Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο «πόλεμος» ΗΠΑ - Τουρκίας «γκρεμίζει» την τουρκική λίρα


Τεράστια μεταβλητότητα και σοβαρές απώλειες έως και άνω του 2,5% καταγράφει η τουρκική λίρα στις συναλλαγές της Δευτέρας μετά τον διπλωματικό «πόλεμο» που ξέσπασε μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας και την εκατέρωθεν αναστολή των εκδόσεων visa.

Το τουρκικό νόμισμα οδεύει ολοταχώς προς την έβδομη διαδοχική ημέρα απωλειών που είναι το χειρότερο αρνητικό σερί από τον Μάιο του 2016. Η κλιμάκωση των ανησυχιών σχετικά με την ένταση που επικρατεί στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, συμπίπτει χρονικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τίτλοι των αναδυόμενων αγορών εν τω μέσω προσδοκιών για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed.

«Σε πολιτικό επίπεδο, η περίπτωση της Τουρκίας αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό συνεπώς δεν αναμένεται να υπάρξει μετάδοση στις υπόλοιπες αναδυόμενες οικονομίες», εκτιμά στο Bloomberg, ο Nader Naeimi, επικεφαλής του επενδυτικού fund AMP Capital Investors.

Η τουρκική λίρα διαπραγματεύεται στα 0,2701 δολάρια με απώλειες 2,35%, ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει έως και τα 0,2639 δολάρια.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]