Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Σερβία δεν σχεδιάζει να ενταχθεί στην Ατλαντική συμμαχία


Η Σερβία έχει μπει σε μια φιλοευρωπαϊκή πορεία, όμως δεν σχεδιάζει να ενταχθεί στην αμυντική συμμαχία του ΝΑΤΟ, δήλωσε σε συνέντευξή του ο σέρβος πρόεδρος Aleksandar Vucic, όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Πριν από εννέα ημέρες ήμουν στις Βρυξέλλες, στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ, και ενώπιον των 29 ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ δήλωσα πως η Σερβία δεν φιλοδοξεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», είπε στο TASS ο Vucic, ο οποίος σχεδιάζει να επισκεφθεί σύντομα τη Μόσχα.

«Η Σερβία θα διαφυλάξει τη στρατιωτική ουδετερότητά της, αυτή ήταν και θα είναι η πολιτική της Σερβίας», πρόσθεσε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Σοφή η απόφαση εκ μέρους της Σερβίας να μην συμμετέχει στο ΝΑΤΟ το οποίο αδυσώπητα την βομβάρδισε και την διαμέλησε, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια της ΝΤΠ στα Βαλκάνια. Σε αντίθετη περίπτωση, οι πολιτικοί που θα αποφάσιζαν ένταξη της Σερβίας στο ΝΑΤΟ, θα έπρεπε να καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία λόγω πρόσφατης ιστορικής λήθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έξυπνη πολιτική κίνηση των Σέρβων που κρατούν την υπερηφάνεια τους, την ανεξαρτησία τους, την αξιοπρέπειά τους και έχουν ελεύθερο πεδίο επιλογών ανάλογα με τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Είναι παρήγορο ότι δεν γίνανε κι αυτοί μαριονέτες της ΝΤΠ όπως οι δικοί μας εθνοπροδότες. Προσθέτω και από δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής την Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017, το εξής:

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάστιτς χαρακτήρισε έγκλημα κατά του σερβικού λαού τους βομβαρδισμούς του NATO το 1999 και δήλωσε ότι πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι.

    «Ο βομβαρδισμός της Σερβίας αποφασίστηκε βάσει μία ψευδούς είδησης για σφαγή στο χωριό Ράτσακ του Κοσόβου. Ο Χαβιέ Σολάνα (σ.σ. γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ το 1999) και όλοι όσοι εμπλέκονται στη λήψη της απόφασης πρέπει να δικαστούν γιατί διέπραξαν έγκλημα. Είναι εγκληματίες πολέμου και αυτό δεν φοβάμαι να το υποστηρίξω και στην Ουάσιγκτον», τόνισε ο Ίβιτσα Ντάτσιτς, μιλώντας σε συνέδριο της νεολαίας του συγκυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Σερβία» (JS).




    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]