Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο γαλλογερμανικός άξονας στήνει την νέα ευρωζώνη


Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η γερμανίδα καγκελάριος έκανε ένα βήμα μπροστά και δήλωσε πως στηρίζει τις προτάσεις Μακρόν για προϋπολογισμό ευρωζώνης και ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών.

Κίνηση που δείχνει ότι αποδέχεται το όραμα του γάλλου προέδρου για ριζικές αλλαγές στην αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, και θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση αν επανεκλεγεί.

Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι τόσο ρόδινα. Υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ αυτού που έχει στο μυαλό του ο Μακρόν και σε αυτό που δείχνει έτοιμη να αποδεχτεί η Μέρκελ. Με τις εκλογές να πλησιάζουν δεν φαίνεται έτοιμη να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά της, σε αντίθεση με τον βασικό της αντίπαλο Μάρτιν Σουλτς που υπήρξε πιο ξεκάθαρος στη στήριξη των μεταρρυθμίσεων Μακρόν.

Μια από τις βασικές προτάσεις είναι η δημιουργία ενός κοινοβουλίου ευρωζώνης και ενός προϋπολογισμού για τις χώρες μέλη του ευρώ για χρηματοδότηση επενδύσεων και σταθεροποίηση σε περιόδους κρίσεων. Η οπτική Μέρκελ είναι πολύ πιο συντηρητική από αυτή του γάλλου προέδρου, καθώς θέλει ένα μικρό ταμείο που θα επιβραβεύει χώρες που κάνουν μεταρρυθμίσεις.

Ακόμα και αυτή η ιδέα όμως μπορεί να την φέρει αντιμέτωπη με την κοινή γνώμη της Γερμανίας που δεν αποδέχεται να υπάρξει στη γηραιά ήπειρο «ζώνη μεταβιβάσεων» που θα εκδίδει κοινό χρέος.

Εξ ού και η καγκελάριος απορρίπτει το ενδεχόμενο αμοιβαιοποίησης χρέους...Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]