Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύνθετη ονομασία έναντι όλων, η θέση της Κυβέρνησης για ΠΓΔΜ


Της Νίκης Ζορμπά

Σύνθετη ονομασία, ενιαία σε όλες τις χρήσεις της, είναι η θέση με την οποία προσέρχεται η ελληνική Κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ για την επίλυση του θέματος της ονομασίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, εξερχόμενος από το Μαξίμου, μετά από σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα και τη συμμετοχή των Π. Καμμένου, Γ. Δραγασάκη, Αλ. Φλαμπουράρη, Δ. Τζανακόπουλου και Χρ. Βερναρδάκη. 

Στις δικές του δηλώσεις που ακολούθησαν του ΥΠΕΞ, ο Πάνος Καμμένος, επανέλαβε μεν ότι η θέση του κόμματός του παραμένει η ίδια ( για μη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία) αλλά τόνισε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Νίκο Κοτζιά. 

Επισημαίνεται, ότι ανέφερε πως τη θέση της Κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση είχε διατυπώσει χθες σε συνέντευξή του, ερωτηθείς σχετικά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. 

Κοτζιάς: σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις χρήσεις της

"Η φετινή χρονιά θα είναι η χρονιά που θα λύσουμε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που έχουν βαλτώσει εδώ και δεκαετίες και που το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να βρούμε ορθές και παραγωγικές λύσεις", είπε συγκεκριμένα εξερχόμενος της σύσκεψης ο ΥΠΕΞ και πρόσθεσε:

"Στο ονοματολογικό η κυβέρνηση, όπως έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει, στηρίζει και διαπραγματεύεται για μια σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις χρήσεις της, κάτι εξάλλου που είχε προβάλλει η Ελλάδα ως και στο Βουκουρέστι". Σημείωσε ότι "είμαστε υπέρ μιας συνεννόησης με όλα τα κόμματα και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, με κάθε προσωπικότητα και πολίτη που ενδιαφέρεται και θέλει λύσεις στα ζητήματα που απασχόλησης τη χώρα ώστε να ανοίξουμε ένα καλύτερο μέλλον χωρίς προβλήματα του παρελθόντος να καταδυναστεύουν την πολιτική αυτού του τόπου".

Ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος και αν υπάρχει καλό κλίμα, απάντησε "πάντα είμαι αισιόδοξος".

Καμμένος: Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κοτζιά

Ο υπουργός Εθνκής Αμύνης από πλευράς του, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την ...εκτίμηση Τζανακόπουλου ότι δεν πρόκειται να προκαλέσει με τη στάση του πολιτική και κυβερνητική κρίση, δήλωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Νίκο Κοτζιά, "Να πω στον ελληνικό λαό ότι ο κ. Κοτζιάς δεν είναι από εκείνους που άλλα υπογράφουν και άλλα λένε εν συνεχεία, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ή που άλλα συμφωνούν και παράλληλα υπονομεύουν τον πρωθυπουργό, όπως η κ. Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι", είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε πάντως ότι "ο ελληνικός όρος 'Μακεδονία', όπως έχει διαμορφωθεί στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι μια πάγια εθνική θέση -και επιμένω σε αυτή, και ελπίζω ότι η λύση, η οποία θα δοθεί, θα είναι λύση που θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και παράλληλα θα είναι αποδεκτή από το σύνολο του πολιτικού κοσμου".
Παράλληλα, δε φείσθηκε ειρωνειών για τη στάση της Ν.Δ, τονίζοντας: 

 "σήμερα είναι μία σημαντική μέρα, είναι η μέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε την ΕΡΕ. Και το λέω αυτό θέλοντας να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Μητσοτάκη, στον οποίον αναγνωρίζοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα ειναι αυτοί που θα αποφασίσουν ουσιαστικά εκ μέρους της παρατάξεως και θα ακολουθήσει την όποια απόφαση στο θέμα του Σκοπιανού, να του πω ότι: Θα πρέπει να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό των Εξωτερικών, που διαπραγματεύεται την εθνική θέση.

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Αυτός ο χοντρο-Καμμένος περνάει όλους τους Έλληνες για βλάκες. Θεωρεί τον εαυτό του τόσο έξυπνο ώστε να μπορεί να κοροϊδεύει έναν ολόκληρο λαό περί πατριωτικών θέσεων κτλ κτλ Και να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια αφήνοντας δήθεν την ευθύνη για το όνομα της FYROM στον "αξιόπιστο" κ. Κοτζιά, που έχουμε δοκιμάσει όλες τις "πατάτες" του μέχρι τώρα στα εθνικά μας θέματα και κοντεύουμε να δηλητηριαστούμε!! Συνήθως είναι οι απόλυτοι μπουνταλάδες που περνάνε τους άλλους ανθρώπους για τόσο βλάκες, όπως π.χ.ο κ. Καμμένος όλους τους υπόλοιπους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα ειναι αυτοί που θα αποφασίσουν ουσιαστικά εκ μέρους της παρατάξεως και θα ακολουθήσει την όποια απόφαση στο θέμα του Σκοπιανού, ..
    ...Θα πρέπει να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό των Εξωτερικών, που διαπραγματεύεται την εθνική θέση....

    Τέτοια κοροϊδία δεν έχει ξαναγίνει. Αυτός θα λέει τα δικά του, ενώ ξέρει ότι πολλοί βολευτάδες θα ψηφίσουν την σύνθετη ονομασία που θα περάσει από την "ποντικοφωλιά".
    Αν είναι πατριώτης ας παραιτηθεί πριν την σύσκεψη του ΝΑΤΟ και ας βάλουν υπηρεσιακό πρωθυπουργό ένα ΕΛΛΗΝΑ ΗΓΕΤΗ.
    Αυτό όμως οι Αμερικανοί δεν τους το επιτρέπουν και πάλι η Ελλάδα θα κάνει πίσω, ως συνήθως, επειδή οι ξένοι ξέρουν με τι πολιτικούς έχουν να κάνουν. Θα κάνουν την βρώμικη δουλειά και μετά, ας περάσει ο επόμενος για να παραδώσει και άλλη Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παράκληση προς τους ομογενείς Έλληνες-Μακεδόνες: οι ανά την υφήλιο σύλλογοι σας γιατί δεν κάνουν κάτι πολύ πιο απλό, πολύ πιο αποτελεσματικό και πολύ πιο ακίνδυνο από το δημοψήφισμα που προτείνουν; (Το δημοψήφισμα έχει νόημα για το αυτονόητο; και σίγουρα περιέχει κινδύνους: αλλοίωσης ή αγνόησης του αποτελέσματος, μεγάλο ποσοστό της ανθελληνικής ψήφου ή της αποχής κ.α.)
    Και κάτι απλό και αποτελεσματικό είναι τούτο: να καλέσουν τους πατριώτες Έλληνες (και πιστεύω ότι είναι πια πάρα πολλοί οι συνειδητοποιημένοι ότι είναι Έλληνες και τι σημαίνει αυτό)να βγουν στους δρόμους. Και να οργανώσουν τις διαδηλώσεις και εκδηλώσεις, χρηματοδοτώντας ο,τι αυτές χρειάζονται: πανώ, αίθουσες κτλ. Ένα συλλογικό αίτημα ακρόασης από τους Προέδρους των χωρών τους δε θα έβλαπτε, ούτε μια μεγάλη δημοσιοποίηση των ανά καιρούς επιστημονικών πορισμάτων που δικαιώνουνν τις ελληνικές θέσεις -των πατριωτών και όχι των προδοτών!
    Έχει προγραμματιστεί ένα συλλαλητήριο στη θεσσαλονίκη, μέσα στον Ιανουάριο. Κάθε Έλληνας που έχει την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψει ως εκεί, ΠΡΕΠΕΙ να πάει. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να "βουλιάξει" εκείνη την ημέρα.
    Αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας του οριστικού μας αφανισμού ως Ελλήνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οποιος αληθεια νομιζει οτι τα τσοκαρα που παριστανουν τους υπουργους και πρωθυπουργους στην κατεχομενη και υπο διαλυση Πατριδα μας , ειναι μακρυα νυχτωμενος .
    Εαν μαζευτουν εκατονταδες χιλιαδες Ελληνες ( το λιγοτερο ) εξω απο το βρωμοβουλιο των δωσιλογων και απαιτησουν απο τα ελληνοφωνα καθαρματα να μην τολμησουν , τοτε ακομη μια προδοσια και ακομη ενα βημα προς την διαλυση μας εχει ηδη γινει .
    Αυτα περι διαδηλωσεων , υπογραφων και λοιπων γραφικων ....ανηκουν στον περασμενο αιωνα .
    Ολοι μας γνωριζουμε οτι γελουν με κατι τετοια τα ελληνοφωνα κ(Υ)νοβουλευτικα αποβρασματα . Αυτοι το μονο που τρεμουν ειναι οι κρεμαλες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα είχες δίκιο, αν μπορούσες στήσεις τις κρεμάλες, πριν οι αρχιπροδότες παραδώσουν το όνομα Μακεδονία. Και είναι άλλο να τους απειλεί "ένας κάποιος ανώνυμος" σε ένα σχόλιο και άλλο να τους απειλούν ένα εκατομμύριο άνθρωποι ανά την επικράτεια, με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, άρα με ονοματεπώνυμο. Η λογική "του όλα ή τίποτα", δεν είναι πάντα αποτελεσματική και πάρα πολύ συχνά μπορεί να είναι και ύποπτη.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]