Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να διαγραφεί μία λέξη...


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Η Ηριάννα βρίσκεται ακόμη στην φυλακή, ενώ ο καθαρματικός πασόκος, που ζημίωσε το δημόσιο -δηλαδή όλους μας- μερικά δις προκειμένου να πάρει αυτός τις μίζες του, είναι πιά ελεύθερος και διεκδικεί μάλιστα απ' το δημόσιο 250 χιλιάδες ευρώ (αποζημίωση;).
Ο καραγκιοζ-μπερντές της Δικαιοσύνης, με τις φιγούρες-σκιές εισαγγελέων και δικαστών που κάποια αόρατα χέρια τους κινούν απ' το παρασκήνιο το αποφάσισε, κουρελιάζοντας κάθε έννοια δίκιου, Δικαίου και δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ στον κυβερνητικό καραγκιοζ-μπερντέ μιά άλλη φιγούρα-σκιά υπουργού δήλωσε πως δεν είναι κακό να έχει κανείς το "άγιο χασισάκι"(*) στο μπαλκόνι του, αρκεί να πληρώνει το παράβολο των 150 ευρώ.
Το κράτος-εξουσία είχε απαγορεύσει το συγκεκριμένο "αγαθό" εδώ κι 90 χρόνια, προκειμένου να προστατέψει όπως έλεγε την υγεία μας, διότι το κάπνισμα του "χόρτου" κάνει κακό σ' αυτό, σ' εκείνο, στο άλλο, και στο παρ' άλλοσε αντίθεση με το κάπνισμα του τσιγάρου και την κατανάλωση αλκοόλ που είναι ακίνδυνα και γι αυτό επιτρέπονται και διαφημίζονται κιόλας.
Τώρα, με την δήλωση του υπουργού, το κράτος-εξουσία είτε προκειμένου να εισπράξει κάποια χρήματα γράφει στ' @@@ίδια του την υγεία μας, είτε παραδέχεται πως όλα αυτά τα χρόνια έλεγε ψέματα, προς όφελος βεβαίως των παράνομων καλλιεργητών και διακινητών του συγκεκριμένου "αγαθού".

Ο άλλος πασόκος υπουργός της "πρώτη φορά τέτοια συμφορά" καραγκιοζ-μπερντέ κυβέρνησης, ανακάλυψε λέει πως ο νόμος δημιουργεί ανισότητες και αποφάσισε άρα τα πρόστιμα του ΚΟΚ να επιβάλλονται με εισοδηματικά κριτήρια(!): "Θέλουμε να χτυπήσουμε τη λογική τού έχω χρήματα πληρώνω και παρανομώ", εξήγησε.
Τί λε ρε πασόκε. Όταν ο νόμος δημιουργεί ανισότητες είναι νόμος σκάρτος και τον αλλάζεις. Δεν δημιουργείς κλιμάκια διαφόρων κριτηρίων για τους πολίτες για να εξισώσεις τις διαφορές.
Και η ισονομία πού πάει; Ψιλά γράμματα για σένα τον πασόκο, ε;
Αν δεχτούμε τώρα κατηγοριοποίηση των πολιτών απέναντι σε κάποιον -οποιονδήποτε- νόμο (ασχέτως αν με το σόφισμα της φιγούρας-σκιάς υπουργού φαίνεται πως ευνοεί τα πιό φτωχά στρώματα της κοινωνίας), δεν είναι μακριά ο καιρός που θα υπάρξουν κατηγοριοποιήσεις απέναντι και σε άλλους νόμους, κατηγοριοποίησεις που πιθανόν να αφορούν στην ευφυία, στην κοινωνική προέλευση, στην "δημοκρατικότητα", ή ακόμη και στην ομορφιά των πολιτών.
Άκου με εισοδηματικά κριτήρια!
Άσε που τότε με αυτή σου την λογική πασόκε, και με το ίδιο σου το σόφισμα, πρέπει να αλλάξετε και τον ΦΠΑ, άλλον για τους φτωχούς πιό ψηλό για τους πλούσιους, διαφορετικά τιμολόγια των κοινωνικών αγαθών (ΔΕΗ, ύδρευση, εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς), άλλα πρόστιμα για την νομιμοποίηση(!) των αυθαιρέτων, και πάει λέγοντας.

Άκου τί σκαρφίζεται ο κυβερνητικός και μνημονιακός εσμός προκειμένου να ληστέψει ή να εισπράξει "νόμιμα" (όπως στην περίπτωση του "χόρτου") και την τελευταία δεκάρα των πολιτών.
Στ' @@@ίδια τους τα πάντα. Μόνο λεφτά, λεφτά, λεφτά.
Να τα παίρνουν απ' τον κοσμάκη να τα δίνουν στους τοκογλύφους να τους διατηρούν ικανοποιημένους, για να διατηρούν κι αυτοί με την σειρά τους στην εξουσία τους δωσίλογους πολιτικούς.

Αν στο λεξιλόγιο τούτου του ραγιά λαού υπήρχε όντως η λέξη φιλότιμο, με αυτά που έχουμε υποστεί τα τελευταία επτά χρόνια από τους προδότες πολιτικούς, θα τα είχε πάρει όλα σβάρνα, και θα είχε κάνει το μαγαζί οικόπεδο.
Αλλά δεν υπάρχει αυτή η λέξη.
Τζάμπα πασχίζουν οι ξένοι να την μεταφράσουν στην γλώσσα τους.
Δεν μπορείς να μεταφράσεις μιά λέξη που δεν υπάρχει.

Παρακαλούμε λοιπόν να διαγραφεί μία λέξη απ' τα παντός είδους ελληνικά λεξικά.
Η λέξη "φιλότιμο"!...

 (*) "Το Άγιο Χασισάκι": Βιβλίο του Ηλία Πετρόπουλου, το οποίο σας συνιστά ανεπιφύλακτα το blog να διαβάσετε μαζί με τα υπόλοιπα ανεπανάληπτα βιβλία του. Ολόκληρη η βιβλιογραφία του συγκεκριμένου ερευνητή-κοινωνιολόγου-λαογράφου-συγγραφέα πρέπει να ανακηρυχτεί ως Εθνική κληρονομιά.

"Ουδέν Σχόλιον"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. Φιλότιμο;
  Εχετε δει ποτέ την αυγή η τον ριζοσπάστη όταν κυβερνούσε η ν.δ. και έκανε οσα αίσχη έκανε , να λένε πως αυτή , η ν.δ. , δεν είναι δεξιά αλλά αριστερά;
  Ούτε και θα το δείτε ποτέ στον αιώνα τον άπαντα ! Ακόμα και εάν (η όταν) μετακόμισε ο γενικός γραμματέας της κομμουνιστικής νεολαίας , για ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του Κούλη του “δεξιού” μελλοντικού πρωθυπουργού!
  Δεξιός μελλοντικός πρωθυπουργός με σύμβουλο κομμουνιστή και “δεξιούς” και μάλιστα “σκληρούς δεξιούς“ ιστοτόπους, που απαλλάσσουν την αριστερά , δεν έχει ξαναγίνει και ούτε και θα ξαναπαιχτεί ποτέ τέτοιο έργο πουθενά αλλού επάνω στον πλανήτη!

  Ότι θα περνούσαν τους Ελληνες πολίτες , δεξιούς και αριστερούς, για τόσο , μα τόσο ΠΟΛΥ ηλίθιους ποτέ μου δεν το πίστευα!

  Σα δεν ντρέπονται οι…δεξιοί! Απο την άλλη ,ποίος την έχασε και αυτήν και το φιλότιμο για να το βρούν οι αριστεροί ολν των αποχρώσεων;

  Διαβάστε και φρίξτε. Οι αριστεροί πρό παντός άλλου θα το ευχαριστηθούν τα μάλλα. Μάλιστα θα πρέπει να το αναπαραγάγουν χωρίς φόβο και πάθος. Διότι άλλο βρε αδελφέ να ευλογάς τα γένια σου και άλλο ...ο αντίπαλος!
  Εκεί αποκτάς ΞΑΝΑ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΟ
  ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ …!

  “Ο σοσιαλδημοκράτης που πούλησε την Αριστερά και η... αδέξια ΝΔ”
  http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/o-sosialdimokratis-pou-poulise-tin-aristera-kai-i-adeksia-nd/10.118960

  Οσο για την Ηριάννα , σύντροφε , μην ανησυχείς ολο και κάτι θα γίνει… Εξάλλου δεν είσαι και ο μοναδικός που έχεις αυτήν την άποψη!!! Ολη η , πως την είπες, “ΦΑΚΕ” αριστερά μαζύ σου!


  Πολάκης: «Δεν είναι ΤΥΦΛΗ!!!! Είναι ολοστραβη και εξυπηρετεί σχέδιο .....(ένα τμημα της σοβαρό). Αν ήταν Ακης ,Χριστοφοράκος,στέλεχος της νοβαρτις,λαμόγιο που πήρε μίζες ,Χρυςαυγίτης δολοφόνος θα ήταν έξω......»
  «Πεσμου Κυρ-εισαγγελέα (Γεράκη): Πότε κοιμήθηκες πιο ανάλαφρα; Όταν αναβλήθηκε η δίκη για τη Ζημενς επειδή δεν είχε μεταφραστεί το βούλευμα ή σήμερα που κράτησες στη φυλακή την Ηριάνα και τον Περικλή;;;;;;;;».
  Δελτίο Τύπου Σύριζα: "Η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν, για δεύτερη φορά, οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει κατάφωρα την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Δικαιοσύνης. Το κίνημα συμπαράστασης, στη χώρα μας και το εξωτερικό, από διανοούμενους, πανεπιστημιακούς, ανθρώπους των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Αθλητισμού, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις, στέκεται στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή μέχρι τη δικαίωσή τους."

  Δελτίο Τύπου ΚΚ€ (γιατί δεν λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή της τρομοκρατίας): "Η προκλητική επιμονή των δικαστηρίων στην άδικη φυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. χωρίς κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο, μετά και τη σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, που απορρίπτει για δεύτερη φορά τις αιτήσεις αναστολής τους, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση που διατηρεί άθικτο και εμπλουτίζει συνεχώς, το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, πάνω στο οποίο στηρίζονται τέτοιες αυταρχικές αποφάσεις.

  Το ΚΚΕ το επόμενο διάστημα θα πάρει πρωτοβουλίες, για την ανάδειξη αυτού του ζητήματος και την αλλαγή του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου."

  http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/upourgoi-parakratikoi-kai-to-timhmeno-kk-enantion-dikaiosunhs-gia-thn-hrian#ixzz4vzHhXX2V

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]