Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Trump και Erdogan εξέφρασαν τις προσδοκίες τους για ενίσχυση της συνεργασίας ΗΠΑ - Τουρκίας


Με ιστορική αναδρομή στις σχέσεις των δύο χωρών και στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που έχουν διεξάγει από κοινού, ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, κατά την κοινή συνέντευξη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, μετά τη συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο.

Ο D. Trump σημείωσε ότι Αμερικανοί και Τούρκοι είναι φίλοι εδώ και πολλά χρόνια και τόνισε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την Τουρκία στη μάχη ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις και το PKK, όπως επίσης και στις προσπάθειες να επιλυθεί το θέμα της Συρίας.

Από την πλευρά του, ο Tayyip Erdogan επισήμανε και εκείνος την εξαιρετική σχέση Τουρκίας - ΗΠΑ, για την οποία τόνισε ότι στηρίζεται στις κοινές δημοκρατικές αρχές και κοινά συμφέροντα. Υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθούν σχέσεις των δύο χωρών, όχι μόνο για τα συμφέροντά τους αλλά και για την γεωπολιτική σταθερότητα στον πλανήτη.

Επιπλέον ανέφερε ότι αναμένει την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων στους κλάδους της οικονομίας, των επενδύσεων, της ενέργειας, του εμπορίου αλλά και της άμυνας.

Ο τούρκος πρόεδρος σημείωσε ακόμα ότι είναι «σημαντικό να συνεργαστούμε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, κυρίως του DAES (Ισλαμικό Κράτος), αλλά όχι μόνο».

Ενημέρωσε επίσης ότι μεταβίβασε «πολύ φιλικά όπως και κατά το παρελθόν» τις προσδοκίες του για την αντιμετώπιση της οργάνωσης του Gullen και πρόσθεσε ότι η εκλογή Trump ενίσχυσε τις προσδοκίες της Τουρκίας για την επίλυση του Συριακού. Επισήμανε ξανά ότι είναι ζωτικής σημασίας η συνεργασία Τουρκίας-ΗΠΑ στη Συρία και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα προωθηθεί περαιτέρω.

Τέλος, ευχαρίστησε τον D. Trump για την πρόσκληση που του απεύθυνε ώστε να βρεθεί στην Ουάσινγκτον και προσκάλεσε τον αμερικανό πρόεδρο να επισκεφθεί και εκείνος την Τουρκία.

Ένταση μεταξύ Κούρδων διαδηλωτών και φρουράς Erdogan

Ένταση σημειώθηκε έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, όπου είχαν συγκεντρωθεί Κούρδοι διαδηλωτές προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές Erdogan, ενόψει της συνάντησης του Trump με τον Τούρκο πρόεδρο.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του protothema.gr στην Ουάσιγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, περίπου μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη για τις 19:30 συνάντηση (ώρα Ελλάδας), άνδρες της προσωπικής φρουράς του Erdogan επιτέθηκαν κατά των Κούρδων διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]