Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τολμάς Πάνο να ρίξεις την κυβέρνηση;


«Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο "Μακεδονία"» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός του.
Και συνέχισε: «Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε»
«Ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω) Μακεδονία» προσέθεσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, προσθέτοντας ότι, αν οι ΑΝΕΛ διαφωνήσουν με την πρόταση για την ονομασία, θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.
Επισήμανε, δε, ότι η μόνη ελπίδα για τη γειτονική χώρα είναι η εξεύρεση λύσης, που δεν θα πληγώνει την Ελλάδα.
Κρατείστε αυτά που είπε ο Πάνος Καμμένος. Δεν δέχεται καμιά ονομασία που θα περιέχει το όνομα Μακεδονία. Ούτε νέα, ούτε άνω, ούτε κάτω, ούτε πέρα, ούτε δώθε.

Προφανώς ο υπουργός έφαγε τέτοιο κράξιμο για τις κωλοτούμπες που ετοιμαζόταν να κάνει και φοβήθηκε το… πατριωτικό ξύλο που θα έτρωγε που ξαναήρθε στα λογικά του.

Αυτή τη φορά έβαλε κόκκινη γραμμή να μην υπάρχει καμιά λέξη Μακεδονία. Επομένως τρία είναι τα τινά:

Ή θα κάνει μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα ξανά και θα γελάνε και τα τσιμέντα.

Είτε δεν θα υπάρξει συμφωνία, αν οι Σκοπιανοί δεν αποδεχθούν να μην υπάρχει πουθενά η λέξη Μακεδονία (κάτι πολύ πιθανό).

Είτε θα αλλάξουν οι Σκοπιανοί τα πάντα στο Σύνταγμά τους, θα πάψουν να λέγονται όπως λέγονται, θα αποδεχθούν τον όρο Βαρντάρσκα, δηλαδή θα λέγονται Βαρνταρσκανοί, η γλώσσα τους Βαρνταρσκανά κ.λπ. και όλα θα μπουν στη θέση τους, ενώ ο Τσίπρας θα καταγράψει μια μεγάλη νίκη.

Βεβαίως, υπάρχει κι ένα τέταρτο σενάριο, ίσως το πιο πιθανό. Υπάρχει το δεδομένο ότι και ο Σκοπιανός αντιπρόεδρος μόλις χθες δήλωσε ότι θα αποδεχθεί οποιοδήποτε παράγωγο της λέξης Μακεδονία, επομένως δεν κάνουν πίσω σ’ αυτό. Και με το άλλο δεδομένο ότι η ελληνική κυβέρνηση χε…ε για το όνομα και για τα εθνικά, θα κατατεθεί μια πρόταση τύπου Νέα ή Άνω Μακεδονία.

Και τότε ο μεγάλος πατριώτης Πάνος Καμμένος θα… αντιδράσει και θα ζητήσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, γιατί δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, αν κι εμπιστεύεται τον Κοτζιά. Και στο συμβούλιο δηλαδή τι πιστεύει ότι θα γίνει; Θα τολμήσει κάποιος αρχηγός να συναινέσει σε μια ονομασία που θα διαφωνεί το 90% των Ελλήνων; Δεν θα βρει ούτε την ψήφο του στις εκλογές.

Τι κάνει λοιπόν ο Καμμένος; Ρίχνει το μπαλάκι στο συμβούλιο για να κερδίσει ο ίδιος χρόνο, να δει πώς θα πάνε οι διαπραγματεύσεις και να έχει και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο.

Η πιο έντιμη στάση, όμως, η πιο πατριωτική και η πιο αντρίκεια θα ήταν να ρίξει την κυβέρνηση αν προταθεί μια συμφωνία που δεν είναι καλή για την Ελλάδα. Αλλά, δεν έχει τα κότσια, το πολιτικό σθένος να το κάνει.

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αν ρωτήσετε τους πολίτες (ακούω τι λένε στα ΜΜΜ) θα σας πούνε για τον Καμμένο ότι θα κάνει μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα.
    Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]