Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αύξηση των απελάσεων προανήγγειλε η Μέρκελ


Πολιτικές αλλά και νομοθετικές παρεμβάσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής προανήγγειλε η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους.

Σε ομιλία της λίγες ώρες μετά το θάνατο του κύριου υπόπτου για την επίθεση, η κ. Merkel ουσιαστικά προανήγγειλε αλλαγές στον αντιτρομοκρατικό νόμο, ενώ παράλληλα επισήμανε πως η Γερμανία θέλει να αυξήσει τον αριθμό των απελάσεων.

Η κ. Merkel ευχαρίστησε τις ιταλικές Αρχές για την εξουδετέρωση του Τυνήσιου Ανίς Αμρί, όμως προειδοποίησε τους γερμανούς πολίτες ότι η γενική απειλή της τρομοκρατίας παραμένει, ακόμα κι αν πέρασε ο άμεσος κίνδυνος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε με δηλώσεις του νωρίτερα ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος σημείωσε πως η απειλή που αντιμετωπίζει η Γερμανία από την τρομοκρατία παραμένει υψηλή.

Ο κ. ντε Μεζιέρ είπε πως θα συζητήσει με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάικο Μάας τι αλλαγές χρειάζονται ως συνέπεια της επίθεσης, αν και υπογράμμισε ότι έχει ήδη κάνει προτάσεις για αλλαγή των κανονισμών απέλασης.

Οι γερμανικές εισαγγελικές Αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα πως συνεχίσουν τις έρευνες για την επίθεση της Δευτέρας, εστιάζοντας πλέον στο εάν ο Αμρί είχε συνεργούς και δίκτυο υποστηρικτών. Ο 24χρονος Τυνήσιος θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως ήταν ο δράστης του χτυπήματος καθώς έχουν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματά του στην καμπίνα της νταλίκας-όπλο.

Το μήνυμα Μέρκελ και ντε Μεζιέρ έρχεται καθώς η Γερμανία οδεύει προς την προεκλογική περίοδο για τις κάλπες του ερχόμενου φθινοπώρου, και στον απόηχο της αποκάλυψης πως οι Αρχές είχαν αποφασίσει να απελάσουν τον Αμρί από το καλοκαίρι όμως δεν μπόρεσαν να τον στείλουν στην πατρίδα του διότι δεν είχε διαβατήριο και συνεπώς η Τύνιδα δεν τον δεχόταν.

Η Γερμανία κατάφερε τελικά να εκδώσει νέο διαβατήριο για τον 24χρονο Τυνήσιο, όμως, σε ένα παιχνίδι της μοίρας, το έγγραφο παραδόθηκε δύο ημέρες μετά το μακελειό της 19ης Δεκεμβρίου.

Η κ. Μέρκελ σημείωσε ακόμα πως είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τυνησίας, με τον οποίο συζήτησε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι απελάσεις όσων το αίτημα ασύλου τους έχει απορριφθεί.

Γενικός Εισαγγελέας: Eρευνούμε εάν υπάρχει δίκτυο υποστηρικτών του Ανίς Αμρί

Ο Τυνήσιος Ανίς Αμρί σκοτώθηκε μεν στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς στο Μιλάνο και η γερμανική αστυνομία ευχαρίστησε την ιταλική ευχόμενη καλή ανάρρωση στον τραυματισμένο συνάδελφό τους και μάλιστα στα ιταλικά, αλλά νέα ερωτήματα προκύπτουν.

Πώς μπόρεσε ο Ανίς Αμρί να ταξιδέψει εντός Γερμανίας χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς και γιατί δεν εντοπίστηκε τουλάχιστον στα σύνορα με τη Γαλλία, παρά τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας; Η απάντηση η οποία δίνεται από τις αρχές είναι ότι είχε επικεντρώσει τις έρευνες στο Βερολίνο και στην Γερμανία.

Ο γενικός εισαγγελέας της Γερμανίας Πέτερ Φρανκ είπε πριν λίγο σε συνέντευξη Τύπου ότι «οι έρευνές μας συνεχίζονται» και επικεντρώνονται στο εάν υπήρχε δίκτυο υποστηρικτών. Εξετάζεται επίσης και η διαδρομή την οποία ακολούθησε για να διαφύγει. Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν το όπλο το οποίο χρησιμοποίησε ο δράστης στο ΜΙλάνο είναι το ίδιο με αυτό που δολοφονήθηκε ο Πολωνός οδηγός του φορτηγού.

Αργότερα αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου και ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Εξάλλου, εκφράζονται και αμφιβολίες ως προς την ταυτότητα του προσώπου το οποίο μπήκε στο τζαμί της συνοικίας Μοαμπίτ του Βερολίνου την προηγούμενη μέρα του εγκλήματος, αλλά και μετά τη διάπραξή του, το οποίο θεωρήθηκε αρχικά ότι ήταν ο οδηγός του φορτηγού ο οποίος προκάλεσε των θάνατο 12 ατόμων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Η Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος του Βερολίνου το αμφισβητεί πλέον επισήμως δια στόματος του επικεφαλής της Κρίσταιν Στέιοφ.

Με πληροφορίες από Skai, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Ευτυχώς που δεν τον σκότωσαν στην Ελλάδα, θα έβγαινε κάθε εμμονικό ανθελληνικό σκουπίδι και θα μιλούσε για τα δικαιώματα αυτών τον φονιάδων. Εντάξει μωρέ 12 χριστιανοί λιγότεροι, το θέμα είναι να μην υπάρχει μίσος κατά των ταξικών αδερφών μας και αν φοβούνται οι χριστιανοί να γιορτάσουν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ας κλειστούν στα σπίτια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Toν σοιμπλε κ τους βιομηχανους τους ρωτησε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ;
    ΑΜΑ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗ ΣΚΑΤΑΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΚΟΥΡΑΔΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ....
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτα που γραφουν οι αρθρογραφοι ειναι για γραικυλους , κομματοπροβατοποιημενους και ηλιθιους .
    Ειναι φανερο πλεον σε ολους τους νοημονες οτι τα σκυλοβουλια υπηρετουν το μπασταρδεμα των κρατων και εξαφανιση των γηγενων πληθυσμων .
    Εδω , στο Ελλαδισταν απο το ' 90 αρχισε η λαθρεποικηση της Πατριδος μας και οι κυνοβουλευτικοι απλα τσεπωναν τις χιλιαδες καθε μηνα για να τον ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ και τον βουλωσαν .
    Τωρα οι ιθαγενεις απλα θα θερισουν οτι εσπερναν ολα αυτα τα χρονια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]