Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δύσκολες ώρες για Τουρκία στη Συρία


Γράφει ο Νίκος Στέλγιας

Ιδιαίτερα δύσκολες ώρες διανύει η γειτονική Τουρκία στο «αδιέξοδο» της Συρίας. Χθες, κατά τις βραδινές ώρες, το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο ντοκουμέντο που συμπεριλαμβάνει την εκτέλεση δυο Τούρκων στρατιωτών. Σήμερα, η οργάνωση δίνει στην δημοσιότητα νέο ντοκουμέντο που θέλει τον τουρκικό στρατό να έχει τραπεί σε άτακτη φυγή στα περίχωρα του Αλ Μπαπ και να έχει παρατήσει πίσω του τεθωρακισμένα άρματα μάχης και πολεμοφόδια.

Κατά τις βραδινές ώρες, βίντεο της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους που δόθηκε στην δημοσιότητα έδειχνε δυο μέλη των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού να διανύουν τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους. Οι δυο στρατιωτικοί αδυνατούσαν να απαντήσουν στο ερώτημα «για πιο λόγο η τουρκική γνώμη δεν ενδιαφέρεται για την τύχη σας». Στην συνέχεια, διάβαζαν ένα μήνυμα, με το οποίο η οργάνωση απειλεί τον Πρόεδρο της Τουρκίας. Τέλος, οι μαχητές της οργάνωσης πυρπολούν ζωντανούς τους δυο Τούρκους στρατιωτικούς.


Σήμερα, η οργάνωση «ξαναχτυπά» με ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο. Το ντοκουμέντο απεικονίζει εγκαταλειμμένα άρματα μάχης και πολεμοφόδια του τουρκικού στρατού στα περίχωρα του Αλ Μπαπ. Το βίντεο έρχεται στην δημοσιότητα την στιγμή που στην Άγκυρα διαδίδεται η πληροφορία ότι ο τουρκικός στρατός έχει πλέον επιλέξει την τακτική της οπισθοχώρησης στην βόρεια Συρία. Αυτή η πληροφορία διαψεύδεται από κύκλους του τουρκικού στρατού.


Εν τω μεταξύ, πριν από λίγο, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή κατά των θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Αλ Μπαπ. Η επίθεση αφήνει πίσω της τουλάχιστον 88 νεκρούς. Την ίδια ώρα, στην Κωνσταντινούπολη, οι διωκτικές αρχές προχωρούν στην σύλληψη 31 μελών της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από χθες το βράδυ, οι πολίτες της Τουρκίας αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες σε ότι αφορά την πρόσβαση τους στο ίντερνετ. Την ίδια στιγμή, η τουρκική κυβέρνηση διατηρεί σιωπηλή στάση απέναντι στα όσα συμβαίνουν στο Αλ Μπαπ.

Πηγή "Καθημερινή"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]