Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πρώτο ρατσιστικό Τουρκικό κόμμα είναι γεγονός!


Το Ενωτικό Κόμμα Ötüken – το πρώτο ανοιχτά ρατσιστικό πολιτικό κόμμα της Τουρκίας που παρουσιάζεται για τι εκλογές του κοινοβουλίου – ιδρύθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, ανέφερε η διαδικτυακή έκδοση Duvar, στις 5 Ιανουαρίου, αναφέροντας τον κατάλογο των ετήσιων πολιτικών κομμάτων που εξέδωσε η εισαγγελική αρχή του Ανωτάτου Εισαγγελέα.

Το Ötüken είναι μια θρυλική πρωτεύουσα της Τουρκικής μυθολογίας και του Tengrism, μια σαμανιστική κεντρική ασιατική θρησκεία που κάποτε κυριαρχούσε πάνω από τις τουρκικές πολιτείες. Η αποστολή του κόμματος συνεπάγεται την προώθηση των τουρκικών αξιών στη διακυβέρνηση.

Παρόλο που το κόμμα δεν έχει ακόμη παρουσιάσει το καταστατικό του κόμματος στην ιστοσελίδα τους, το πρόγραμμά τους λέει ότι το κόμμα θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα όπου θα μπορούν να συναντηθούν Τούρκοι πολίτες.

Σύμφωνα με τις βασικές αρχές του κόμματος, προκειμένου να θεωρηθεί κάποιος Τούρκος υπήκοος, πρέπει να έχει Τούρκους γονείς και την Τουρκική ως τη μητρική του γλώσσα. Εναλλακτικά, θα πρέπει να «ξυπνάει μέσα του» έτσι ώστε να αναγνωρίζει απλώς την έμφυτη «τουρκικότητά» του, όπως σε κάθε φυσικό Τούρκο.

Το κόμμα, το οποίο βασίζει τις πολιτικές του στη φυλή, ανέδειξε τους Τούρκους ως ανώτερη φυλή, δεσμεύοντας να κλείσει τα επαγγελματικά γυμνάσια, να επαναφέρει τη θανατική ποινή, να σταματήσει την εισροή προσφύγων και να ακυρώσει τις υπηκοότητες εκείνων που μετανάστευσαν από την Τουρκία στο εξωτερικό.

Το κόμμα έχει επίσης ανακοινώσει τα σχέδια για την συμμετοχή στις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία μόνο τούρκων και την απαγόρευση του γάμου σε αλλοδαπούς πολίτες που ζουν υπό την κυριαρχία τους.

Με την πιθανότητα ότι το Ötüken θα έλθει στην εξουσία, το κόμμα θα επιτρέψει μόνο την εκλογή στους «τούρκους νομοθέτες» και τη συμμετοχή στην πολιτική αρένα και στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τις απόψεις που εκφέρει.

Από το εκπαιδευτικό σύστημα θα εξαλειφθούν μαθήματα θρησκευτικών και πληροφορικής, με τις τουρκικές διαλέκτους, να προσφέρονται ως μαθήματα δεύτερης γλώσσας στα σχολεία υπό την υποθετική κυριαρχία του Ötüken..

Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, η έννοια της εθνικότητας είναι η ίδια με τη φυλή.

«Η ιερή αποστολή μας είναι να ανεβάσουμε τη φυλή μας σε ένα υψηλότερο σημείο. Ο στόχος της τουρκικής φυλής είναι να έχει εξουσία σε ολόκληρο τον κόσμο », ανέφερε το πρόγραμμα.

Το κόμμα δήλωσε επίσης ότι η ένωση αίματος ζυγίζει βαρύτερα από την ένωση των πεποιθήσεων.

Από τα σημερινά 88 ενεργά πολιτικά κόμματα, το Ötüken ήταν ένα από τα τέσσερα πολιτικά κόμματα που ιδρύθηκαν στην Τουρκία το 2017, σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο.

Ο ιδρυτικός πρόεδρος του κόμματος είναι ο Χακαν Σεμερσί, σύμφωνα με τη σελίδα των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]