Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Αμφιλεγόμενη» η δράση της Frontex σύμφωνα με δημοσίευμα του EUobserver


Η FRONTEX έχει βοηθήσει στη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων, αλλά έχει επίσης κατηγορηθεί για τη χρήση θανατηφόρου βίας, προκειμένου να σταματήσει τους διακινητές, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα «EUOBSERVER» υπό τον τίτλο «Οι αποκαλύψεις περί πυροβολισμών επισκιάζουν την έναρξη της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η ΕΕ εγκαινίασε σήμερα το νέο σώμα συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής, εν μέσω αποκαλύψεων ότι οι συνοριακές δυνάμεις χρησιμοποιούσαν συστηματικά πυροβόλα όπλα εναντίον μεταναστών, στα ανοικτά της Ελλάδας, το 2014 και το 2015.

Οι αποκαλύψεις αυτές θέτουν δύσκολα ερωτήματα, συνεχίζει το δημοσίευμα, κάποια εκ των οποίων διατυπώνονται σε μια επιστολή 42 ευρωβουλευτών και έχουν κατά κύριο λόγο να κάνουν με το ποιος λαμβάνει την απόφαση και αναλαμβάνει την ευθύνη πάνω στα πλοία της FRONTEX για τον πυροβολισμό λέμβων που μεταφέρουν πρόσφυγες.

Αυτοί οι ισχυρισμοί, σημειώνει ο «EUOBSERVER», βασίζονται σε αδημοσίευτα και απόρρητα έγγραφα της FRONTEX, τα οποία προσφέρουν μία λεπτομερή περιγραφή τέτοιων περιστατικών, συμπεριλαμβανομένου του πυροβολισμού και θανάτου ενός ανήλικου, ο οποίος σκοτώθηκε, όταν ο πλοίαρχος επιτέθηκε στους Έλληνες αξιωματούχους που είχαν επιβιβαστεί στο σκάφος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Intercept».

Ολοκληρώνοντας, ο «EUOBSERVER» επισημαίνει, ότι στο πλαίσιο της νέας εντολής του, ο οργανισμός θα είναι σε θέση να μισθώσει δικό του εξοπλισμό, αντί να χρειάζεται να στηρίζεται αποκλειστικά στα κράτη μέλη, ενώ η εξουσία του θα επεκτείνεται και στο να προτείνει στα κράτη μέλη τον καλύτερο τρόπο διαφύλαξης των εξωτερικών τους συνόρων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]