Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Έλληνες αγρότες τελούν υπό διωγμόν


«Πολιτικός νεκροθάφτης» των αγροτών ο ΣΥΡΙΖΑ!

Μία από τις πιο «πολυφορεμένες» επωδούς της εποχής της κρίσης και των Μνημονίων είναι ότι «η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα». Η φράση έχει γίνει πιστευτή από την πλειονότητα, αν και είναι ανακριβής και παραπλανητική. Η αλήθεια είναι ότι το κράτος και οι εκάστοτε διαχειριστές της εκτελεστικής εξουσίας προσπαθούν να ξεριζώσουν κάθε δέντρο που παράγει καρπούς για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία. Τα κίνητρα όσων ασκούν αυτές τις καταστρεπτικές πολιτικές είναι δυσκόλως ανιχνεύσιμα. Όμως, οι πράξεις τους είναι και αποδείξιμες και αφήνουν έντονο το αποτύπωμά τους στην πατρίδα μας.

Ένας από τους κλάδους που αντιμετωπίζουν αυτού του είδους τα προβλήματα (παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί που νομίζουν ότι ευνοείται) είναι ο αγροτικός. Σε συνέντευξη που παραχώρησε (εφημ. «δημοκρατία») ο πρόεδρος των Αδέσμευτων Αγροτών Βισαλτίας νομού Σερρών Στέργιος Λίτος ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης και δηλώνει ότι «σε μια χώρα με μια πλαστή μέση τάξη, προϊόν του πελατειακού κράτους που εγκαθιδρύθηκε στη χώρα, σε μια χώρα υπηρεσιών, που αποβιομηχανοποιήθηκε από το 1981 και μετά, η μόνη παραγωγική δύναμη του τόπου ήταν ο αγροτικός τομέας, και ήρθε ο “πολιτικός νεκροθάφτης” των αγροτών, ο ΣΥΡΙΖΑ, να αποτελειώσει τον αγρότη και τις αγροτικές οικογένειες».

Συνέντευξη στον Σπύρο Κάραλη

H κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει τον μόνο έντιμο δρόμο που της μένει, αυτόν της παραίτησης» τονίζει σε συνέντευξή του στη «δημοκρατία» ο Στέργιος Λίτος, πρόεδρος Αδέσμευτων Αγροτών Βισαλτίας νομού Σερρών, και χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικό νεκροθάφτη» των αγροτών που «ήρθε να αποτελειώσει τον αγρότη και τις αγροτικές οικογένειες».

Η οικονομική κρίση έχει αρχίσει για τους αγρότες εδώ και 15 χρόνια, εκτιμά και προσδιορίζει ως τα μεγαλύτερα προβλήματα των αγροτών το Φορολογικό, το Ασφαλιστικό, το κόστος καλλιέργειας και τις μη καταβληθείσες αποζημιώσεις!
«Εμείς φωνάζουμε και η Αθήνα δεν αφουγκράζεται» σημειώνει, προσθέτοντας δηκτικά: «Εχουμε καταντήσει φθηνοί εργάτες στην ίδια μας τη γη». Προαναγγέλλει δε τη λειτουργία στις Σέρρες του πρώτου αγροτικού τμήματος επιμελητηρίου πανελλαδικά.
Υπάρχει η άποψη πως οι αγρότες δεν πλήρωσαν στον ίδιο βαθμό την κρίση όσο οι άλλοι εργαζόμενοι. Πώς είναι η κατάσταση στον αγροτικό πληθυσμό έπειτα από μία επταετία λιτότητας;

Αυτή είναι μία πλήρως λανθασμένη άποψη, γιατί μπορούμε πλέον να πούμε ότι η οικονομική κρίση έχει αρχίσει για τους αγρότες εδώ και 15 χρόνια. Επίσης, σε μια χώρα με μια πλαστή μέση τάξη, προϊόν του πελατειακού κράτους που εγκαθιδρύθηκε στη χώρα, σε μια χώρα υπηρεσιών, που αποβιομηχανοποιήθηκε από το 1981 και μετά, η μόνη παραγωγική δύναμη του τόπου ήταν ο αγροτικός τομέας, και ήρθε, ας μου επιτραπεί ο όρος, ο «πολιτικός νεκροθάφτης» των αγροτών, ο ΣΥΡΙΖΑ, να αποτελειώσει τον αγρότη και τις αγροτικές οικογένειες. Για να μη μακρηγορώ, φτωχοποίηση, αδυναμία πληρωμών, εκθετικά συρρικνωμένο εισόδημα, δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη είναι οι λέξεις που περιγράφουν αυτό που ζούμε οι Έλληνες αγρότες σήμερα!

Ιεραρχικά, ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα των αγροτών;

Φορολογικό, Ασφαλιστικό, κόστος καλλιέργειας, μη καταβληθείσες αποζημιώσεις!
Εμείς φωνάζουμε και η Αθήνα δεν αφουγκράζεται.
Φορολογία επί των κερδών της τάξεως του 29% και 29% προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, 27% του συνολικού εισοδήματος ο ΕΦΚΑ. Μιλάμε για 85% του συνολικού μας εισοδήματος. Επίσης, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις, που είναι κοινοτικά κονδύλια, αποτελούν εισόδημα και φορολογούνται και αυτές. Έχουμε καταντήσει φθηνοί εργάτες στην ίδια μας τη γη. Αλλά, όπως είπατε, υπάρχει η άποψη ότι οι αγρότες δεν πλήρωσαν ή ότι ευνοήθηκαν, πείτε το όπως θέλετε.

Τι θα περιμένατε από την κυβέρνηση σε αυτή τη φάση για να τονώσει τους Έλληνες αγρότες;

Να παραιτηθεί! Από τη στιγμή που εδώ και τρία χρόνια αποδεικνύει περίτρανα διά της απουσίας της ότι δεν μπορεί όχι μόνο να διορθώσει κάποια από τα κακώς κείμενα αλλά συνεχώς μας τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια, πρέπει να ακολουθήσει τον μόνο έντιμο δρόμο που της μένει, αυτόν της παραίτησης.

Ο αγροτικός κόσμος δεν έχει ευθύνη για τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει;

Σαφώς και αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί. Αλλά δεν συγκρίνεται με τα εγκλήματα που έχει διαπράξει ο πολιτικός κόσμος σε βάρος μας. Αγρότης, όχι βουλευτής, ούτε καν υποψήφιος, δεν έχει υπάρξει σε κόμμα εξουσίας τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτό και μόνο λέει πολλά. Η φωνή μας δεν ακούγεται, τα αιτήματά μας πέφτουν στο κενό και αυτοί οι οποίοι παίρνουν την ψήφο μας, ως «προστάτες» και αγροτοπατέρες, μόλις περάσουν το κατώφλι της Βουλής, άφαντοι. Δεν θέλω να επεκταθώ και να αναφερθώ σε πρόσωπα, δεν είναι δική μου τακτική αυτή. Αλλά εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία που μου δίνετε και θέλω να πω μερικά πράγματα. Αγροτικά επιμελητήρια δεν υπάρχουν, ούτε επιμορφωτικά προγράμματα, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να κάνουν κάποια λάθη λόγω άγνοιας. Και αυτό είναι πάγιο αίτημά μας: Θέλουμε να δημιουργηθούν θεσμοί που θα θωρακίζουν τον αγροτικό κόσμο από τέτοια φαινόμενα. Και θέλω να πω πως ήδη εδώ στις Σέρρες, έπειτα από πρωτοβουλία δική μου, ετοιμάζεται το πρώτο αγροτικό τμήμα επιμελητηρίου πανελλαδικά.

Ποια είναι η γνώμη σας για τον αρμόδιο υπουργό, τον Βαγγέλη Αποστόλου;

Ο συγκεκριμένος κύριος τα τελευταία τρία χρόνια που είναι υπουργός Γεωργίας μας έχει αποδείξει ότι είναι απλός διαχειριστής κοινοτικών κονδυλίων. Δείτε ότι έχει αποτύχει, μεταξύ άλλων, στα βιολογικά και στην απονιτροποίηση.

Εφημ. "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Ποιοι θα παραιτηθούν; Ούτε για αστείο! Πάνω από όλα οι καρέκλες τους! Και τι θα κάνουν; 10.000€!/μήνα κοστίζουν αυτά τα σκουπίδια! Θα μείνουν όσο περισσότερο μπορούν, απολαμβάνουν την εξουσία και δεν πρόκειται να την αφήσουν εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι, ρε φίλε!
    Εγώ δεν είμαι αγρότης!

    Δεν με επιδότησε ποτέ κανείς για να κάνω τη δουλειά μου.

    Δεν μου επιδότησε ποτέ και κανείς το ρίσκο ή τη ζημιά μου.

    Δεν μου μέτρησε ποτέ και κανείς διπλή και τριπλή την παραγωγή
    μου για να τσεπώσω επιδότηση.

    Δεν καταδέχτηκα ποτέ επ' αμοιβή να πεταξω σε καμμιά χωματερή τον κόπο
    και την εργασία μου για να κρατήσω ανεβασμένες τιμές για χάρη
    μεσαζόντων, σουπερμαρκετάδων και πολυεθνικών.

    Δεν κατέστρεψα καλλιέργειες και γαίες, άρα και την παραγωγική
    ικανότητα της πατρίδας μου χουφτώνοντας εδώ και 50 χρόνια δισ.
    ..(τι σύμπτωση!) ..επιδοτήσεων των ευρωτοκογλύφων.

    Δεν έλαβα ατελώς και αφορολόγητο ΤΙΠΟΤΑ στη ζωή μου. Ούτε ρεύμα
    ούτε πετρέλαιο, ούτε τρακτερ, τζιπάρες και κάθε εργαλείο το οποίο
    ήταν όλοι τους υποχρεωμένοι να έχουν αφού δηλώνουν "αγρότης".

    Δεν είχα ποτέ την τύχη να φορολογηθώ με 0%, 3% ή έστω 10%.

    Το 110τμ διαμέρισμά μου με δάνειο, θεωρείται απόδειξη αισχρού
    πλουτισμού και φορολογείται με 2900€ ετησίως
    ενώ τα 50 στρ. ελιές του μπάρμπα μου που του αποφέρουν
    ετήσιο εισόδημα 50-70.000 καθαρά φορολογείται με 50 ευρώ,
    τα δε 70000 του με 3% και σε 500 άτοκες δόσεις.

    Δεν ψήφισα ΠΟΤΕ τον κάθε κατσικογάμη γόνο του τοπικού τσιφλικά
    με τη δέσμευση να πάρω αβέρτα δάνεια, επιχορηγήσεις, άδειες
    και διορισμούς για το κωλόσογό μου, κι ας πάει να γαμηθεί η Αθήνα
    και οι Αθηναίοι και γενικά όλοι οι άλλοι.

    Δεν τάϊσα ποτέ καμμιά Βουλγάρα, Ουκρανή η έτερη αλλοεθνή πουτανάρα
    ούτε έγραψα ποτέ λογαριασμούε χιλιάδων σε λέλουδα σαμπάνιες
    και ουίσκια στα επαρχιακά σκυλάδικα τρις εβδομαδιαίως, τουλάχιστον.

    Κατά τα τελευταία χρόνια, κάθε φορά που έβλεπα να γδέρνεται
    ένας συνάνθρωπος συμπατριώτης, τον συμπονούσα
    (ακόμα κι αν αυτός πανηγύρισε με το δικό μου γδάρσιμο)
    και έφτυνα τον κάθε αλήτη ΜΜΕ-άνθρωπο που προσπαθούσε
    να εξεγείρει τα κατώτερα ένστικτά μου.

    Ποιος εξεγέρθηκε για να σώσει το μεροκάματο ή την αξιοπρέπειά του,
    ειδικά εδώ και 6 χρόνια, και δεν αντιμετώπισε τη χλεύη
    την ύβρι και τη βία των ...ξωμάχων της γης..μη ΄χεσω..
    Θυμηθείτε τι ξύλο έχουν φάει οι ναυτικοί-ναυτεργάτες, οι φορτηγατζήδες
    οι εκπαιδευτικοί (στην Κρήτη) από τους πουτανιάρηδες καλοπερασάκηδες
    κυνηγούς της επιδότησης...

    Γι' αυτούς και για χίλιους ακόμα λόγους δε λυπάμαι κανέναν πια
    και ειδικά τους αγράμματους, αμόρφωτους και ανθελληνικώς-αντεθνικώς
    δρώντες ξεφτιλισμένους παρασιτικούς οργανισμούς, που τολμούν
    και αυτοαοκαλούνται ΑΓΡΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αφού ίσχυαν όλα αυτά, όπως τα γράφεις, γιατί δεν πήγες να γίνεις αγρότης για να κονομήσεις; Το πρόβλημα είναι πως σου έλεγαν για τους μεγαλοαγρότες, τους αγροτοπατέρες και τα κομματόσκυλα του χώρου κι εσύ τους εξομοίωσες με τους απλούς αγρότες. Το πρόβλημα είναι πως έμαθες αυτά που σου είπαν, δεν γνώρισες ποτέ πως ζουν οι αγρότες. Και όσο για τις επιδοτήσεις, άστο, ευρωπαϊκές είναι, για να μπορούν οι αγρότες να ανταπεξέρχονται στις επιβληθείσες μειωμένες τιμές προϊόντων, για να αγοράζουμε εσύ κι εγώ φθηνά αγροτικά προϊόντα. Και κάτι ακόμη: Ο αγρότης ΔΕΝ είναι οργανισμός, είναι εργαζόμενος, είναι εργάτης γης και καμία σχέση δεν έχει με γραφεία. Σου τα γράφω με καλή πίστη πως ΔΕΝ είσαι τρολάκι, γιατί θέλω να πιστεύω πως είσαι απλά θύμα παραπλάνησης των ΜΜΕ που εδώ και χρόνια εργάστηκαν επιμελώς και στοχευμένα (όπως έκαναν για κάθε παραγωγική - εργατική τάξη) για να αναδείξουν και να καταδείξουν στο μέλλον τους "υπεύθυνους". Και το μέλλον είναι αυτό που ζούμε σήμερα... Μόνο, που με τον κοινωνικό αυτοματισμό που εισήγαγαν επιτηδευμένα, δεν υπάρχει πλέον αύριο. Και χωρίς μέλλον, είμαστε καταδικασμένοι να απλώνουμε τη χούφτα για να μας δίνουν τροφή χείριστης ποιότητας, αφού δεν θα υπάρχουν σε αυτή τη χώρα αγρότες για να παράγουν έστω και μέρος από αυτά που τρώμε. Π.Κ.

      Διαγραφή
    2. Εχεις δικιο αγαπητε μου για τους δηλητηριαστες της Ελληνικης γης , γνωστους και σαν ....αγροτες !
      Γνωριζω παρα πολυ καλα τα περι "αγροτων" και θαθελα επι της ευκαιριας να σας πω τι εκαναν ολα αυτα τα χρονια .
      Ειχαν ( και συνεχιζουν να εχουν ) αλβανα, ινδους , πακιστανους και οτι αλλο διποδο ηλθε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ στην Πατριδα μας και τους εδιναν τα δηλητηρια που ψεκαζουν και τους καλλιεργουσαν χιλιαδες στρεμματα και μετα τα πηγαιναν στις λαικες αγορες και ταιζαν τον κοσμο καρκινους , επαιρναν τις επιδοτησεις και πηγαιναν στα μπαρακια με τις βουλγαρες και λοιπες και εβγαζαν τα ματια τους και καταστρεφαν τα σπιτια τους .
      Εβγαζαν τα αμπελια , ελιες και οτι αλλο επιδοτουσαν οι δαιμονισμενοι δυτικοι και καλλιεργουσαν μονο λαχανα και κουνουπιδια (Ευβοια ) που ηταν ευκολα και στην καλλιεργια και στο εμποριο .
      ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ τους , ειδικα μετα την δεκαετια του '80 και ψηφιζαν την πρασινη χολερα και του μπλε συμμοριτες .
      Προσπαθησαν να καλλιεργησω τα χωραφια του πατερα μου με ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ μονον και εκει να εβλεπες τους παλιατσους τι ελεγαν .
      Δυστυχως , οπως και ΟΛΑ τα αλλα επαγγελματα οι δωσιλογοι κ(Υ)νοβουλευτικοι τα διαλυσαν και τα καταστρεψαν κατοπιν εντολων που υπηρετουσαν .
      Σημερα λοιπον θεριζουν και αυτοι οι εγκληματιες , δηδεν αγροτες , οτι εσπερναν τοσα χρονια .
      Γεμισε ο τοπος μας ελληνοφωνα σκουληκια ελεηνοελληνες και δυστυχως οι Ελληνοψυχοι ειναι παρα πολλοι λιγοι που αληθεια ανησυχουν για την καταντια μας .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]