Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνέλαβαν τον Τούρκο αξιωματικό για το καλό του(ς)


Συνελήφθη ο Τούρκος αξιωματικός μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας, το οποίο έκανε δεκτή την προσφυγή του ελληνικού Δημοσίου για προσωρινή αναστολή της διαδικασίας χορήγησης ασύλου για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Ο Τούρκος αξιωματικός συνελήφθη από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος του Ολυμπιακού Χωριού, με εντολή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και αυτή την ώρα κρατείται στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη.

Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι του Τούρκου αξιωματικού υποστηρίζουν ότι ο πελάτης τους συνελήφθη παρανόμως.

Νωρίτερα, το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου, αναστέλλοντας προσωρινά τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο, Suleyman Ozkaynakci, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο 8 Τούρκοι στρατιωτικοί διέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της προέδρου, Ευγενία Μυλωνοπούλου, το αίτημα γίνεται δεκτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος, αλλά και για το συμφέρον του ίδιου του αξιωματικού.

Παράλληλα, η προσωρινή διαταγή αναφέρει ότι η διοίκηση (κράτος) θα απέχει από κάθε ενέργεια που στοχεύει στην αναχώρηση του Τούρκου από την Ελλάδα. Μετά την εν λόγω εξέλιξη, ο Τούρκος στρατιωτικός θα οδηγηθεί και πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου, ως διοικητικά κρατούμενος.

Σαφέστατα, ο τούρκος Suleyman Ozkaynakci μετά την αρχική απόφαση παροχής ασύλου αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα που είχαν κοινό παρονομαστή τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες οι οποίες θα προχωρούσαν είτε στην απαγωγή και μεταφορά του στην Τουρκία είτε στην δολοφονία του (για να στείλουν τα "κατάλληλα" μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις).
Η ελληνική πλευρά, μετά την χορήγηση ασύλου, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που Suleyman Ozkaynakci θα έπρεπε να του παράσχει μια ασφαλή κατοικία και αυστηρή 24ωρη φύλαξη, προκειμένου να παρεμποδίσει δυσάρεστες εξελίξεις εντός του ελληνικού εδάφους.
Η επιλογή, όμως, της σύλληψής του αντί της παροχής διευκολύνσεων να εγκαταλείψει την Ελλάδα προς άγνωστη κατεύθυνση, αλλά και τις διαβεβαιώσεις πως δεν θα του παρασχεθεί καμία διευκόλυνση φυγής του από την Ελλάδα, δημιουργούν σωρεία ερωτηματικών από τα οποία ξεχωρίζουν: μήπως η κυβέρνηση θέλει να κρατήσει τον τούρκο ως "άσο" για να παραπλανά την επικαιρότητα ή μήπως αυτή η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε άλλου είδους, υπόγειες συμφωνίες, με τον Ερντογάν, για μελλοντική παράδοση των οκτών αιτούντων άσυλο, οπότε και προχώρησε στην διαταγή σύλληψης και κράτησής του;

Με βάση την συγκεκριμένη εξέλιξη, μήπως θα έπρεπε να αναρωτηθούμε (ενδεχομένως πάρα πολύ σοβαρά) την σύλληψη (και κράτηση ως διοικητικών κρατουμένων) του συνόλου των συμμετεχόντων της σημερινής κυβέρνησης, για λόγου δημοσίου και εθνικού συμφέροντος;



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]