Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χιλιάδες τούρκοι, οπαδοί του Ερντογάν, πηγαίνουν στην Κομοτηνή


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο με τις έρευνες της Τουρκίας εντός της Ελληνικής Θράκης, για ανεύρεση οπαδών του Γκιουλέν, έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα αρνητικά συναισθήματα ακόμη και στους πλέον φανατικούς τουρκόφρονες της Θράκης.

Η δημιουργία λιστών -προγραφών-, ο κοινωνικός αποκλεισμός όσων καταγράφονται στις λίστες των "γκιουλενικών" και η ασκούμενη πίεση από τους ιμάμηδες των ψευτομουφτήδων, έχουν καταγραφεί τόσο από τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, όσο και από τους τοποθετημένους ανθρώπους του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής σε όλα τα μουσουλμανικά χωριά της Θράκης.

Η καταγραφή αυτής της δυσαρέσκειας αποτέλεσε την κύρια αιτία της προ ολίγων εβδομάδων επίσκεψης του Τσαβούσογλου στην Θράκη, ο οποίος επιχείρησε να ανατάξει την υπάρχουσα για την Τουρκία αρνητική ατμόσφαιρα και το εν γένει πνεύμα ισχυρής δυσαρέσκειας. Για τον ίδιο λόγο, εξάλλου, έχει κινητοποιηθεί ο τοπικός μηχανισμός του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, και ανέθεσε σε γνωστούς -και μη εξαιρετέους- τουρκόφρονες (π.χ. δήμος Αρριανών Ροδόπης) να αναλάβουν την οργάνωση και δωρεάν μετακίνηση στην Κομοτηνή με μισθωμένα λεωφορεία χειροκροτητών από ολόκληρη την Ελληνική Θράκη.

Κατανοώντας οι αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες την σοβαρότητα της συγκεκριμένης εξέλιξης και προκειμένου να αποφύγουν την (σοβαρή) πιθανότητα μη ικανής προσέλευσης χειροκροτητών στην επίσκεψη του τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή, αποφάσισαν να μην αφήσουν τον παράγοντα τύχη να κρίνει το αποτέλεσμα αυτής της "ιδιωτικής επίσκεψης" του τούρκου Προέδρου στην Κομοτηνή.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες τουρκική πλευρά αποφάσισε τη μεταφορά χιλιάδων οπαδών του AKP από Αδριανούπολη, Προύσα και Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παραστούν στην επίσκεψη του Σουλτάνου στη Θράκη!
Τον όλο συντονισμό έχουν αναλάβει οι τοπικοί μηχανισμοί του κυβερνώντος κόμματος και η είσοδος στην Ελλάδα αναμένεται να γίνει νωρίς το πρωί της Παρασκευής ώστε οι Τούρκοι υπήκοοι να προσευχηθούν μαζί με τον Ερντογάν στο Κιρμαχαλέ.

Είναι απορίας άξιο για ποιό λόγο λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση…
Μήπως τελικά η Άγκυρα δεν εμπιστεύεται αρκετά τους εδώ μουσουλμάνους;
Μήπως φοβούνται ότι οι συμπατριώτες μας ξύπνησαν και δεν πέφτουν στην παγίδα της χειραγώγησης και πολιτικο-εθνικιστικής εκμετάλλευσης;

Πάντως, αναμένουμε αγωνιωδώς να δούμε αν το ελληνικό κράτος και η Κυβέρνηση θα επιτρέψουν μια κομματική φιέστα τουρκικού κόμματος σε ελληνικό έδαφος τη στιγμή μάλιστα που με απόφαση του ιδίου του Ερντογάν, στην Τουρκία, οι κομματικές και προεκλογικές μαζώξεις γίνονται μόνο σε ειδικά διατιθέμενους και περιφρουρούμενους χώρους!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εδώ μπορεί να καταλάβει κάποιος τον σημερινό φαινομενικό παραλογισμό του Ερντογάν και της Τουρκίας.

    Αν κάποιος έπρεπε να "φωνάζει" εκ του πονηρού ότι υπάρχουν Τούρκοι στη Θράκη, αυτός θα έπρεπε να είναι η Ελλάδα.

    Γιατί;

    Γιατί δεν της κοστίζει τίποτε να το κάνει και ταυτόχρονα της δίνει προοπτική μεγάλου "κέρδους".

    Γιατί;
    -------
    ----------------------
    fnous-ΕΑΜ β'- Ο Ερντογάν κ οι '' Τούρκοι'' τ Θράκης.
    http://www.youtube.com/watch?v=vuiP9BIG64o&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]