Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θράσος από τον Αλβανό ΥΠ.ΕΞ.


«Δεν πρέπει να στηθεί με αποκλεισμούς θεμάτων ο διάλογος Αθήνας και Τιράνων»

Ακόμα και στην πόρτα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Νίκο Κοτζιά, ο πρόεδρος της αλβανικής Βουλής Ιλίρ Μέτα επέλεξε να προκαλέσει, λέγοντας ότι ο διάλογος Αθήνας - Τιράνων δεν πρέπει να «στηθεί» με αποκλεισμούς θεμάτων.

Ειδικότερα είπε ότι αυτός ο διάλογος πρέπει να περιλαμβάνει «όλα τα προβλήματα που έχουμε κληρονομήσει από το παρελθόν», υπαινισσόμενος ότι από τη συζήτηση δεν πρέπει να λείπουν τα θέματα που ανοίγουν τα Τίρανα (τσαμικό ζήτημα, κατάσταση εμπολέμου κ.λπ.).

Παρά την προσπάθεια να κρατήσει χαμηλούς τόνους, ο Αλβανός αξιωματούχος δεν διαφοροποιήθηκε από την επίσημη θέση των Τιράνων, που επιδιώκουν να εντάξουν στη διμερή ατζέντα ανύπαρκτα θέματα.

Ερωτηθείς, συγκεκριμένα, για το λεγόμενο τσαμικό ζήτημα και για το γεγονός ότι η Αθήνα το αποκλείει από τα θέματα προς συζήτηση (και για το οποίο ο Ελληνας ΥΠΕΞ έστειλε προχθές σκληρή απάντηση στον Ευρωπαίο επίτροπο Χαν), ο πρόεδρος της αλβανικής Βουλής απάντησε σιβυλλικά, λέγοντας ότι «τα προβλήματα του παρελθόντος δεν πρέπει να γίνονται εμπόδιο στις μεταξύ μας σχέσεις», αφήνοντας ταυτόχρονα να αιωρείται η αντίληψη ότι... συζήτηση γίνεται!

Ο Ι. Μέτα, που επισκέπτεται την Αθήνα ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου του Ν. Βούτση, σήμερα θα γίνει δεκτός από τον Πρ. Παυλόπουλο, ενώ ανοιχτό είναι το πρόγραμμα των συναντήσεών του με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]