Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για παρακμή της Ευρώπης μιλούν οι πολίτες


Η πλειονότητα των Ευρωπαίων κρίνει ότι η χώρα τους βρίσκεται σε παρακμή, το οποίο τροφοδοτεί την περιφρόνηση των πολιτικών κομμάτων και των διεθνών θεσμών και προκαλεί την άνοδο του λαϊκισμού, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε στις πέντε μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης. Στην Ιταλία το 73% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα του βρίσκεται σε παρακμή. Το ίδιο δηλώνουν το 69% των ερωτηθέντων στην Ισπανία, το 67% στη Γαλλία, το 57% στη Βρετανία και το 47% στη Γερμανία, σύμφωνα με την έρευνα αυτή, που έγινε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2016 από το Ipsos Global και τα αποτελέσματά της δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Η πλειονότητα των Γάλλων (61%), των Ιταλών (60%) και των Ισπανών (56%) είναι πεπεισμένη ότι έχει λιγότερο καλή ζωή από αυτήν που είχαν οι γονείς τους, ενώ την άποψη αυτή συμμερίζονται επίσης το 44% των Γερμανών και το 43% των Βρετανών.

Συνεπώς οι Ευρωπαίοι έχουν λίγη ή καθόλου εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή τους, όπως δηλώνουν το 89% των Ισπανών, το 80% των Ιταλών, το 77% των Γάλλων, το 70% των Γερμανών και το 66% των Βρετανών. Η Ισπανία είναι η χώρα στην οποία η περιφρόνηση των διεθνών θεσμών φθάνει στα υψηλότερα ποσοστά της (77%), ενώ πολύ αυξημένη είναι επίσης στη Γαλλία (65%) και στην Ιταλία (64%), αλλά και στη Γερμανία και στη Βρετανία (59%). Οι τάσεις αυτές τροφοδοτούν τον λαϊκισμό, σύμφωνα με την έρευνα, καθώς, με μόνη εξαίρεση τη Γερμανία (34%), οι περισσότεροι εκ των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η χώρα τους χρειάζεται έναν ισχυρό ηγέτη για να επιστρέψει η εξουσία στους ισχυρούς (72% στην Ισπανία, 70% στη Γαλλία, 67% στην Ιταλία και τη Βρετανία). Για να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα, το 80% των Γάλλων δηλώνει ότι προτίθεται να ψηφίσει «έναν ηγέτη έτοιμο να αλλάξει τους κανόνες του παιγνιδιού», όπως και το 68% των Ιταλών και το 50% των Βρετανών, έναντι μόνον του 21% των Γερμανών. Στην Ισπανία, το 62% των ερωτηθέντων δηλώνει ακόμη και ότι μπορεί να ψηφίσει ένα κόμμα ή έναν ηγέτη που προτίθεται να «αλλάξει ριζοσπαστικά το στάτους κβο». Επίσης το 52% των Ισπανών, όπως και το 52% των Γάλλων, δηλώνει έτοιμο να ψηφίσει ένα κόμμα ο ηγέτης του οποίου λέει αυτό που πιστεύει ακόμη κι αν αυτό προσβάλλει ορισμένους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]