 μΧ και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]