Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι δρόμοι και οι πλατείες δεν ανήκουν πλέον στην Αριστερά


Του Σάκη Μουμτζή

Εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες πολίτες άφησαν κυριακάτικα τα σπίτια τους και προσήλθαν αυθόρμητα στην συγκέντρωση για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Η πρωτοφανής επιτυχία του συλλαλητηρίου γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αν αναλογιστούμε πως αυτό οργανώθηκε διαδικτυακά ενάντια στην βούληση ενός μεγάλου μέρους της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας.

Και με την πλήρη σιωπή των τηλεοπτικών σταθμών της «διαπλοκής».

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αψήφησαν τις ύβρεις και τις λοιδορίες των «πεφωτισμένων», που απεχθάνονται τον συγχρωτισμό τους με τον όχλο.

Έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις υποκριτικές τσιρίδες των ροζέ αριστερούληδων, που αίφνης έφεραν στην επιφάνεια τα αντιδεξιά σύνδρομα τους.

Ήταν μια λαοθάλασσα χωρίς καθοδήγηση, με κακή οργάνωση αλλά και πολύ πάθος.

Ήταν η φωνή ενός κόσμου, του «όχλου», όπως τον αποκάλεσαν οι «εντιμοσυμβιβασμένοι». Αυτοί που αγνοούν πως έντιμο συμβιβασμό επιζητεί πάντα ο αδύναμος.

Ο ισχυρός επιβάλλει τους όρους του.

Ήταν μια συγκέντρωση απλών ανθρώπων που απέδειξαν πως οι δρόμοι και οι πλατείες δεν ανήκουν πλέον στην Αριστερά. Οι σημαίες ήταν Ελληνικές.

Η χθεσινή συγκέντρωση διαμορφώνει ένα νέο πολιτικό σκηνικό. Ο Α.Τσίπρας κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα που πήγε να στήσει στην Νέα Δημοκρατία.

Το μόνο που του απομένει είναι η πλήρης αναδίπλωση.

Ο Π.Καμμένος αισθάνεται δικαιωμένος και περιμένει. Αντιλήφθηκε πως η πολιτική του επιβίωση δεν περνά μέσα από την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Δικαιωμένοι πρέπει να αισθάνονται και όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που παρέστησαν στην συγκέντρωση, διασώζοντας έτσι το γόητρο του κόμματος τους. Και διέσωσαν συγχρόνως με την παρουσία τους και την ενότητα της βάσης της παράταξης, που κινδύνευσε.

Η συγκέντρωση αυτή με τον όγκο της και τον παλμό της έδειξε πως υπάρχει γόνιμο έδαφος για την δημιουργία ενός ακραιφνούς δεξιού κόμματος. Φάνηκε και ο ηγέτης του.

Πιθανόν σε αυτό το σχήμα να καταφύγει και ο Π.Καμμένος με τους ΑΝΕΛ, δημιουργώντας πίεση στην Νέα Δημοκρατία από τα δεξιά της. Θα πρέπει η ηγεσία της να λάβει σοβαρά υπόψη αυτό το ενδεχόμενο και να κάνει εγκαίρως τις κινήσεις της.

Αλλά η σημαντικότερη συνέπεια αυτού του συλλαλητηρίου είναι πως, αίφνης, μπήκαν στο προσκήνιο της πολιτικής οι ανώνυμοι πολίτες. Το «πόπολο», όπως το αποκαλούν οι «πεφωτισμένοι».

Πλέον απελευθερώθηκαν δυνάμεις που τελούσαν εν υπνώσει. Και σήμερα μπορεί να κατέκλυσαν την Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό, αύριο μπορεί να κατακλύσουν την Αθήνα για κάποιο άλλο θέμα.

«Θεριεύει ο γίγαντας τώρα λαός», που λέει και το κομμουνιστικό άσμα. Η εκδίκηση της Ιστορίας, καθώς το θεριό αρχίζει τώρα και στρέφεται κατά της Αριστεράς.

Τι θα γίνει από εδώ και μπρός;

Ο Α.Τσίπρας μόνον ανόητος δεν είναι. Θα το θάψει το Σκοπιανό. Θα του στοιχίσει πολιτικά; Άμεσα όχι. Εμμέσως ναι, γιατί αν επίλυε το πρόβλημα, οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι θα του έδιναν αντίδωρο στην Οικονομία.

Τώρα θα πρέπει να πορευθεί με τα γνωστά προβλήματα του, στα οποία προστίθεται και ο Π.Καμμένος.

Και βέβαια θα ζει με τον φόβο, μήπως οι πολίτες ξαναβγούν στους δρόμους για κάποιο άλλο θέμα.

Η αρχή έγινε!

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ποια αρχη εγινε;
    Κι αλλες φορες εχουν γινει μεγαλες συγκεντωσεις, χωρις να αλλαξει κατι το ουσιωδες.
    Οι τακτικισμοι των κομματων δεν καταλαβαινω ποιον ενδιαφερουν, εκτος απο τους κομματαρχες.
    Μηπως ειναι υποκρισια των βουλευτων απο τη μια να συμφωνουν με το κομμα τους που λεει ναι στο ορο Μακεδονια και απο την αλλη να διαδηλωνουν οχι στον ορο Μακεδονια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαιως και ειναι υποκρισια!

      Αυτη η συγκεντρωση ομως ειναι διαφορετικη!

      Γινεται κατοπιν ενος ανελεητου οικονομικου πολεμου εις βαρος του

      λαους μας εδω και 8 χρονια!

      Και παρ'ολα τα προβληματα μας ,ειμαστε ακομα εδω!

      Δεν υποχωρουμε και δεν ξεπουλαμε την Ιστορια μας!

      Το συλλαλητηριο ειναι απλως η αρχη, διοτι οσο περνα ο καιρος ,τοσο

      περισσοτερο οι πολιτικαντηδες θα προπαγανδιζουν την καραμελα της

      συνθετης ονομασιας!

      Και ο,τι επιχειρημα και να χρησιμοποιουν ,θα πρεπει να το

      αποδομουμε ,ωστε να μην τους αφηνουμε σε χλωρο κλαδι!

      Η μαχη τωρα αρχιζει!!


      ΓΜ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]