Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Die Welt: Καταρρέει το σημαντικότερο επιχείρημα του Σόιμπλε για το ελληνικό πρόγραμμα


Πρόβλημα δημιουργεί στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών η γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της γερμανικής Βουλής ότι δεν χρειάζεται οπωσδήποτε άμεσα νέα απόφαση του κοινοβουλίου εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, διότι αφαιρεί από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το σημαντικότερο επιχείρημά του στο θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα, γράφει σήμερα η "Die Welt".

Αυτή τη φορά το στρες δεν προέρχεται από την Αθήνα αλλά από την ίδια την γερμανική Βουλή. Αυτό το οποίο ακούγεται ως κάτι γραφειοκρατικό έχει πολύ εκρηκτικό περιεχόμενο. Και τούτο, διότι η γνωμοδότηση αυτή ανατρέπει τον ισχυρισμό του ότι απαιτείται υποχρεωτικά η συγκατάθεση του Κοινοβουλίου για τη συνέχιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ. Mε τον ισχυρισμό αυτό ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ασκούσε πίεση τόσο στους Έλληνες όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ώστε να παραιτηθούν από το αίτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, όπως επισημαίνει η γερμανική συντηρητική εφημερίδα.

Το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), ζητά τώρα από τον Σόιμπλε να δράσει: «Τo ΔΝΤ θέλει ουσιαστικές ελαφρύνσεις και δεν θέλει συνέχιση της αυστηρής πολιτικής της λιτότητας. Eάν η γερμανική κυβέρνηση θέλει τη συμμετοχή του θα πρέπει να φροντίσει γι' αυτό» είπε στη Welt ο οικονομικός εμπειρογνώμονας και αντιπρόεδρος του κόμματος Αξελ Τρόοστ με πρωτοβουλία του οποίου εκδόθηκε η σχετική γνωμοδότηση.

Στην πράξη, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Σόιμπλε τώρα θα υποχωρήσει. Συχνά υπήρξαν γνωμοδοτήσεις της επιστημονικής επιτροπής του γερμανικού Κονοβουλίου οι οποίες αντέκρουαν τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης αλλά δεν άλλαξαν οι αποφάσεις.

Σε σχέση, όμως, με την ελληνική κυβέρνηση και όσους λαμβάνουν αποφάσεις στο ΔΝΤ, θα δυσκολέψει η θέση του υπουργού Οικονομικών να αιτιολογήσει τη σκληρή γραμμή του. Δεν μένει παρά να αναμείνουμε εάν τελικά θα υπάρξει αλλαγή της πολιτικής του, καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]