Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρκελ και Σουλτς συμφωνούν: «Η Τουρκία δεν πρέπει να γίνει μέλος της Ε.Ε.»


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας για τις γερμανικές εθνικές εκλογές ότι η Τουρκία δεν πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι θα επιδιώξει μαζί με άλλους ηγέτες να υπάρξει μια κοινή θέση της Ε.Ε. για αυτό το ζήτημα.

«Είναι σαφές ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να γίνει μέλος της ΕΕ», δήλωσε η Μέρκελ. Ανάλογη ήταν η στάση του Μάρτιν Σουλτς, αφού τόνισε ότι, αν εκλεγεί καγκελάριος, θα διακόψει τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία.

«Πέραν αυτού, θα μιλήσω στους συναδέλφους μου για να δούμε αν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια κοινή θέση πάνω σ' αυτό ώστε να μπορέσουμε να τερματίσουμε αυτές τις ενταξιακές συνομιλίες», πρόσθεσε η Μέρκελ.

Τα σχόλια πιθανολογείται ότι θα επιδεινώσουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς η Μέρκελ δήλωσε την Παρασκευή ότι το Βερολίνο θα πρέπει να αντιδράσει με αποφασιστικό τρόπο στη σύλληψη άλλων δύο Γερμανών στην Τουρκία με πολιτικές κατηγορίες.

Πέρα από τις πολιτικές ηρωικές δηλώσεις, όμως, υπάρχουν και τα πολύ μεγάλα γερμανικά οικονομικά (και όχι μόνο) συμφέροντα στην Τουρκία, τα οποία θα πληγούν στον μέγιστο βαθμό εάν Μέρκελ και Σουλτς υλοποιήσουν την συγκεκριμένη προεκλογική τους δήλωση την επομένη ημέρα των εκλογών. Δυστυχώς δεν υπήρξε κάποια ερώτηση για "ειδική σχέση" της Τουρκίας με την Ευρώπη, προκειμένου η απάντηση των Μέρκελ και Σουλτς να είναι ολοκληρωμένη ως προς τις γερμανοτουρκικές σχέσεις. Και ίσως αυτή η ερώτηση να μην έγινε προκειμένου οι δηλώσεις να μείνουν δηλώσεις, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο όταν μιλάνε οι πολιτικοί...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]