Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κλειστή συζήτηση ΚΕΔΙΣΑ για την Εξωτερική Πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ


To Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων (ΚΕΔΙΣΑ) διοργάνωσε με επιτυχία στις 19 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα του Europe Direct – City of Athens κλειστή συζήτηση με θέμα «Η Εξωτερική Πολιτική του νεοεκλεγέντα Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και οι νέες Γεωπολιτικές ισορροπίες».

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Απόκης, Δημοσιογράφος – Διεθνολόγος και ο Ιωάννης Μιχαλέτος, Ειδικός Αναλυτής θεμάτων Ασφαλείας. Τη συζήτηση παρακολούθησαν δημοσιογράφοι, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, αναλυτές και εμπειρογνώμονες.

Ο Δημήτρης Απόκης ανάλυσε λεπτομερώς την αντιμετώπιση του φαινομένου Ντόναλντ Τραμπ από τα αμερικάνικα ΜΜΕ, τους λόγους για τη νίκη του σε κομβικές πολιτείες καθώς και το πως θα χειριστεί επίμαχα θέματα της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής. Ο Ιωάννης Μιχαλέτος εστίασε στη χρηματοδότηση του Ντόναλντ Τραμπ και το πως θα διαχειριστεί ο Τραμπ τις σχέσεις με Ρωσία, Τουρκία, Ευρώπη και Κίνα.

Η συζήτηση μετά το τέλος των ομιλιών μεταφέρθηκε στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση όπου προχώρησαν σε ουσιώδες παρεμβάσεις και ερωτήσεις. Αναλύθηκαν από το διάλογο των συμμετεχόντων με τους κεντρικούς ομιλητές τα κριτήρια επιλογής του επερχόμενου υπουργικού συμβουλίου του Ντόναλντ Τραμπ, το μέλλον του Κόμματος των Δημοκρατικών και το πως οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ με τις μεγάλες και περιφερειακές δυνάμεις θα επηρεάσουν την παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Europe Direct – City of Athens.


Πηγή ΚΕΔΙΣΑ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]