Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός «να πάρει τ’ όπλο του»;


Αντιπαραθέτουμε δύο θέσεις που αφορούν το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ -στη συνέχεια θα την αναφέρουμε επί το απλούστερον ως Σκόπια. Η πρώτη είναι του κ. Κοτζιά και παρουσιάστηκε στον Αnt1 στο δελτίο του κ. Χατζηνικολάου, στις 8/9/2018. Η άλλη είναι του καθηγητή Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Ι. Μάζη και παρουσιάστηκε στον Sky σε ενημερωτική εκπομπή.

Τις δύο αυτές θέσεις πρέπει να τις συγκρίνει κάθε ΕΛΛΗΝΑΣ. Είναι ευδιάκριτες οι διαφορές στην τοποθέτηση ενός τυχάρπαστου πολιτικάντη από αυτήν ενός σοβαρού Έλληνα που διαθέτει γνώσεις, στοχασμό, ικανότητα να δει προς το μέλλον και βαθειά κρίση ώστε να προτείνει λύση για το όνομα των Σκοπίων, η οποία αφ’ ενός αποτελεί “χρυσή τομή” για το σκοπιανό λαό, που δεν τον αποτελούν μόνον όσοι θέλουν να πιστεύουν ότι είναι “Μακεδόνες” αλλά και Αλβανοί και Βούλγαροι και Σέρβοι, που έχουν επίγνωση ότι δεν είναι “Μακεδόνες”. Και αφ’ ετέρου διαφυλάττει την Ιστορία της Ελλάδος, αλλά και τα εδάφη της από μελλοντικές εξαιρετικά σοβαρές διεκδικήσεις και αξιώσεις.

Δύο ήταν τα κύρια επιχειρήματα του Έλληνα(!) υπουργού Εξωτερικών για να μπορέσει να πείσει τους Έλληνες για την ορθότητα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου να παραδώσει το όνομα Μακεδονία στους Σλάβους των Σκοπίων, δήθεν με τρόπο που να το “ξεχωρίζει πλήρως από την ελληνική Μακεδονία”, όπως δήλωσε. Εδώ θα χαμογελάσουν ειρωνικά ακόμα και τα δωδεκάχρονα ελληνόπουλα, σκεπτόμενα “μα τόσο βλακόπαιδα μας περνάτε;”. Ίσως χωρίς να έχουν επίγνωση ότι ως ενήλικες θα δακρύζουν λέγοντας: “πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δική μας θα ‘ναι”, για μια ακόμα “χαμένη” ελληνική πατρίδα.

Το πρώτο σαθρό, σάπιο, κουφιο-επικοινωνιακό επιχείρημα, κατάλληλο μόνον για σανοφάγους, ήταν ότι κυβέρνηση αυτή έχει το θάρρος και τη θέληση να λύνει προβλήματα , κατά συνέπεια έχει τη βούληση να λύσει ένα πρόβλημα που χρονίζει και επιδρά αρνητικά και στους δύο λαούς! Θαυμάστε την “εθνική λογική” του Έλληνα ΥΠΕΞ, που εξισώνει το πρόβλημα των Σκοπίων με το δικό μας-ποιο;
Σε αυτό το επιχείρημα “ο πολύς” κ. Χατζηνικολάου, δεν μπόρεσε να του υποβάλει τις εξής απλούστατες ερωτήσεις: όταν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι θα λύσει το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων υπέρ ποίου θα το λύσει; υπέρ των Σκοπίων παραδίδοντας το όνομα Μακεδονία ή υπέρ της Ελλάδος αρνούμενη να το παραδώσει; Και πώς το λύνει; άραγε με έναν τρόπο που, ήδη από την επόμενη μέρα, το “υποτίθεται λυμένο” πρόβλημα θα δημιουργήσει τα μύρια όσα άλυτα ή δυσεπίλυτα προβλήματα για την Ελλάδα -ακριβώς όπως όλα τα προβλήματα που “λύνει” η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου;

Και πού θα είναι τότε ο κ. Κοτζιάς; Το να τον έχει στείλει ο λαός στο σπίτι του (και επί πλέον να πληρώνει δύο-τρεις αστυνομικούς να τον φρουρούν “μην πάθει κανένα κακό”) θα είναι πολύ λίγο σε σχέση με τα προβλήματα που θα του έχει δημιουργήσει. Σε τέτοιες περιπτώσεις ακόμα και μια μεταγενέστερη αγχόνη είναι λίγο, όταν έχει επέλθει Ιστορικός και εδαφικός ακρωτηριασμός της Ελλάδος. Το θέμα είναι να πάρει ξεκάθαρη θέση ο λαός ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και όχι κατόπιν εορτής. Για πρώτης φορά στη νεότερη Ιστορία μας πρέπει να αποδειχτούμε ΠΡΟ-ΜΗΘΕΙΣ και όχι ΕΠΙ-ΜΗΘΕΙΣ.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θα πρέπει να τους απειλήσουμε ομόθυμα και μαζικά, με τρόπο που δεν θα επιδέχεται αμφισβήτηση, ότι θα έχουν το τέλος που έχουν οι προδότες. ΤΩΡΑ, πριν παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας μας. Απαιτείται ξεκάθαρος λόγος ότι δε θα βρουν σταυρό Ελλήνων στις κάλπες οι Τσιπρο-Καμμένοι. Αλλά επί πλέον απαιτείται η ξεκάθαρη προειδοποίηση: “Αν παραδώσετε το όνομα της Μακεδονίας, θα σας βρούμε ακόμα και στα έγκατα της γης να κρυφτείτε. Παίρνουμε όρκο ενώπιον Θεού και ανθρώπων ότι θα το πληρώσετε πολύ ακριβά”. Και όλα αυτά να “δηλωθούν” σε ψυχωμένες, ογκώδεις δια-”δηλώσεις” με ξεκάθαρα και δυνατά συνθήματα και πηχυαία πανό. 
 
Και αφήστε τον σκουλαρικοφόρο γερο-προδότη να σκάει από το κακό του, το ίδιο και τα δαιμόνια με τα οποία συνεργάζεται (και τάχιστα να σταλεί για βρούβες, για να γλυτώσει η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα από δαύτον). Δεν το δηλώνω εγώ, ο κ. Μάζης το δήλωσε ότι Νίμιτς και Μπουτάρης είναι φιλαράκια του Σόρος και χρηματοδοτούνται από αυτόν.

Το δεύτερο επιχείρημα που προέβαλε ο “κύριος” Κοτζιάς εξ’ ίσου σαθρό και σκουληκιασμένο, όπως ακριβώς τα σχέδια που υπηρετεί, είναι ότι το όνομα που πρόκειται να δοθεί δεν αφορά ένα νεογέννητο κρατίδιο, αλλά ένα κρατίδιο που βαφτίστηκε “Μακεδονία” εδώ και 25 χρόνια, εφ’ όσον η λέξη αυτή υπάρχει στο όνομα Π.Γ.Δ.Μ. που αποδέχτηκε η Ελλάδα. Θαυμαστή η ανθελληνική σοφιστική λογική του Έλληνα ΥΠΕΞ.! Επειδή εδώ και κάποια χρόνια (25-30-75…δεν έχει σημασία -Βαρντάσκα ήταν το όνομά της πριν τον Τίτο) υπεκλάπη το όνομα Μακεδονία από καθαρόαιμους Σλάβους,  πρέπει να τους «παραδώσουν» οι Τσιπρο-Καμμένοι μια πανένδοξη Ιστορία τουλάχιστον 3.000 χρόνων (για την οποία παραληρεί ολόκληρη η ανθρωπότητα) και πιθανώς εδάφη που ανήκουν στους Έλληνες προ “αμνημονεύτων” ετών; Εφ’ όσον η απαρχή των αυτοχθόνων Ελλήνων στα εδάφη αυτά χάνεται στα βάθη της Προϊστορίας. Στην ουσία τους παραδίδουν  μία πλαστή ταυτότητα, την οποία η αμείλικτη Αλήθεια της Ιστορίας θα τους την αφαιρέσει, κάτω από έναν καταιγιστικό χλευασμό, χωρίς να γνωρίζω ποια μορφή θα πάρει αυτός.


Όνομα Γαλλικού κρασιού αν είχε υποκλαπεί από άλλη χώρα η Γαλλική κυβέρνηση, άρα και ο Γάλλος ΥΠΕΞ, θα το είχε υπερασπιστεί “με νύχια και με δόντια”, ενώ η δική μας…  μόνιμα υπό τας διαταγάς κάθε «άλλου», πλην του πραγματικού εντολέα της, του ελληνικού λαού! 

Ισχυρίζονται μερικοί στην κυβέρνηση, παριστάνοντας τους “ιδεολόγους αριστερούς” ότι κάθε λαός έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού του. Τότε και εμείς οι Έλληνες να αυτοπροσδιοριστούμε ως Γερμανοί ή Γάλλοι ή Άγγλοι και να απαιτήσουμε νέο όνομα και αντίστοιχα εδάφη, αφού αυτοπροσδιοριστήκαμε ως αυτόχθονες σε αυτά! Φαιδροί οι άνθρωποι , φαιδρές και οι ιδέες τους, αλλά άκρως προδοτικές και επικίνδυνες. Είναι δε ανώφελο να προσπαθεί κάποιος να τους πείσει με επιστημονικά ή όποια άλλα επιχειρήματα. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι παραδίδουν μία πλαστή ταυτότητα, αλλά υπακούουν στους πάτρονες τους. Μόνο τη γλώσσα της ισχύος αναγνωρίζουν και αυτή τη φορά ο λαός πρέπει «να τρίξει τα δόντια του».

Εγώ προσωπικά ορκίζομαι στο όνομα του Τριαδικού Θεού, που πιστεύω και προσκυνώ, ότι δε θα ησυχάσω  αν αυτοί όλοι οι προδότες που προδίδουν την Ελλάδα, την Ιστορία της, τις Αξίες της, τη Γλώσσα της , τα Εδάφη της, τον Τριαδικό Θεό της, την Παράδοσή της, τον εν γένει Πολιτισμό της, δεν έχουν το τέλος που τους αξίζει. 

Κύριοι, ας το κατανοήσετε. Είστε γυμνοί και ακάλυπτοι. Κάτι περισσότερο: είστε ηθικο- πνευματικά πτώματα. Η πτωμαΐνη σας δηλητηριάζει τον αέρα που αναπνέουμε, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας. Δηλητηριάζει την ψυχή και το πνεύμα μας. Μόνον αν σας θάψουμε ως κόμματα , ως ιδεολογίες, ως χουντικά και αυταρχικά πρότυπα, ακόμα και ως πρόσωπα μόνον όταν σας πετάξουμε στα σκουπίδια της Ιστορίας, η Ελλάδα θα αναπνεύσει ξανά την καθαρή “πνοή” του Αγίου Πνεύματος, που την σκέπει και την προστατεύει, γι αυτό δε θα τη νικήσετε ποτέ, εσείς τα απανταχού της Γης ηθικο-πνευματικά ζόμπι που προς το παρόν της πίνετε το πνευματικό και υλικό της αίμα σταγόνα -σταγόνα…

Σε λίγο θα αντιμετωπίσετε την πύρινη Ρομφαία του Ενός και Τριαδικού Θεού. Να το θυμάστε. Και τη μία άκρη της λαβής θα την κρατάει Εκείνος και την άλλη τα παιδιά Του εδώ στη Γη. Που τότε θα γίνουν πολλά και δυνατά, τόσα πολλά και δυνατά που εσείς ποτέ δε φαντάζεστε. Και πρώτα η Ρομφαία θα στραφεί εναντίον των “δήθεν” ιερέων και ιεραρχών Του που είναι και αυτοί ηθικο-πνευματικά ζόμπι. (Σκέφτηκαν, άραγε, ποτέ Ποιον κοροϊδεύουν;!) Και όταν διαλυθεί ο δικός σας ιστός της Μαύρης, Θανατηφόρας Αράχνης που σφίγγει σήμερα θανάσιμα όλη την ανθρωπότητα, τότε θα δημιουργηθεί το ανθρώπινο πλέγμα των φορέων του Θείου Φωτός, που θα την ενοποιήσει με τον Ουρανό Του. 

Αγία Τριάς, Θεέ μου, ελθέτω η βασιλεία Σου, ως εν Ουρανώ και επί της Γης. Τάχιστα. Γιατί η βασιλεία του Σατανά, που προσπαθούν κάποιοι να εγκαθιδρύσουν με ψυχονοητική και εμπόλεμη βία, κλοπές του ιδρώτα των ανθρώπων, ασύλληπτα ψέμματα και “ηλεκτρονική φυλάκιση”, δεν υποφέρεται πλέον! Σ’ αυτή τη βασιλεία η Ελλάδα δεν έχει θέση και επιδιώκουν να την διαλύσουν ολοκληρωτικά. Δεν θα το πετύχουν, γιατί Εσύ την προστατεύεις, αλλά και ο ελληνικός λαός πρέπει τώρα “να πάρει τ’ όπλο του” και να βγει να πολεμήσει. Με την πλευρά του Φωτός ενάντια στο σκοτάδι. Ναι, ήρθε η ώρα!

Υ.Γ.-1 Δεν μπορώ να αναφερθώ στις εθνικά γόνιμες θέσεις του κ. Μάζη για το συγκεκριμένο θέμα, γιατί το άρθρο αυτό, αυθορμήτως, μεγάλωσε εξαιρετικά. 
Ακούστε την ομιλία του και ας εξάγετε οι ίδιοι τα συμπεράσματά σας.Υ.Γ.-2 Τα “επιχειρήματα” του κ. Κοτζιά μπορείτε να τα ακούσετε εδώ.

Κατερίνα Χατζηθεοδώρου
Δες το Όλον


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουPost A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

 1. Ο Καμμένος σίγουρα δεν βρεί την ψήφο, ο συριζα θα ψηφιστεί από κάποιους ηλίθιους πασοκους δημοσίους υπαλλήλους ΜΟΝΟ και θα πάει εκεί που του αξίζει, αν και η γνώμη μου είναι να ξαναπάει εκτός βουλής όπως είχε πάει στο παρελθόν.
  Το ιδανικότερο είναι να πάνε όλοι στον αγύριστο πριν προλάβουν να κάνουν αυτό το Εθνικό έγκλημα.
  Αυτοί οι έξωθεν που τους διατάζουν, εάν δούνε τις σφοδρές αντιδράσεις των Ελλήνων θα τους διώξουν γιατί δεν θέλουν μια προβληματική κυβέρνηση στα σχέδια τους.
  Θα περάσει ο επόμενος και αυτοί θα μείνουν με τον ρουβίκωνα να καίει το κέντρο (παλιά μου τέχνη κόσκινο).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου12 Ιανουαρίου 2018 - 5:49 μ.μ.

   Συμφωνώ με όσα γράφεις,ιδιαίτερα ότι αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια τους μια προβληματική (λαομίσητη) κυβέρνηση.
   Συμπληρώνω: έχουμε ως ελληνικός λαός να αντιμετωπίσουμε μια άμεση πρόκληση: την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας. Πρέπει τώρα να τα "δώσουμε όλα", ώστε να μην περάσει αυτή η προδοσία. Δε βλέπεις, άρχισαν τα "κόλπα" τους: βόμβα στο ΥΠΕΞ,πολεμικά επεισόδια στα Ίμια... κάποιοι είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τους ΕΛΛΗΝΕΣ να νικήσουν πουθενά. Αν όμως "ψυχωθούμε"και πιστέψουμε ότι οι πολύ ανώτερες από τις δικές τους δυνάμεις, οι θείες δυνάμεις είναι μαζί μας,τότε όλοι οι αγώνες πρέπει να δοθούν. Και αυτός και ο επόμενος και ο μεθεπόμενος, γιατί έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας μέχρι η Ελλάδα να φθάσει εκεί που πρέπει να φθάσει. Όμως, για να τους δώσουμε, πρέπει να πάρουμε τα όπλα μας: την ανδρεία, την αυτοθυσία, την αγάπη για την πατρίδα μας, την Πίστη μας... Ας (προσ)ευχηθούμε να δώσουμε αυτούς τους αγώνες και να είναι όλοι νικηφόροι!

   Διαγραφή
 2. Όταν ο Τίτο ζήτησε από τον Μίκη Θεοδωράκη να γράψει μουσική για τη «σκλαβωμένη» Μακεδονία – Η απάντηση του Έλληνα δημιουργού
  https://www.pentapostagma.gr/2018/01/%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%bf-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bf-%ce%b6%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bc%ce%af%ce%ba%ce%b7-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%ac.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το πόση σημασια έχει το όνομα φαίνεται απο τη νονά μπακογιάννηπου ενω έχει παντρευτεί τον κούβελο κρατάει το ονομα μπακογιάννη και αυτός δεν αντιδρά γιατι βολεύεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ας τολμησουν .
  Ο.Υ.Κ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη κανείς. Οι Γερμανοί κατακτητές όταν έφευγαν από την Ελλάδα και άλλες χώρες που κατείχαν, εκτελούσαν τους τοπικούς προδότες που έως τότε ήταν συνεργοί τους προδίδοντας την πατρίδα τους και τους μαχητές συμπατριώτες τους. Ας σκεφθούν καλά όσοι έχουν πρόθεση να προδώσουν την Μακεδονία μας με οποιονδήποτε τρόπο, μέσα ή έξω από το κ(Υ)νοβούλιο, τι τους περιμένει την επόμενη ημέρα...

   Διαγραφή
 5. Απερίγραπτα υψηλόυ επιπέδου πατριωτικό κείμενο, ανατρίχιασα από συγκίνηση και δάκρυσα. Δε μπορεί, δεν είναι δυνατό η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ να αντέξει άλλα δεινά και προδοσίες, φτάνει πιά, γι΄αυτο προσέξτε όλοι εσείς, πουλημένα τομάρια, γιατί δε θα προφτάσετε να χωθείτε και στα πιό βαθυά τούνελ και καταφύγια. Τέρμα πιά σε άλλου είδους γλώσσα, γιατί εσείς δεν πιάνετε τίποτα από δαύτα. Συλλαλητήριο λένε δεν είναι κατάλληλο για την περίσταση, δεν τους φαίνεται σικ, Ε, ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΗΝ κΥΡΙΑΚΗ 21, ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ Ο Υ Σ Τ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΓΥΦΤΟΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου18 Ιανουαρίου 2018 - 12:17 π.μ.

   Στρίκε, η σειρά μου να πω ένα μεγάλο μπράβο σε σένα για τα λόγια σου. Και ξέρεις ποια είναι η δυσκολία; Ενώ είμαστε πάρα πολλοί που σκεφτόμαστε το ίδιο και αγαπάμε πολύ την πατρίδα μας δεν υπάρχει ένα Κέντρο (προς θεού, όχι κόμμα!) που να μας συντονίσει, ώστε πρώτα να σώσουμε αυτήν την πατρίδα από τα δόντια των λύκων και μετά να την ανεβάσουμε εκεί που πρέπει να είναι. Ίσως στείλει ο Θεός Ηγέτες. Ας προσευχόμαστε.

   Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]