Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ζήτημα των Σκοπίων δεν αφορά μόνο το όνομα...



Δεν προλάβαμε να ευφρανθούμε ψυχικώς από την υποτυπώδη έστω εορταστική διάθεση και η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε ότι πρέπει τάχιστα να κλείσουμε το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων με κοινή συμφωνία. Ο πρωθυπουργός μας κ. Τσίπρας έκανε και επίσημη επίσκεψη στην γειτονική χώρα (είχε προηγηθεί το ταξίδι του στις ΗΠΑ βεβαίως) και ενορχηστρωμένα με τον κ Ζάεφ μας ενημέρωσαν αμφότεροι ότι δεν υπάρχουν αποκλειστικοί κληρονόμοι του Μ. Αλεξάνδρου. Ο υπουργός κ. Κοτζιάς έχει φροντίσει εδώ και λίγους  μήνες να μας προετοιμάσει πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να λυθεί το «Μακεδονικό» ζήτημα και είναι προς το συμφέρον μας να έχουμε μια σταθερή και σύμμαχο εντός ΝΑΤΟ γείτονα χώρα.

Δεν μας είπαν όμως, ακριβώς μέχρι ποιου σημείου είναι διατεθειμένοι οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς να συμβιβαστούν για να το πετύχουν, μπορούμε όμως να το υποθέσουμε …

Έχουν σχολιαστεί και ερμηνευτεί διεξοδικά  οι παραπάνω ενέργειες από σεβαστούς και έμπειρους αναλυτές και το μόνο που θα προσπαθήσουμε είναι να σταχυολογήσουμε μερικά από αυτά που θεωρούμε χρήσιμα για την κρίση σας:
·         Ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας σε αντίθεση με την ιστορική αλήθεια αλλά και το συμφέρον του λαού που εκπροσωπεί,  προσπάθησε να δωρίσει την μισή ιστορία της Μακεδονίας δηλώνοντας ότι οι γείτονες  δεν είναι οι αποκλειστικοί  κληρονόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου άρα υπονοώντας σαφώς ότι και οι Έλληνες είναι μερικώς κληρονόμοι. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση και με την διπλωματική τακτική εκτός αν ενεργείς ως εντεταλμένος πράκτορας ! Την ίδια ώρα που αξιωματούχοι των Σκοπίων δηλώνουν επισήμως ότι είναι Σλάβοι και δεν έχουν σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες (βλ. δηλώσεις πρ. πρωθυπουργού Γκεοργκέφσκι) 
·         Το ζήτημα των Σκοπίων δεν αφορά μόνο το όνομα. Οποιαδήποτε παραχώρηση θα δώσει το έναυσμα και το ιστορικό προηγούμενο για ισχυρότερη διεκδίκηση ιστορίας και εδαφών και από τους υπόλοιπους άσπονδους γείτονες μας όπως η Αλβανία και η Τουρκία ή ακόμα και η Βουλγαρία. 
·         Γεωγραφικός προσδιορισμός τύπου «Βόρεια Μακεδονία» υπονοεί  αντιδιαστολή με κάποια «Νότια Μακεδονία» και δηλώνει χώρα/έθνος  διαιρεμένο (βλ. Κορέα, Βιετνάμ, Γερμανία). Αυτό θα δημιουργούσε μια αχίλλειο πτέρνα στην χώρα μας, επικίνδυνη εσαεί...
·         Εάν υπάρξει οποιοσδήποτε προσδιορισμός ονόματος με τον όρο Μακεδονία μέσα, τότε σύντομα θα περιοριστεί και η ελεύθερη χρήση του όρου αυτού από τους ίδιους τους Έλληνες. Θα μπορεί ο Θεσσαλονικιός να ονομάζεται Μακεδόνας ή θα πρέπει να προσθέσει προσδιορισμό όπως Νοτιομακεδόνας ή Παλαιομακεδόνας; 
·         Δεν εγγυάται κανένας ότι μια σύνθετη ονομασία θα χρησιμοποιηθεί έτσι και στο μέλλον και δεν θα μετατραπεί σε σκέτο  «Μακεδονία» έχοντας οι γείτονες επιτύχει την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ.
·         Η ιστορία έχει δείξει ότι οι ηγεσίες των γειτόνων είναι ανειλικρινείς και αλαζονικές  βασιζόμενοι στις υποσχέσεις  και διαβεβαιώσεις που τους παρέχουν οι προστάτες τους.
·         Η χώρα που βρίσκεται σε μεγαλύτερη πίεση είναι τα Σκόπια λόγω της εσωτερικής διαμάχης εθνοτικών ομάδων ( βλ. Αλβανών που δείχνουν σημάδια αυτονόμησης) άρα η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται να κλείσει το θέμα της ονομασίας.
·         Η χώρα που επιτίθεται τόσα χρόνια είναι αυτή των Σκοπίων, παρ’ όλες τις οικονομικές δραστηριότητες των ελληνικών επιχειρήσεων και μεταφοράς κεφαλαίων εκεί που κάποιοι θεωρούσαν ότι θα λειτουργήσουν κατευναστικά στις επιδιώξεις των Σκοπιανών.

·         Καθηγητές πανεπιστημιακοί ξένων χωρών υποστηρίζουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας περισσότερο από την σημερινή ελληνική κυβέρνηση.

Η ανεκδιήγητη σημερινή πολιτική ηγεσία, για μία ακόμα φορά, παρακάμπτει την συνταγματική αποστολή της, ενεργώντας ενάντια στο συμφέρον των πολιτών - ακόμα και αυτών που την εξέλεξαν. Είναι γεγονός ότι φαίνονται απίστευτα όσα συμβαίνουν, σαν θέατρο παραλόγου και λες δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα τελειώσει η παράσταση. Δυστυχώς όμως το εισιτήριο που καλείσαι να καταβάλλεις είναι δυσανάλογα υπέρογκο σε σχέση με την ποιότητα της ερμηνείας των πρωταγωνιστών.

Συνέλληνα, τα μέλη της κυβέρνησης αν και υπάλληλοι σου, αδιαφορούν για εσένα αφού σε θεωρούν λοβοτομημένο, ελεγχόμενο και υποδεέστερο ον.

Προ-καλείσαι λοιπόν, εκ των πραγμάτων, να διατυπώσεις την γνώμη σου και να δώσεις την εντολή σου με όποιον ξεκάθαρο και αποτελεσματικό τρόπο έχεις στην διάθεση σου.


Μπορείς να συμμετάσχεις και εσύ  στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας – συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου ημέρα Κυριακή, στην Αθήνα (Σύνταγμα) την ίδια ημέρα και όπου αλλού οργανωθούν συγκεντρώσεις.
Μπορείς να  συνυπογράψεις το ψήφισμα (στην ιστοσελίδα onomasia.gr) της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων που υποστηρίζεται και από τις Παμμακεδονικές οργανώσεις ανά των πλανήτη και συλλέγουν υπογραφές προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.

Το αν θα είναι αποτελεσματικοί αυτοί οι τρόποι εξαρτάται από την συμμετοχή σου ...

Το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνο το όνομα. Αφορά την ενδοτικότητα του πολιτικού κατεστημένου σε κάθε σχιζοφρενή  απαίτηση τα τελευταία χρόνια.


Υπερασπίσου την Μακεδονία 
Υπερασπίσου την Ελλάδα!
Ζήσε με αξιοπρέπεια…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

14 σχόλια :

  1. Το μόνο που απομένει εάν παραχωρηθεί η ονομασία είναι επίκληση άρθρων του Ελληνικού συντάγματος για τον σχηματισμό νομικής μομφής προδοσίας εις βάρος της διπλωματικής αποστολής και της κυβέρνησης, και όσων οργανωμένων φορέων έχουν δηλώσει ανοιχτά και εγγράφως ή ως κίνημα την υποστήριξη "μακεδονικής ταυτότητας" και τις αλυτρωτικές διαθέσεις των Σκοπίων και όσων τελικά υπερψήφισαν την παραχώρηση του ονόματος και αναγνώρισαν κάποια "εθνοτική μακεδονική ταυτότητα" για προδοσία της χώρας και συνεργασίας με εχθρικές δυνάμεις. Οι αναλύσεις πλέον είναι περιττές, αφού λειτουργούν ως εντεταλμένοι ξένων αλυτρωτικών δυνάμεων και στρατιωτικοπολιτικών δογμάτων ξένων χωρών θέτοντας μεθοδευμένα σε διαπραγμάτευση τμήμα της εθνικής κυριαρχίας.

    ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

    ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    Άρθρο 138

    Επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας

    Άρθρο 139

    Προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας
    Όποιος συνεννοείται ή διαπραγματεύεται με ξένη κυβέρνηση με σκοπό να προκαλέσει πόλεμο ή εχθροπραξίες εναντίον του ελληνικού κράτους ή κάποιου συμμάχου του, τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη.Αν εξαιτίας των ενεργειών αυτών ξέσπασε πραγματικά ο πόλεμος ή άρχισαν οι εχθροπραξίες τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη ή με θάνατο.
    Άρθρο 151
    Κατάχρηση πληρεξουσιότητας


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίκληση ορισμένων άρθρων του Συντάγματος (μεταξύ των οποίων και αυτά που πολύ σωστά αναφέρεις και εύγε σου) θα έπρεπε να είχε γίνει και από τους ομιλητές Φραγκούλη και Λυγερό. Και αν όχι γραπτώς, διά ενός ψηφίσματος (πράξη με πολύ μεγαλύτερη δύναμη και κύρος), τουλάχιστον προφορικά.
      Ως ομιλητής δεν τρομοκρατείς "τα θηρία" με λόγια. Απειλητικά μεν, αλλά μόνον λόγια! Αν δεν ήταν αυτό το μέγα πλήθος να τρομοκρατήσει τα θηρία με την παρουσία του, οι ομιλίες των δύο, θα ήταν σκέτες αερόφουσκες. Αλλά, "φορώντας καπέλο" σε αυτό το μέγα πλήθος, ίσως ισχυριστούν αργότερα ότι "εμείς ματαιώσαμε την παράδοση του ονόματος Μακεδονία"!
      Έλληνα, πρόσεχε, πρόσεχε, πρόσεχε! Μην αφήσεις κανένα παλιό ή υπό ίδρυση κόμμα (όλα υπηρέτες “αφεντάδων” είναι) να καπελώσουν τον αγώνα σου. Γιατί ο αγώνας αυτός είναι δικός σου και ΜΟΝΟΝ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ. Και εσύ μόνον μπορείς να τον φέρεις σε αίσιο και ολοκληρωτικό πέρας. Και αυτοί που θα ηγηθούν, να απαιτήσεις να έχουν πάλλευκο πολιτικό παρελθόν και καταγάλανες σαν τον ουρανό της Ελλάδος θέσεις για όλα που την αφορούν. Αν έχουν θέσεις “ελληνικές” και ταυτόχρονα παγκοσμιοποιητικές (Ε.Ε., νόμισμα και πολλά άλλα) να ξέρεις ότι είναι μέρος του συστήματος και σε κοροϊδεύουν ασύστολα!

      Διαγραφή
  2. Ισως γι΄αυτό το πολιτικό σύστημα έβαζε ως πρόταση την "ERGA OMNES", άσχετο πλαίσιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δεν αφορά όμως το Ελληνοσκοπιανό, αλλά ισχύ θεωρητικά των δικαιωμάτων σε καταστάσεις σύρραξης και ανακατανομής συνόρων.
    Το δυναμικό θεωρητικά αυτής της έννοιας λειτουργεί ως ένα προληπτικό ουσιαστικά τέχνασμα που εστιάζει στα ανθρώπινα δικαιώματα σε εμπόλεμες ζώνες ή σε περιστάσεις τύπου Κεντρικής Ισπανικής Διοίκησης και Καταλονίας. Δεν έχει όμως καμία σχέση η διαπραγμάτευση της Εθνικής μας κυριαρχίας με αλυτρωτικές δυνάμεις με τις οποίες διαπραγματεύονται.
    Το ελληνοσκοπιανό δεν έχει ουδεμία σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βορειοελλαδιτών. Δεν είμαστε κατεκτημένη περιοχή, ούτε σύνερχονται κάποιες περιφέρειες κάποιας διαμελισμένης χώρας ζητώντας αυτοπροσδιορισμούς και δικαιώματα οι κάτοικοι τους απέναντι σε εξουσίες και αυταρχισμούς που δεν θέλουν.
    Η Erga omnes μοιάζει να αποτελεί μια ανούσια πρόταση προληπτικού χαρακτήρα στην περίπτωση που περάσει ο τοπικός Ελληνικός πληθυσμός σε εξουσίες και αρχές οι οποίες δεν ανήκουν στο Ελληνικό κράτος. Τόσο πολύ κατέβασαν τον πήχη του συμβιβασμού.
    Μία απέλπιδα προσπάθεια ως τέχνασμα προδοσίας να αποφύγουν προληπτικά τις κατηγορίες του Άρθρου 138 σε σχέση με την επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας.

    "Όποιος επιχειρεί με σωματική βία ή με απειλές σωματικής βίας να αποσπάσει από το ελληνικό κράτος έδαφος που ανήκει σ’ αυτό ή να συγχωνεύσει έδαφος του ελληνικού κράτους σε άλλη πολιτεία τιμωρείται με θάνατο."

    Δηλαδή μας λένε πως θα "φροντίσουν προληπτικά για την αναπόφευκτη γι΄αυτούς ένωση Σκοπίων και "Μακεδονίας του αιγαίου" (το κρύβουν μέχρι στιγμής) να περιορίσουν μέσω της "erga omnes" κάποιες τυχόν μελλοντικές βίαιες ακρότητες όπως φαινόμενα συμμοριτισμού εναντίον του Ελληνικού πληθυσμού από τη στρατονομία των Σκοπίων εαν (και με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ) αποκτήσει μακροπρόθεσμα επιρροή και πρόσβαση μέσα στην περιφέρεια της Ελληνικής Μακεδονίας μέσα από γεωπολιτικές αλλαγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό θα ήταν όμως να επαληθευτούν και από κάποιον νομικό για το erga omnes, διότι εάν προτάθηκε για να λειτουργήσει όπως γράφεται παραπάνω, ότι αυτή θα ήταν η μοναδική "χρησιμότητα" ως πρότασης δόλου (...αλλα Αναν) για καθησυχασμό για να δωθεί το όνομα με ανούσια έμφαση σε δικαιώματα... κατακτημένων ιθαγενων, τεκμηριώνεται αυτομάτως πως έτσι θα έχει και η μεθόδευση. Συνάμα "καίγονται" όλα τα χαρτιά του καθησυχασμού.

      Διαγραφή
    2. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου22 Ιανουαρίου 2018 στις 9:58 μ.μ.

      "Ανώνυμε ΕΛΛΗΝΑ", είσαι τόσο καλά "διαβασμένος" και γράφεις τόσο άψογα ελληνικά που το πρώτο σου σχόλιο, μαζί με το δικό μου απαντητικό σχόλιο, τα ανάρτησα προ ολίγου ως κύριο άρθρο (μαζί με όλες τις σχετικές αναφορές από πιο ιστολόγιο και πιο άρθρο τα πήρα) στο "μικρό μου" ιστολόγιο, στο οποίο γράφω μόνον όταν κάτι πραγματικά με "καίει", το "ΔΕΣ ΤΟ ΟΛΟΝ", σαν συνέχεια του προηγούμενου άρθρου.
      Αυτό είχε τίτλο "Πρόταση ψηφίσματος, όπως ως Ελληνίδα θα το ήθελα..." και στην πρόταση υπήρχε αναφορά στο κυριότερο άρθρο του Συντάγματος μας, το άρθρο 1.παρ.2 και παρ.3. περί της πηγής όλων των εξουσιών από το Λαό. Αλλά σε μια πρόταση ψηφίσματος δεν μπορούσα να επεκταθώ περισσότερο, ήδη ήταν πολύ μεγάλη. Παρά το γεγονός ότι με το Σύνταγμα έχω ασχοληθεί κάπως ιδιαίτερα και έχω γράψει σε βιβλίο μία πρόταση για ένα εντελώς νέο και εντελώς διαφορετικό Σύνταγμα.
      Έγραψα δε την πρόταση ψηφίσματος, όχι επειδή πίστευα ότι θα φτάσει στους οργανωτές ή ότι θα την υιοθετήσουν (είμαι κι εγώ κατ' ουσίαν μία περίπου "Ανώνυμη ΕΛΛΗΝΙΔΑ" και ποιος καταδέχεται να την ακούσει;), αλλά για να δώσω έναυσμα στους αγωνιστές ΕΛΛΗΝΕΣ να ψάξουν, αλλά και να κάνουν πράξη, τους αληθινούς και σωστούς δρόμους “αντίστασης στα τεκταινόμενα”, οι οποίοι θα μπορούσαν να μας διαφυλάξουν από τη βία, όταν και αν ο θυμός του ελληνικού λαού γίνει πολύ μεγάλος. Αν έχετε αντίρρηση στην ανάρτηση, απαντήστε μου εδώ ώστε να την διαγράψω.

      Διαγραφή
    3. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου22 Ιανουαρίου 2018 στις 10:12 μ.μ.

      Συμπλήρωμα: αν δεν έχετε αντίρρηση, αυτά τα τόσο σημαντικά περί ERGA OMNES, θα τα προσθέσω στο άρθρο, θεωρώντας ότι και αυτό το σχόλιο είναι δικό σας. Αν και δεν έχει σημασία ποίου είναι το σχόλιο, όσο ότι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό!
      Και όπως πολύ εύστοχα γράφει ο επόμενος σχολιαστής: "καίγονται" όλα τα χαρτιά του εφησυχασμού"!! ...και του κατεστημένου!!

      Διαγραφή
  3. Εδώ και χρόνια αποστρατιωτικοποιείται η περιοχή της Ελληνικής Μακεδονίας περίπου με την ίδια "λογική" Ιμίων. Ο λόγος είναι επειδή είναι προσυμφωνημένα όλα έχοντας δεχθεί το Κράτος την σταδιακή αλλαγή της στρατιωτικοπολιτικής διοίκησης σε αυτή την περιφέρεια αμφισβητώντας ουσιαστικά την Ελληνικότητα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΄Οσον αφορά το σχόλιο κυρία Χατζηθεοδώρου γράφτηκε από ανώνυμο, τυγχάνει όμως να είναι και ο υποφαινόμενος. Δεν έχω καμία αντίρρηση. Ωστόσο συμπληρωματικά το ergo omnes λειτουργεί ως προς αυτά που θεωρητικά υποστηρίζει που είναι άσχετα με το Ελληνοσκοπιανό και για την Ελλάδα προς την πλευρά των Σκοπίων, δηλαδή αμφίδρομα παράλληλα με άλλα πλαίσια, αλλά με συντριπτικό πλεονέκτημα των Σκοπίων. Κατά αυτόν τον τρόπο θα ποινικοποιηθούν αναφορές στο όνομα Μακεδονία για εγχώρια χρήση, καθώς και η τυχόν αμφισβήτηση κάποιας ύπαρξης "Μακεδονικής γλώσσας" ενώ είναι σλαβοβουλγαρικό ιδίωμα που περιέχει και Ελληνικές λέξεις με σλαβικές καταλήξεις, ή "μακεδονικού" μειονοτικού αυτοπροσδιορισμού στην Ελλάδα.

    Θα απορρέει επίσης υποχρέωση παροχής εκπαιδευτικών δομών σε όσους δηλώνουν "Μακεδονικής εθνικής συνείδησης". Μην ξεχνάμε οι βορειοελλαδίτες Έλληνες προσδιορίζονται ως Μακεδόνες, ενώ οι σκοπιανοί με την κατοχύρωση του ονόματος θα αναγνωριστούν οριστικά με εθνοτικό γλωσσικό αυτοπροσδιορισμό. Το ERGA OMNES θεωρώ αν και όχι νομικός, πως είναι ένα πλαίσιο του ΟΗΕ και ΝΑΤΟ που περιορίζεται ως προς την επίκληση του πάνω σε κάποιο μπάχαλο σύρραξης και σε σχέση κάποιας θεωρητικής προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλες τις πλευρές (που τρέχα γύρευε... διότι δεν είναι το ζητούμενο βέβαια και δεν πρέπει να φτάσουν εκεί τα πράγματα αφού ήδη θα υπάρχει προδοσία, και δεν αφορά την προστασία της Εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά μια ένωση εδαφών υπό την εποπτεία ΟΗΕ. Δεν θέτει προστασία από τις διεκδικήσεις των Σκοπιανών που θα καταστούν ως αναγνωρισμένοι κληρονόμοι της ευρύτερης μακεδονικής περιοχής εθνοτικά. Με δεδομένο πως οι σκοπιανοι θα έχουν κατοχυρώσει εθνική - εθνοτική ταυτότητα οι διεκδικήσεις που θα απορρέουν από την επίπλαστη αναγνώριση μέσω Ελλάδος θα υπερβαίνουν και τις τυχόν αφαιρέσεις από το σύνταγμά τους καποιον ψευδοιστορικών αλυτρωτικών προθέσεων. Η αλλαγή του συντάγματος είναι όπως η αλλαγή των κυβερνήσεων. Η αναγνώριση εθνοτικού προσδιορισμού θα υπερβαίνει κάποιο μετριοπαθή σύνταγμα και θα συνδέεται με τα κληρονομικά δικαιώματα του μακεδονικού αρχαίου κράτους. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως και το ERGA OMNES δεν αφορά τη διένεξη, και η αλλαγή του σκοπιανού συντάγματος δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, αλλά μια περιστασιακή κομματική ενδοσκοπιανή κατάσταση που θα θεωρηθεί "υποχωρητική" από κάποια άλλη εναλλαγή σκοπιανής κυβέρνησης. Η νέα βάση και δεδομένο θα είναι η μακεδονική εθνότητα-γλωσσική ταυτότητα, το δόγμα vmro, και όχι η μαρκετινίστικη διπλωματία του Ζαεφ ή των προτάσεων της πλευράς των κομμάτων στην Ελλάδα που δε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλλη μια συμπλήρωση. Υπάρχει μια υποψία πως επειδή σύμφωνα με το άρθρο Άρθρο 139 επειδή όποιος συνεννοείται ή διαπραγματεύεται με ξένη κυβέρνηση με σκοπό να προκαλέσει πόλεμο ή εχθροπραξίες που αυτό κάνει ουσιαστικά κυβέρνηση όπως και κατάχρηση πληρεξουσιότητας (Αρθρο 151), κοιτώντας να συγκαλύψουν το γεγονός ότι πάνε να κατοχυρώσουν και να νομιμοποιήσουν ως εντεταλμένοι τις διεκδικητικές εχθροραξίες των Σκοπιανών, με πρόσχημα πως "πρέπει να λυθεί το σκοπιανό", ενω η γειτονική χώρα έχει το πρόβλημα. Είναι προφανές πλέον πως είναι εντολοδόχοι και κοιτάνε όσο το δυνατόν να αποφύγουν την συσχέτιση και τις αντιστοιχίες των πράξεων τους με άρθρα περί προδοσίας της χώρας.

    Οι αλλαγές δήθεν στο σύνταγμα των Σκοπίων ή το ERGA OMNES ως δήθεν κάποια απαίτηση, είναι στάχτη στα μάτια για σχεδόν παρόμοια επανάληψη των γεγονότων εισβολής "αττίλα" που έφερε την πρόταση Αναν. Με απλά λόγια θέλουν να κάνουν τη βρωμοδουλεία και να εξαφανιστούνε σύσσωμοι όταν αργότερα φανεί η ναρκοθέτηση που έκαναν εναντίον των εθνικών συμφερόντων και εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδος, με μοναδικά ηλίθια ακατάληπτα επιχειρήματα περί "ειρήνης στην περιοχή" ή φορτώνοντας τα ο ένας στον άλλο πριν περάσουν στην κατατρομοκράτηση και πριν ζητήσουν άσυλο ακόμα και στα Σκόπια εάν δεν τους δέχεται κανένας άλλος.



    Άρθρο 139
    Προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας
    Όποιος συνεννοείται ή διαπραγματεύεται με ξένη κυβέρνηση με σκοπό να προκαλέσει πόλεμο ή εχθροπραξίες εναντίον του ελληνικού κράτους ή κάποιου συμμάχου του, τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη.Αν εξαιτίας των ενεργειών αυτών ξέσπασε πραγματικά ο πόλεμος ή άρχισαν οι εχθροπραξίες τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη ή με θάνατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα περί της πηγής όλων των εξουσιών από το Λαό οι κυβερνήσεις το μετατρέπουν εύκολα σε κατάχρηση πληρεξουσιότητας και γενικά κατάχρηση εξουσίας εξυπηρετώντας τις μερίδες που θέλουν αυτοί. Παντού το βλέπουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι συμφωνίες ισχύουν έως την παραβίαση τους. Τα μόνα που προσδιορίζουν ένα Έθνος είναι η γλώσσα του, η Ιστορία του και ο πολιτισμός του. Στην προκειμένη περίπτωση οι Σκοπιανοί είναι Σλαβικό εκβουλγαρισμένο φύλο με ανάλογη γλώσσα. Αν όμως εδώ και 50 χρόνια πιστεύουν ότι είναι Μακεδόνες όπως υποστηρίζουν και διακηρύττουν, εμείς σαν λαός και πολιτεία τι κάναμε τόσα καιρό; Για να μη βρεθούμε στην θέση της Γιουγκοσλαβίας καμία αναφορά του όρου Μακεδονία στην ονομασία. Αυτομάτως δεν υφίσταται και θέμα γλώσσας και εθνικότητας. Δηλαδή οι Βούλγαροι μιλούν Λετονικά ή αντίστοιχα εμείς μιλούμε γερμανικά; Και αυτά που λέγονται περί ενδιάμεσης συμφωνίας για αναγνωρισμένη ήδη ονομασία που περιέχει τον όρο δηλ. FYROM και άλλα τέτοια, εξ΄ορισμού δεν υφίστανται διότι ο ρόλος της ως προπαρασκευαστικό μέσο δεν αποκλείει την διαφοροποίηση του τελικού στόχου κάθε ενδιαφερομένου. Σε τελική ανάλυση αυτοί απειλούνται με διάλυση στα εξ ον συνετέθησαν όχι εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Yπάρχει ένα σοβαρό πρωτόγνωρο πρόβλημα. Οι Μακεδόνες στην αρχαιότητα δεν αποτελούσαν Έθνός αλλά συνασπισμό κάποιων φυλών Μολλοσών, Αργείων, Δωριέων και Θρακών στην αρχή. Το Μακεδονικό βασίλειο ήταν μια αχανή περιοχή μέχρι την Ινδία με υπηκόους διάφορων φυλών και πληθυσμών προερχόμενων μέσω μεικτών γάμων σε χαμηλά και υψηλά αξιώματα, πριν μεταβιβαστεί η σκυτάλη στη Ρώμη.
      Αναγνώριση Μακεδονικού Έθνους σημαίνει κάποια κληρονομικά διοικητικά δικαιώματα επ΄αυτού. Μιλάμε για φάρσα. Φυσικά δεν πρόκειται να χαρίσουν οι δυνάμεις τον μισό πλανήτη στους σλαβουβούλγαρους των Σκοπίων, αλλά είναι βιτρίνα των ήδη υπάρχοντων ομοσπονδιών και μεγάλων πολιτικοοικονομικών δυνάμεων.
      Ως Ελληνες δεν μπορούσαμε να είχαμε εμείς αυτά τα δικαιώματα επειδή δεν είμαστε εθνοτικά Μακεδόνες, και κατά δεύτερον και να λεγόμασταν Μακεδόνες εθνοτικά, θα φαίνονταν όπως ακριβώς η παγκοσμιοποίηση, όπως και γίνεται. Καμιά τεραστίων διαστάσεων αυτοκρατορία δεν είναι εθνικά συνεκτική.
      Μη νομίζεται πως οι Σκοπιανοί πιάνουν το "Λαχείο" εαν αναγνωριστούν ως "μακεδόνες", απλώς αναβαθμίζονται τροποντινά ως "πολίτες ΗΠΑ" από τις ΗΠΑ με βιτρίνα συμβολισμούς του μακεδονικού βασιλείου και ανιστόριτους πιθηκισμούς μέσα στο ίδιο τραπεζικό σύστημα και γενικότερο σύστημα που θα ήταν και χωρίς τις αναγνωρίσεις. Εμείς είμαστε πολίτες της δύσης και της κοινότητας μεγάλων δυνάμεων προπολλού. Αλλά η χώρα δεν μας άνηκε πραγματικά, αλλά μπορούμε να ταξιδέψουμε ελεύθερα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Η αυτοκρατορία είναι πλέον ένα διεθνιστικό τρικ κατάργησης των συνόρων και δικαιωμάτων του κ@λου.

      Διαγραφή
  8. Δηλαδή συνεχίζουμε να συζητάμε το νομικό, γεωγραφικό, εθνολογικό θέμα που προκύπτει από σύνθετη ονομασία; (Πρώτη πρόταση του προηγούμενου σχολίου μου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρέπει να συζητάμε κάποιον μακεδονικό όρο στο όνομα των Σκοπίων και καμία αναγνώριση μακεδονικής ταυτότητας. Καμία συζήτηση περί σεβασμού και αποδοχής ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως προς την ψευτομακεδονική τους Γλώσσα ή σε δήθεν γλωσσικές-μακεδονικές μειονότητες.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]