Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα πύλη του Erdogan προς τη Δύση


Στην επίσκεψη T. Erdogan στην Ελλάδα αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο, «Η πύλη του Erdogan προς τη Δύση», στο οποίο σημειώνει πως τώρα που οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση είναι επιβαρυμένες, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας από τους λίγους δυτικούς πολιτικούς, στους οποίους μπορεί να αποταθεί ο Tayyip Erdogan.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η εφημερίδα της Φρανκφούρτης σημειώνει ότι «την ώρα που Trump και Erdogan απορρίπτουν ο ένας τον άλλο, ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον αμερικανό πρόεδρο και δεν το κρύβει. Ο έλληνας πρωθυπουργός κάνει αυτό που έμαθε ως φοιτητής: να διακρίνει και να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες των άλλων παικτών. Τα πάει λοιπόν καλά και με τον ευσεβή μουσουλμάνο. Άλλωστε κινητοποιούν τους οπαδούς τους με παρόμοιο τρόπο: Ο Τσίπρας χωρίζει τους ανθρώπους σε αυτούς που έχουν και εκείνους που δεν έχουν, ο Erdogan σε ευσεβείς σουνίτες και άπιστους. Σήμερα ο Erdogan χρειάζεται τον Τσίπρα», τονίζεται στο άρθρο.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι επισήμως ο Tayyip Erdogan θα υπενθυμίσει στον Αλέξη Τσίπρα την υπόσχεσή του για την έκδοση των οκτώ στρατιωτών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2016. Η ελληνική δικαιοσύνη τους χορήγησε άσυλο. Την ίδια στιγμή η Αθήνα ελπίζει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να τηρεί την προσφυγική συμφωνία. Ένα ζήτημα στις συνομιλίες ενδέχεται να είναι η κούρσα εξοπλισμών. Μετά την αγορά των μαχητικών F-35 από την Τουρκία τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα προτίθεται να εκσυγχρονίσει τον στόλο των F-16, αλλά δεν έχει τα χρήματα», καταλήγει το άρθρο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]