Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανούσιοι ψευτοεταίροι οι Τούρκοι: Κεραυνοί του γερμανικού Τύπου εναντίον του Ερντογάν


Η απόφαση των τουρκικών αρχών να μην επιτρέψουν για άλλη μια φορά σε γερμανούς βουλευτές να επισκεφτούν στρατιώτες που σταθμεύουν στη νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ, σχολιάζεται εκτενώς από τον γερμανικό τύπο.

Το Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία

Η εφημερίδα Westfälische Nachrichten γράφει:

«Να το πάλι – το κακό ξωτικό από την Άγκυρα. Ο πρόεδρος Ερντογάν υποδεικνύει για πολλοστή φορά στη γερμανική κυβέρνηση πόσο αδιάφορη του είναι η γερμανοτουρκική σχέση αυτό τον καιρό. Η άρνηση (σ.σ. της τουρκικής κυβέρνησης να επιτρέψει) σε γερμανούς βουλευτές να επισκεφτούν στρατιώτες που βρίσκονται στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ, δεν μπορεί πλέον να καλύπτεται με διπλωματικές ρητορείες από το Βερολίνο. ‘Δυσάρεστο‘ χαρακτήρισε το γεγονός η καγκελάριος. Θα εξετασθεί εάν υπάρχουν εναλλακτικές ως προς την τουρκική αεροπορική βάση – για παράδειγμα στην Ιορδανία. Θα εξετασθεί; Πόσο χρόνο θέλει ακόμη η Άγκελα Μέρκελ; Έφτασε η ώρα των πράξεων – η ώρα για ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα».

Για το ίδιο θέμα η εφημερίδα Tageszeitung: «Ποιο το νόημα να κρατάμε την Τουρκία σαν ψευτοεταίρο στο ΝΑΤΟ;» διερωτάται η εφημερίδα για να αναλύσει παρακάτω ότι δεν υπάρχουν πλέον λόγοι συνεργασίας του ΝΑΤΟ με την Τουρκία. «Το 2017 το ΝΑΤΟ δεν επωφελείται πλέον ούτε γεωστρατηγικά από τη συμμαχία με την Τουρκία. Η ιδέα ότι μέσω κοινών δομών μπορεί να ασκηθεί επιρροή εσωπολιτικά στην Τουρκία, έχει γίνει πια ψευδαίσθηση, αναφέρει η DW.

Και οι δε προσδοκίες ότι η συμμαχία με την Τουρκία θα μπορούσε να προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε στρατιωτικές βάσεις στα σύνορα με την Εγγύς Ανατολή, δεν επαληθεύονται, όπως δείχνει το παράδειγμα του Ιντσιρλίκ».

Αλεξάνδρα Κοσμά
Πηγή MIgnatiou



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Νά μήν λυπόμαστε καθόλου γιά τό στρατηγικό αδίεξοδο ,γεωπολιτικό φιάσκο τών κατακτητών μας Γερμανών. Τώρα οί διαχρονικοί συμμαχοί τους [τά τελευταία 200 χρόνια] τούρκοι. Τούς κανάκεψαν τούς εξόπλισαν μέ υποβρύχια υπερ σύγχρονης τεχνολογίας την αναπτυξη της οποιας ΟΊ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ. Καί τό Βερολίνο τήν δώρισε καί στό Σουλτάνο... Οί Γερμανοί πίστεψαν εαυτούς ώς μάγκες [μόνο πού ήταν τζάμπα].Διότι ό σουλτάνος αφού μέ τούρκους πολιτογραφημένους γερμανούς πολίτες. ΕΠΗΡΕΆΖΕΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΓΓΕΛΑΡΙΑ. Δείχνει τό σεβασμό του στούς θεσμούς τής χώρας ευεργέτη του : Αχαριστία καί περιφρόνηση. Αυτό δέν μπορούν νά τό χωνέψουν στό Βερολίνο.Ένω τήν Ελλάδα τήν έχουν θέσει σέ τροχιά εθνικής ,οικονομικής πληθησμιακής διάλυσης . Καθώς μέ λίγα χρήματα αντάλλαγμα, τούς ανθρώπους τους εδώ. Μάς έχουν μετατρέψει σέ ισλαμική αποικία ενώ ίδιοι ''ασφαλίστηκαν '' όπως έχουν τήν ψευδαίσθηση , έκλεισαν καί τά σύνορα τους. Καί ή greecheland. Δέν τούς ενδιαφέρει, αυτοί άλλωστε γιά τίς καλοκαιρινές τους διακοπές ενδιαφέρονται.... Καί ζούν τήν ψευδαίσθηση τους. κΑΊ ΔΈΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΟΊ ΔΥΣΤΥΧΟΙ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]