Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Erdogan ήρθε στην Ελλάδα για να ξεφύγει από την διεθνή απομόνωση


Εκτός από τους προφανείς λόγους που καθιστούν σημαντική την επίσκεψη Erdogan στην Αθήνα, οι New York Times εκτιμούν σε σημερινό τους δημοσίευμα ότι ιδιαίτερης σημασίας είναι και η χρονική στιγμή του ταξιδιού.

Πηγαίνει σε έναν ιστορικά ανταγωνιστικό γείτονα σε μία στιγμή που τόσο ο ίδιος όσο και η Τουρκία βρίσκονται σε διεθνή απομόνωση, καθώς τον τελευταίο χρόνο οι σχέσεις με την Τουρκία με τη Δύση έχουν επιδεινωθεί, λόγω των εντάσεων με τις ΗΠΑ, την Ε.Ε., τη Γερμανία, την Αυστρία και άλλους.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Erdogan χρειάζεται ένα επικοινωνιακό τέχνασμα που θα του δώσει ώθηση και θα τον βγάλει από τη διπλωματική απομόνωση, καθώς δεν κατάφερε να καταστήσει την Τουρκία σημαντικό παίκτη στη Μέση Ανατολή. «Αναζητά την αναγνώριση και τη δόξα στην Τουρκία. Θέλει να κάνει την Τουρκία μεγάλη ξανά και γι' αυτό το λόγο εστιάζει την προσοχή του στα Βαλκάνια», σημειώνει ο Soner Cagaptay, διευθυντής τουρκικού ερευνητικού προγράμματος στο Washington Institute, ο οποίος πρόσφατα έγραψε βιβλίο με τίτλο: «Ο νέος Σουλτάνος: Ο Erdogan και η Κρίση της Σύγχρονης Τουρκίας».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]