Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα αυξηθούνν οι ροές των (λαθρο)μεταναστών από την Τουρκία


Τον ασκό του αιόλου ανοίγουν οι Τούρκοι μετά την άρνηση της ΕΕ για την βίζα με αποτέλεσμα οι αριθμοί των ροών να είναι ανησυχητικά αυξητικοί

Τα μηνύματα από την Τουρκία, σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, κάθε άλλο παρά καθησυχαστικό είναι. Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από «απέναντι» αναφέρουν η τουρκική κυβέρνηση, το προσεχές διάστημα, θα αυξήσει τις ροές προς Ελλάδα και κατ' επέκταση προς Ευρώπη. Ηδη, οι αριθμοί τις τελευταίες μέρες αναφορικά με τις ροές είναι ανησυχητικά αυξητικοί. Και μάλιστα με μια σταδιακά ανοδική τάση, η οποία εντείνει ακόμα περισσότερο τον προβληματισμό.

Η Voria.gr πάντως πληροφορείται ότι η Αθήνα έχει πάρει ήδη τα σχετικά μηνύματα, και προετοιμάζεται. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, στην τελευταία συνάντηση τους στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προσπάθησε να διερευνήσει τις προθέσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα. Το οποίο εννοείται ότι δεν ανακοινώνεται, ωστόσο αποτελεί μια σκληρή πραγματικότητα.

Οι Τούρκοι κατηγορούν την ΕΕ ότι αθέτησε όλες τις υποσχέσεις της και τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει αναφορικά με την παροχή βίζας στους Τούρκους πολίτες. Κι ότι αυτός και μόνο ο λόγος αρκεί για να ανοίξει την «κάνουλα». Ολα δείχνουν ότι έχει αρχίσει ήδη να το κάνει...

Νέες αφίξεις στα νησιά του Αιγαίου

Νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών καταγράφηκαν σήμερα το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, έως τις 7.30 το πρωί, είχαν αφιχθεί 143 άτομα και συγκεκριμένα, 88 στη Σάμο, 26 στην Κάλυμνο, έξι στην Κω και 23 στη Μεγίστη.

Αυτή τη στιγμή, στα νησιά του Αιγαίου φιλοξενούνται 15.067 πρόσφυγες - αριθμός σχεδόν διπλάσιος της χωρητικότητας των διαθέσιμων δομών.

Στο σύνολο της χώρας, φιλοξενούνται 60.605 άτομα, με τον μηνιαίο αριθμό των εθελούσιων επιστροφών να περιορίζεται μόλις στα 12 άτομα.

Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]