Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εξώδικο της Βούλτεψη στην «Αυγή»

Δήλωση της βουλευτού Β΄ Αθηνών κυρίας Σοφίας Βούλτεψη για την εξώδικη πρόσκληση στην εφημερίδα «Αυγή» και ταυτόχρονη προειδοποίηση τερματισμού ανοχής προς όλους…

Φθάσαμε δυστυχώς στην εποχή που στην πολιτική ζωή του τόπου μας φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης της προσβολής, έστειλα σήμερα στην εφημερίδα «Αυγή» εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση – δήλωση, καλώντας τους υπευθύνους της να ανακαλέσουν ρητά και ανεπιφύλακτα τα σε βάρος μου ψευδή, συκοφαντικά και προσβλητικά δημοσιεύματα, δια των οποίων ξεκάθαρα διαστρεβλώθηκαν δηλώσεις μου στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Η εξώδικη πρόσκληση κοινοποιήθηκε στον Παναγιώτη Ρήγα, Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπερθεμάτισε σε αυτά τα συκοφαντικά ψεύδη.

Πλέον, όσοι σκαπανείς του ψεύδους και της διαστρέβλωσης, όσο υψηλά και αν ευρίσκονται, διανοηθούν να αμφισβητήσουν την προσήλωσή μου στα δημοκρατικά ιδεώδη, θα οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ολόκληρο το εξώδικο της κυρίας Βούλτεψη στην εφημερίδα "Αυγή"

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ
(παρ.5 του άρθρου μόνου του ν.1178/1981, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει)

Σοφίας Βούλτεψη του Ιωάννη, βουλευτού, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Κορίνθου αρ.26

ΠΡΟΣ/ ΚΑΤΑ
1.του Εκδοτικού και Δημοσιογραφικού Οργανισμού Α.Ε. “Η ΑΥΓΗ”, ιδιοκτήτρια της καθημερινής εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ”, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αγίου Κωνσταντίνου αρ.12, κι εκπροσωπείται νόμιμα
2.του Κωστή Νικολακάκου, Διευθυντή της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ”, κατοίκου ομοίως ως άνω
3.του Γιώργου Μελιγγώνη, δημοσιογράφου της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ”,, κατοίκου ομοίως ως άνω

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ
τον Παναγιώτη Ρήγα, Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, κάτοικο Αθηνών, Πλατεία Ελευθερίας αρ.1

-----------.-------------

1. Στις 2-9-2016 διαπράχθηκε εις βάρος μου, μία πρωτοφανής δημοσιογραφική αθλιότητα, όταν ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα της εφημερίδας σας, με παρουσίασαν ως δήθεν προσδίδουσα δημοκρατικά χαρακτηριστικά στη χούντα των συνταγματαρχών. Δυστυχώς, εξ αφορμής των δημοσιευμάτων αυτών ακολούθησαν κι άλλα παρόμοια από διαφορετικά μέσα (έντυπα και ηλεκτρονικά) με αναπόφευκτη συνέπεια η σπίλωση του ονόματός μου να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Πριν αναφερθώ ειδικότερα, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω εν συντομία ότι είμαι κόρη του αείμνηστου, Γιάννη Βούλτεψη, διακεκριμένου δημοσιογράφου, αντιστασιακού στις τάξεις του ΕΛΑΣ, αλλά και συντάκτη της εφημερίδας σας από τον Μάρτιο του 1953 μέχρι τη νύχτα της 21ης Απριλίου 1967. Γνωρίζετε επίσης ότι ο πατέρας μου υπήρξε εκ των δημοσιογράφων που αποκάλυψαν τις δραματικές συνθήκες της δολοφονίας του συνεργαζόμενου τότε με την ΕΔΑ βουλευτή, Γρηγόρη Λαμπράκη, προσφέροντας τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική επιτυχία της εφημερίδας σας από ιδρύσεώς της. Τιμήθηκε, μεταξύ άλλων, με το Α΄ δημοσιογραφικό βραβείο Ελευθεροτυπίας που του απονεμήθηκε απ΄ όλους τους αρχισυντάκτες των ημερήσιων τότε εφημερίδων, καθώς και με το βραβείο «ΛΙΤΙΝΑ» του Ιδρύματος Μπότση για την αντιστασιακή του δράση ως αντάρτης του ΕΛΑΣ κατά των φασιστών και των ναζιστών. Κατά τη διάρκεια της χούντας των συνταγματαρχών, κυνηγημένος από το καθεστώς κατέφυγε στη Ρώμη, όπου παρέμεινε αυτοεξόριστος για επτά έτη. Θα ήταν παράλειψη να μην γίνει ιδιαίτερη αναφορά στη σχέση του πατέρα μου με το σύμβολο της αντίστασης κατά των συνταγματαρχών, τον Αλέξανδρο Παναγούλη, με τον οποίο συνδέθηκε μετά την αποφυλάκισή του τελευταίου και τη φυγή του στην Ιταλία, και από τον οποίο μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας πήρε συνεντεύξεις, ενώ στη συνέχεια συνέγραψε δύο βιβλία για τη ζωή και την αντιστασιακή του δράση.

Εκτός, όμως, από τον πατέρα μου, τόσο εγώ, όσο και η μητέρα μου, υπέστημεν διωγμούς κατά την ίδια περίοδο. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι τότε είχε διαταχθεί για προφανείς λόγους ο συνδικαλιστικός φορέας και ο ασφαλιστικός οργανισμός των δημοσιογράφων να μας διαγράψουν από τα μητρώα τους, με αποτέλεσμα να στερηθούμε ακόμα και αυτής της στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η μητέρα μου, που αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας (είχε μόνο ένα νεφρό), όπως κι εγώ, νοσηλευόμασταν κρυφά σε ιδιωτικές κλινικές με την συνδρομή του αείμνηστου αρχιάτρου του ΕΔΟΕΑΠ, Β. Σπανού, ενώ για το θέμα αυτό (της απαγόρευσης παροχής ιατρικής βοήθειας) υπήρξε διεθνής κατακραυγή. Στην ηλικία των 11 ετών είχα το «προνόμιο» να νιώσω στην πλάτη μου την κάνη του περιστρόφου ενός εκ των αστυνομικών που εισέβαλαν στο σπίτι μας, διωκτών του πατέρα μου, με επικεφαλής τον αξιωματικό Τοτόμη, να ξυλοκοπηθώ έξω από τη Νομική Σχολή το 1973 ως μέλος του μαθητικού κινήματος, και να βρίσκομαι εντός του Πολυτεχνείου μέχρι την εισβολή των τανκς.

Η προσωπική, δημοσιογραφική και πολιτική, διαδρομή μου χαρακτηρίζεται από την αταλάντευτη προσήλωση μου στις δημοκρατικές αξίες και τις φιλελεύθερες αρχές. Μέχρι σήμερα κανείς δεν διατύπωσε ή έστω υπαινίχθηκε κάτι διαφορετικό για το πρόσωπό μου, παρά το ότι είμαι μία μάχιμη πολιτικός, που δεν διστάζω να συγκρουστώ πολιτικά και ιδεολογικά με τους εκπροσώπους άλλων κομμάτων και χώρων. Θα ήθελα ακόμα να σας υπενθυμίσω ότι ο Σύλλογος Φυλακισθέντων- Εξορισθέντων Αντιστασιακών με ευχαρίστησε δημοσίως για την πρωτοβουλία μου να εκδοθούν γραμματόσημα από τα ΕΛΤΑ που απεικονίζουν τις μορφές των σημαντικότερων αντιστασιακών, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έχω αρθρογραφήσει για την μαύρη περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών (βλ. περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ της πρώτης μεταδικτατορικής περιόδου κλπ). Για τη στάση μου αυτή, έχω στοχοποιηθεί από τον ακροδεξιό χώρο, και το φιλοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής δεν είναι λίγες οι φορές που μου επιτέθηκε.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν γεγονότα αδιαμφισβήτητα, τα γνωρίζετε πολύ καλά, και σίγουρα δείχνουν πώς αντιμετωπιστήκαμε και ποια ήταν η σχέση μας με την χούντα των συνταγματαρχών.

2. Αφορμή για την ανοίκεια, απρόκλητη και συκοφαντική επίθεση της εφημερίδας σας στάθηκε μία ραδιοφωνική μου συνέντευξη. Συγκεκριμένα, την 1-9-2016, κλήθηκα να δώσω συνέντευξη στη ραδιοφωνική εκπομπή «ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ» και το δημοσιογράφο, Νίκο Στραβελάκη, στο σταθμό REAL FM για θέματα πολιτικής επικαιρότητας και συγκεκριμένα για το ζήτημα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας. Το ακριβές απομαγνητοφωνημένο της συγκεκριμένης συνέντευξης έχει ως ακολούθως:

«ΣΤΡΑΒ: κα Βούλτεψη καλό απόγευμα
ΒΟΥΛΤ: Καλό απόγευμα και σε σας και στους ακροατές σας κε Στραβελάκη
ΣΤΡΑΒ: Να είσαστε καλά. Θέλω να ρωτήσω αν η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει την άποψή της σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες γιατί ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί. Θα ακυρώσετε τον διαγωνισμό; Θα σεβαστείτε τις 4 άδειες; Θα δώσετε και άλλες; Θα πάρετε πίσω τις 4 άδειες; Τι θα κάνετε τελικά;
ΒΟΥΛΤ: κ. Στραβελάκη νομίζω ότι η θέση της ΝΔ υπήρξε ξεκάθαρη και σαφής από την αρχή.
ΣΤΡΑΒ: ε μην το λέτε…
ΒΟΥΛΤ: όχι, ξεκάθαρη και σαφής. Δηλαδή η ΝΔ αυτό που ήθελε πάντα ήταν αυτά τα ζητήματα να ανατίθενται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο όργανο, η ανεξάρτητη αρχή που θα ασχολείται, που ασχολείται με ζητήματα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου
ΣΤΡΑΒ: Και σε αυτό λέει η κυβέρνηση δεν συναινέσατε στην συγκρότησή του και γι’ αυτό φτάσαμε εκεί.
ΒΟΥΛΤ: Αυτό είναι μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης το οποίο προστίθεται στην διαστρωμάτωση των ψεμάτων της διότι εμείς ζητήσαμε – ήμουνα αρμόδια Υπουργός το ’14 – να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ζητώντας τους να προτείνουν πρόσωπα που θα ψηφίζονταν, που θα μπορούσαν να ψηφιστούν - γιατί το Σύνταγμα λέει 4/5 από την Βουλή, έτσι - και εκείνοι είπαν ότι δεν πρόκειται να προτείνουν τίποτε και τον Θεό τον ίδιο να προτείνουμε. Μιλούσαν δηλαδή με τους όρους που μίλησαν και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
ΣΤΡΑΒ: Ναι και όταν άλλαξε η κυβέρνηση, μετά εσείς δεν συμπράξατε.
ΒΟΥΛΤ: Μετά έφεραν ονόματα μόνο που προέρχονταν από τον δικό τους χώρο. Αυτό δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα. Προβλέπεται συναίνεση, δηλαδή έκαναν ό,τι μπορούσαν κ. Στραβελάκη για να μην υπάρχει το ΕΣΡ. Σκοπός τους δεν ήταν να συσταθεί το ΕΣΡ. Ο σκοπός τους ήταν να μην συσταθεί το ΕΣΡ, ώστε να μπορεί ο Υπουργός να κάνει τον καναλάρχη. Διότι αν ήταν να συσταθεί δεν θα έφερναν 11 προτάσεις και οι 11 από τον Σύριζα. Πώς θα γίνει αυτό; Έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό σε ανεξάρτητες αρχές; Γίνονται κάποιες συμφωνίες και λένε μάλιστα, είστε πρώτο κόμμα, θα έχετε περισσότερους, θα έχετε τον Πρόεδρο, αλλά θα υπάρχει μία συμφωνία στα πρόσωπα. Θα είναι αποδεκτά από όλους. Το 4/5 που υπάρχει στο Σύνταγμα, αυτόν τον σκοπό έχει. Να μπαίνουν πρόσωπα που είναι σεβαστά από όλες τις παρατάξεις ή τουλάχιστον τις περισσότερες.
ΣΤΡΑΒ: Ωραία! Δεν υπήρξε λοιπόν συμφωνία για το Ραδιοτηλεοπτικό, φτάσαμε σε αυτόν τον νόμο. Πάμε τώρα στην θέση της ΝΔ.
ΒΟΥΛΤ: Λοιπόν, η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Εμείς…
ΣΤΡΑΒ: Λέτε εσείς…
ΒΟΥΛΤ: … δεν υπάρχει περίπτωση να ρίξουμε μαύρο και αυτά που λένε τα παραμύθια για τα μαύρα θα αποδείξουνε ότι είναι οι καλύτεροι διάδοχοι των δικτατορικών καθεστώτων που πέρασαν από την χώρα και από αλλού. Εμείς δεν πρόκειται να ρίξουμε μαύρο σε κανέναν, θα δώσουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί το ψηφιακό φάσμα από όσο το δυνατόν περισσότερους γιατί εμείς θέλουμε Δημοκρατία άρα θέλουμε και την κριτική και δεν θέλουμε να ελέγχουμε
ΣΤΡΑΒ: Μια στιγμή. Χθες στελέχη σας έλεγαν όλα από το μηδέν. Όλα από το μηδέν τι σημαίνει; Δεν σημαίνει ότι θα πάρετε πίσω τις 4 άδειες;
ΒΟΥΛΤ: Σας είπα ξεκάθαρα ποια είναι η γνώμη μας. Δεν, εμείς ούτε παίρνουμε, ούτε δίνουμε. Η κυβέρνηση ούτε παίρνει, ούτε δίνει
ΣΤΡΑΒ: Άρα θα σεβαστείτε τις 4 άδειες;
ΒΟΥΛΤ: υπάρχει ΕΣΡ
ΣΤΡΑΒ: Ναι ναι
ΒΟΥΛΤ: υπάρχει ΕΣΡ
ΣΤΡΑΒ: Θα σεβαστείτε…
ΒΟΥΛΤ: Τελείωσε! Το ΕΣΡ αποφασίζει. Όποιος έχει νόμιμα… η έννοια της νομιμότητας δεν βασίζεται σε αυτά που λέει η κα Γεροβασίλη. Νομιμότητα είναι να εφαρμόζεται το Σύνταγμα και οι κανόνες τις ΕΕ. Πουθενά στην ΕΕ κυβέρνηση δεν ασχολείται με αυτά τα ζητήματα. Δεν υπάρχει αυτό.
ΣΤΡΑΒ: Επειδή επίκειται απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για το αν είναι συνταγματικός ο νόμος, αν…
ΒΟΥΛΤ: Αυτά είναι τώρα θέματα… δεν κρίνω εγώ δικαστικές αποφάσεις
ΣΤΡΑΒ: Όχι όχι άλλο λέω. Αν ο νόμος κριθεί συνταγματικός και η ΝΔ έρθει στα πράγματα σε έξι μήνες ή σε έξι χρόνια…
ΒΟΥΛΤ: Μα δεν είναι θέμα…
ΣΤΡΑΒ: η ΝΔ θα σεβαστεί τις 4 άδειες;
ΒΟΥΛΤ: Δεν είναι μόνο θέμα συνταγματικού. Είναι θέμα τι θέλουμε. Εμείς είμαστε πραγματικοί δημοκράτες και δεν θέλουμε να αναμιγνυόμαστε ως κυβέρνηση σε θέματα του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.
ΣΤΡΑΒ: Άρα τι θα κάνετε; Θα πείτε στο Ραδιοτηλεοπτικό να κρίνει αν οι άδειες νόμιμες;
ΒΟΥΛΤ: Το Ραδιοτηλεοπτικό θα τα κανονίσει όλα αυτά. Εμείς δεν έχουμε τέτοια ανάμιξη. Από κει και πέρα το κράτος, οι κυβερνήσεις βάζουν κανόνες και … ακούστε να δείτε, μη μας πει αύριο ο κος Παππάς ότι… Θα λογοδοτήσει για αυτά που κάνει τώρα ο κος Παππάς. Μη μας πει πήρα τόσα χρήματα από τους καναλάρχες για να παραμυθιάσει τον λαό γιατί τότε πρέπει να μας πει όσο διάστημα εκείνος ως Υπουργός Επικρατείας ησχολείτο το τι ισοτονικά γεύματα θα φάνε οι καναλαρχες, που γι’ αυτόν είναι άλλοτε διαπλεκόμενοι και άλλοτε καλοί, θα μας πει τι έκανε όταν την ίδια μέρα ακριβώς, είχαμε πτώση των εξαγωγών μας 8,1% και πέσαμε κάτω από τα 12 δις το χαμηλότερο νούμερο από το 2012…
ΣΤΡΑΒ: Μη φύγουμε. Μια στιγμή, θα μου τα πείτε τα υπόλοιπα.
ΒΟΥΛΤ: Θα μας πει ο κος Παππας…
ΣΤΡΑΒ: Έχουμε μείνει στο ότι…
ΒΟΥΛΤ: Ακούστε με. Θα μας πει ο κος Παππάς πόσα έχασε από τις εξαγωγές.
ΣΤΡΑΒ: Ναι. Τώρα, εσείς…
ΒΟΥΛΤ: Και θα βάλει το νουμεράκι που πήρε από τους καναλάρχες δίπλα στο νουμεράκι που έχασε το ΑΕΠ μας από τις εξαγωγές. Και τότε θα λογοδοτήσει.
ΣΤΡΑΒ: κα Βούλτεψη, εσείς είπατε ότι το Ραδιοτηλεοπτικό όταν και αν γίνετε κυβέρνηση θα αποφασίσει αν είναι νόμιμη η διαδικασία, τι θα γίνει με τις 4 άδειες ή με άλλες που θα δοθούν. Εσείς…
ΒΟΥΛΤ: Όχι «άλλες». Θα δοθούν. Ακούστε: Το σήμα είναι ψηφιακό και αυτά που λένε είναι παραμύθια.
ΣΤΡΑΒ: Εσείς, ως κόμμα, σήμερα δεν έχετε θέση; Θα περιμένετε όταν γίνετε να συγκροτήσετε το ραδιοτηλεοπτικό να αποφασίσουν…
ΒΟΥΛΤ: Η θέση μας είναι αυτή!
ΣΤΡΑΒ: Ποια είναι; Ότι ΘΑ αποφασίσει το ραδιοτηλεοπτικό;
ΒΟΥΛΤ: Ανεξάρτητη αρχή αποφασίζει για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Αυτή είναι η θέση μας. Ξεκάθαρη. Από κει και πέρα, αν η μελλοντική Βουλή, η μελλοντική κυβέρνηση αποφασίσει να βάλει κάποιους κανόνες, μπορούσε να τους βάλει και αυτούς. Δεν ήταν ανάγκη να τους…
ΣΤΡΑΒ: Πάντως έχω στα χέρια μου προηγούμενες δηλώσεις στελεχών σας που λένε άλλα. Δεν λένε το ραδιοτηλεοπτικό. Λένε «η διαδικασία θα γίνει από το μηδέν».
ΒΟΥΛΤ: Αφού η θέση της ΝΔ από την αρχή ήταν το ΕΣΡ.
ΣΤΡΑΒ: «Η διαδικασία θα γίνει από το μηδέν». Δεν προκαταλαμβάνει το Ραδιοτηλεοπτικό;
ΒΟΥΛΤ: Εμένα δεν μου τηλεφωνήσατε για να μου πείτε τι λέει κάποιος, γιατί δεν την έχω μπροστά μου αυτή τη δήλωση. Εγώ ξέρετε τι δηλώσεις έχω μπροστά μου κ. Στραβελάκη; Τις δηλώσεις του Παττακού ως Υπεύθυνου Τύπου της δικτατορίας. Αν τις πάρετε και τις βάλετε δίπλα στις σημερινές δηλώσεις, θα πάθετε τέτοιο σοκ! Τα ίδια ακριβώς. «Το παλιό κάνει τους τελευταίους του σπασμούς», «Πολεμάμε τα συμφέροντα». Τα ίδια ακριβώς που έλεγε η χούντα για να κοιμίζει τον λαό. Γιατί τα λέει αυτά; Γιατί κόβονται αύριο οι επικουρικές συντάξεις; Γιατί τα λέει;
ΣΤΡΑΒ: Πάντως το ‘χετε ξαναπεί στην εκπομπή μου. Όποτε μιλάμε και μιλάτε στον Real fm συγκρίνετε την κυβέρνηση…
ΒΟΥΛΤ: Όχι, όχι! Παντού! Παντού.
ΣΤΡΑΒ: …που είναι δημοκρατικά εκλεγμένη και έχει την ψήφο των πολιτών…
ΒΟΥΛΤ: Μα είναι ίδιοι.
ΣΤΡΑΒ: …με την χούντα
ΒΟΥΛΤ: Α και ο Παττακός… Α, ο Παττακός είχε πει το καλύτερο και ο Παπαδόπουλος…
ΣΤΡΑΒ: Και τι ήταν ο Παττακός; Δημοκρατικά εκλεγμένος;
ΒΟΥΛΤ: … «είμαστε ψηφισμένοι από τον λαό». Γιατί είχε κάνει εκείνο το δημοψήφισμα…
ΣΤΡΑΒ: Ελάτε τώρα. Συγκρίνετε…
ΒΟΥΛΤ: Αλήθεια σας λέω
ΣΤΡΑΒ: Συμμετείχατε στις εκλογές.
ΒΟΥΛΤ: Μα αλήθεια σας λέω…
ΣΤΡΑΒ: Είχατε ένσταση για τη νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας;
ΒΟΥΛΤ: Ακούστε να δείτε, λυπάμαι να πω…
ΣΤΡΑΒ: Δεν έχει δώσει την ψήφο του ο λαός για να εκλεγεί ο Σύριζα;
ΒΟΥΛΤ: Ναι ναι, έχει δώσει την ψήφο του. Ναι, ναι
ΣΤΡΑΒ: Δεν έχει πλειοψηφία στην Βουλή;
ΒΟΥΛΤ: Άρα ο λαός του αρέσει που του κόβονται οι επικουρικές!
ΣΤΡΑΒ: Αυτό είναι άλλο. Άλλο αυτό και άλλο ότι είναι χούντα η κυβέρνηση.
ΒΟΥΛΤ: Εγώ σας λέω ότι οι κινήσεις τους να περιορίζουν τα μέσα ενημέρωσης και οι δηλώσεις τους και σας έδωσα παραδείγματα «το παλιό σπαρταράει, κάνει τους τελευταίους του σπασμούς» έλεγε η δικτατορία, είναι ίδιες. Αν εσείς τώρα θέλετε να μου πείτε ότι δεν είναι ίδιες, δεν γίνεται. Να μου πείτε ότι κακώς μου φέρνει στο νου, ε εμένα αυτό μου φέρνει στο νου. Τι να κάνω κ. Στραβελάκη; Ελευθερία της γνώμης…
ΣΤΡΑΒ: Ναι αλλά η κυβέρνηση λέει ότι η ΝΔ όταν κυβερνούσε δεν έδινε ποτέ άδειες, έσερνε αυτήν την κατάσταση προσωρινών αδειών…
ΒΟΥΛΤ: Ναι, να σας απαντήσω και σε αυτό
ΣΤΡΑΒ: … για να κρατάει στο χέρι τους καναλάρχες και να παίζει τα παιχνίδια της.
ΒΟΥΛΤ: Αυτό είναι πολύ μεγάλο ψέμα και θα σας απαντήσω εν τάχει.
ΣΤΡΑΒ: Πείτε μου
ΒΟΥΛΤ: Το 2011 υπήρχαν ακόμη οι αναλογικές άδειες οι οποίες πράγματι επειδή ήταν σε σπάνι, δηλαδή ήταν σπάνιο αγαθό, το ρύθμιζε το κράτος. To 2011 ήρθε η ΕΕ και είπε θα περάσετε στο ψηφιακό σήμα ώστε να μην χρειάζεται να υπάρχει σπάνις και να λέμε ποιος έχει και ποιος δεν έχει και για να υπάρχουν πολλά μέσα ενημέρωσης. Για διάστημα, μεσοδιάστημα, τα κανάλια υποχρεώθηκαν να έχουν και αναλογικό σήμα και ψηφιακό. Μέχρι το 2014 που ήρθε ο Σύριζα να μας σώσει και έχει καταστραφεί το σύμπαν, σιγά σιγά επέστρεφαν όλοι τα αναλογικά τους σήματα στο Κράτος. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αναλογική συχνότητα στα χέρια κανενός, άρα δεν υπάρχει ζήτημα ρύθμισης.
ΣΤΡΑΒ: Άδειες είχατε δώσει κα Βούλτεψη;
ΒΟΥΛΤ: Δεν χρειάζονται άδειες. Δεν υπάρχει η έννοια της αδείας με την έννοια που το λέγαμε όταν είχε σπάνι. Δεν υπάρχει. Ακούστε, αυτήν την πλάνη…
ΣΤΡΑΒ: Δηλαδή δεν λειτουργούν με προσωρινό καθεστώς αυτή τη στιγμή οι τηλεοπτικοί σταθμοί;
ΒΟΥΛΤ: Ακούστε, το ’14 στο τέλος επρόκειτο να βεβαιωθεί ότι έχουν επιστραφεί όλες οι άδειες…
ΣΤΡΑΒ: Επρόκειτο να
ΒΟΥΛΤ: Ε ναι, αφού έγιναν εκλογές, τι να κάνω εγώ; Εγώ ήμουνα Υπουργός.
ΣΤΡΑΒ: Ναι αλλά φτάσαμε στο ’14. Εσείς αμφισβητείτε…
ΒΟΥΛΤ: Μα τότε έληγε η οδηγία. Κ. Στραβελάκη…
ΣΤΡΑΒ: …ότι τόσα χρόνια όποιος ήθελε έπαιρνε ένα κανάλι και έλεγε το ονομάζω Β , Γ, Δ και έβγαινε στον αέρα;
ΒΟΥΛΤ: Ακούστε με, έπρεπε να επιστραφούν οι αναλογικές άδειες μεταξύ του ’11 και του ’14. Το ’14 που αποφάσισε να μας σώσει ο Σύριζα επεστράφησαν όλες. Δεν υπάρχει λοιπόν η έννοια της αδείας.
ΣΤΡΑΒ: Κα Βούλτεψη ξέρετε πόσα είναι τα κανάλια στην Digea αυτήν τη στιγμή μαζί με τα κρατικά; Καμμιά τριανταριά.
ΒΟΥΛΤ: Ναι, γιατί;
ΣΤΡΑΒ: Εγώ είμαι ο πρώτος που λέω, όχι τέσσερις. Να ρυθμίσει η αγορά! Αλλά από το 4 έως το 30 υπάρχει και μία διαφορά
ΒΟΥΛΤ: Όχι δεν θα το ρυθμίσω εγώ κ. Στραβελάκη, ούτε εσείς. Όμως δεν θέλετε να το καταλάβετε και το καταλαβαίνω αυτό γιατί έχει γίνει τόσο μεγάλη προπαγάνδα που λέτε ότι «και σεις δεν ρυθμίσατε». Όχι, ρυθμίσαμε. Περάσαμε στο ψηφιακό σήμα, κάναμε διαγωνισμούς, κάναμε όλα όσα έπρεπε, έγιναν όλα τα βήματα που είπε η ΕΕ και είχαμε φτάσει στο τέλος του ’14, που πλέον είμασταν σε απόλυτα ψηφιακό σήμα και το μόνο που έπρεπε να γίνει ήταν το ΕΣΡ να βάζει κριτήρια – βέβαια άμα θέλει να νομοθετήσει η κυβέρνηση, μπορεί, και να το πάει στο ΕΣΡ – να βάζει κριτήρια για το ποιος… να μην είναι ξέρω γω ένας του κοινού ποινικού δικαίου ή δεν ξέρω τι, τέτοια πράγματα… Δεν υπάρχει η έννοια της άδειας. Αυτό που λένε 27 χρόνια που έχει περάσει ως προπαγάνδα είναι ψέμα. Από το ’11 ως το ’14 αυτά είχαν ρυθμιστεί και είχαμε βάλει τάξη απόλυτη. Όμως σας καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο μεγάλη η επανάληψη - ξέρετε ο Γκέμπελς έλεγε ότι όταν το επαναλαμβάνεις ένα πράγμα πολλές φορές, πλέον το ψέμα θεωρείται αλήθεια.
ΣΤΡΑΒ: Ναι, και τώρα η κυβέρνηση αυτό που λέει…
ΒΟΥΛΤ: Λέει ψέματα
ΣΤΡΑΒ: …«Τώρα που τακτοποιούμε τον τηλεοπτικό χάρτη…
ΒΟΥΛΤ: Δεν έχει τηλεοπτικό χάρτη, δεν έχει
ΣΤΡΑΒ: … θα πάει σπίτι του – ακούστε - θα πάει σπίτι του το παρακράτος της διαπλοκής. Θα πάει πιστεύετε;
ΒΟΥΛΤ: Ναι ναι, ό,τι έλεγε ο Παττακός
ΣΤΡΑΒ: Θα πάει;
ΒΟΥΛΤ: Όχι, σας λέω. Ό,τι έλεγε. Ποιο θα πάει καλέ; Αυτοί δεν μπορούν να μοιράσουνε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τη διαπλοκή θα χτυπήσουνε; Αυτοί δεν μπορούνε να φτιάξουνε νόμο για το πώς θα βγαίνουν τα διαβατήρια και μου λέτε εσείς…
ΣΤΡΑΒ: Πάντως, ο βασικός μέτοχος επί ΝΔ εισήχθη
ΒΟΥΛΤ: Ο βασικός μέτοχος, ακούστε με μισό λεπτό…
ΣΤΡΑΒ: Για νταβατζήδες, ο Καραμανλής μιλούσε…
ΒΟΥΛΤ: Πάλι το ίδιο λέτε; Βλέπετε; Ήταν αναλογικό το σήμα σας λέω. Ήταν λίγα τα
ΣΤΡΑΒ: Ποιο σήμα; Για νταβατζήδες σας λέω εγώ τώρα…
ΒΟΥΛΤ: Μα τι νταβατζήδες τώρα; Μισό λεπτό…
ΣΤΡΑΒ: Δεν ξέρω… ο Κώστας Καραμανλής τους έλεγε.
ΒΟΥΛΤ: Ναι, αλλά όμως αυτό είχε να κάνει… δεν είχε να κάνει με το αν έχεις πολλά ή λίγα κανάλια. Έχει να κάνει με την ποιότητα αυτών που λειτουργούν - τα πάντα στη χώρα - πολύ περισσότερο την ενημέρωση. Εδώ βάζει καμία τάξη στην ποιότητα, ο κος Τσίπρας; Ή όποιος λέει ο κος Παππάς ανάμεσα στην άδεια και αυτό είναι το πορτοφόλι. Δηλαδή όποιος έχει πολλά λεφτά. Δεν τον νοιάζει τίποτε άλλο τον κο Παππά. Έτσι δεν είναι; Που είναι η ποιότητα; Εμείς όταν μιλάγαμε για νταβατζήδες - ο Καραμανλής - μιλούσε… δεν μιλούσε μόνο για τα άλλα στοιχεία, μιλούσε για αυτά. Για… (διακοπές στην τηλεφωνική σύνδεση)
ΣΤΡΑΒ: Εγώ κρατάω κλείνοντας ότι…
ΒΟΥΛΤ: …αυτός που έχει τα περισσότερα λεφτά; Δηλαδή άμα έρθει ένας Ρώσος, ξέρω γω, μαφιόζος ή δεν ξέρω τι, θα του το δώσει; Τι είναι αυτό;
ΣΤΡΑΒ: Εγώ κρατώ κλείνοντας, αυτό που είπατε ότι όταν και αν γίνεται κυβέρνηση εσείς – αυτή είναι η σημερινή τουλάχιστον θέση του κόμματος σας – θα αφήσετε το θέμα στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.
ΒΟΥΛΤ: Στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και το κράτος και η Βουλή – η Βουλή κυρίως – θα νομοθετεί όσον αφορά στα διάφορα ποιοτικά στοιχεία. Και θέλω να σας πω κλείνοντας, κ. Στραβελάκη, με μεγάλη σοβαρότητα για αυτό που λέω, ότι κάποτε θεωρούσαμε την Δημοκρατία μας δεδομένη και πιστεύαμε ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε μόνο γιατί υπάρχουν τα μνημόνια και μας κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις και όλα αυτά. Δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι δεν είναι δεδομένη η δημοκρατία μας, ότι υπάρχει κάτι ιερότερο που πρέπει να υπερασπιστούμε και από το ίδιο το ψωμί που είναι οι αξίες της δημοκρατίας μας και η ελευθερία του λόγου και να σας πω, τέλος, και να τελειώσω με αυτό, ότι ένα πράγμα εγώ ξέρω, ότι στις δικτατορίες η απόσταση ανάμεσα στο γελοίο και στο τραγικό είναι μία πολύ λεπτή γραμμή και η απόσταση ανάμεσα στις κραυγές στην ταράτσα της Μπουμπουλίνας και στα γέλια που προκαλούσαν οι δηλώσεις του Παπαδόπουλου ήταν πάλι πολύ μικρή.
ΣΤΡΑΒ: κα Βούλτεψη σας ευχαριστώ πολύ για την συνομιλία που
ΒΟΥΛΤ: Να είστε καλά
ΣΤΡΑΒ: Ήταν η πρώην Υπουργός, βουλευτής της ΝΔ.”
3.Στο πλαίσιο της παραπάνω συνέντευξης, όπως σας προανέφερα, διατύπωσα την άποψη μου για τα ζητήματα που ανέκυψαν από την πρωτοβουλία της τωρινής κυβέρνησης, κατά παράβαση του Συντάγματος και των Ευρωπαϊκών Κανόνων για την προστασία της πολυφωνίας, και του συνταγματικά κατοχυρωμένου ρόλου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, να παρακάμψει το τελευταίο κατά τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, τις οποίες περιόρισε στον αριθμό τέσσερα. Επρόκειτο δηλ. για σοβαρά, συνταγματικής τάξεως, θέματα, που άπτονται ευθέως της δημοκρατικής και της θεσμικής λειτουργίας της πολιτείας. Για να καταδείξω, λοιπόν, τον παράνομο και κυρίως τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα όλης αυτής της διαδικασίας- παρωδία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, που περιορίζει την πολυφωνία των ΜΜΕ και δημιουργεί συνθήκες ελέγχου της ενημέρωσης, αναφέρθηκα στην περίοδο της χούντας, εντοπίζοντας μία παρόμοια, με της σημερινής κυβέρνησης, επιχειρηματολογία. Δεν χρειάζεται να σας επισημάνω ότι όλα τα παραπάνω διατυπώθηκαν από μέρους μου με ιδιαίτερα σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, που δεν άφηνε κανένα απολύτως περιθώριο για παρερμηνείες.

Στο φύλλο της Παρασκευής, 2-9-2016, της εφημερίδας σας, με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι υπήρξε μία πρωτοφανής, κακόβουλη και καοήθης επίθεση εναντίον μου, με κύρια χαρακτηριστικά τόσο τη διαστρέβλωση και την αποσπασματική παράθεση, όσο και την αθέμιτη και ιδίως σκόπιμη απόκρυψη των όσων ανέφερα στην παραπάνω συνέντευξή μου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με όλα αυτά αποβλέπατε στο να δημιουργήσετε έναν παιδαριώδη αντιπερισπασμό απέναντι στην ως άνω πολιτική μου τοποθέτηση και κυρίως φαίνεται ότι σας ενόχλησε η από μέρους μου ανάδειξη της ομοιότητας μέρους της επιχειρηματολογίας που προβάλλει η νυν κυβέρνηση με κάποια από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε τότε η χούντα. Η σκοπιμότητα σας αποδεικνύεται από την μερική παράθεση, στα προσβλητικά δημοσιεύματα, και την συρραφή κομματιών της συνέντευξης μου, το περιεχόμενο των οποίων εμφανώς παραποιήθηκε. Αποβλέπατε προδήλως στο να υπερκεράσετε το εμπόδιο της σαφήνειας του λόγου μου, ώστε εν συνεχεία να προβείτε στην κατασυκοφάντηση μου. Επιπλέον, από το ότι οι ψευδείς και δυσφημιστικές αναφορές δεν δημοσιεύονται μόνο σε μία, αλλά σε τρεις σελίδες του ίδιου φύλλου της εφημερίδας σας, ξεκινώντας από το πρωτοσέλιδο, όπου και φωτογραφία μου, πηγαίνοντας στο κύριο άρθρο (σελ.2), συνεχίζοντας στο άρθρο του τρίτου από εσάς με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: «Ακραία αντιπολίτευση με “ξέπλυμα” της χούντας» όπου δημοσιεύεται και σχετική φωτογραφία μου (σελ.4) και τελειώνοντας στη στήλη «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» σε σχόλιο με τον τίτλο «Εκλεγμένοι... χουντικοί!», όπου και πάλι δημοσιεύεται η φωτογραφία μου (σελ.9).

Με τα παραπάνω, ούτε λίγο, ούτε πολύ, εμφανίζομαι ως δήθεν υποστηρίχτρια της χούντας (!), οι εν λόγω δηλώσεις μου αποκαλούνται ως δήθεν «ακροδεξιό παραλήρημα», και «ξέπλυμα της χούντας», κι εγώ ως τάχα προσδίδουσα «δημοκρατικά» χαρακτηριστικά στην επταετία και ως δήθεν χαρακτηρίζουσα ως εκλεγμένους τον Παπαδόπουλο και τον Παττακό. Τα αναληθή και συκοφαντικά γεγονότα που εν γνώσει του ψεύδους δημοσιεύσατε είναι τα εξής:

«(...) “Εκλεγμένη” η χούντα κατά τη Σ. Βούλτεψη! (...) Χθες η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη, (...) δήλωσε πως «ο Παττακός και ο Παπαδόπουλος ήταν εκλεγμένοι από τον λαό», ελέω ψευτοδημοψηφίσματος! (...)» στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σας

«(...) Όπως αυτή της Σ. Βούλτεψη, η οποία, (...) υποστήριξε ότι η χούντα των συνταγματαρχών ήταν ... νόμιμα εκλεγμένη», σελ.2

«Το ακροδεξιό παραλήρημα της βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην κυβερνητικής εκπροσώπου, Σ. Βούλτεψη (...)», σελ.3

«(...) Ωστόσο, χθες, η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος ... το τερμάτισε, καθώς ξιφουλκώντας κατά της κυβέρνησης, έφτασε στο σημείο (...) να προσδώσει “δημοκρατικά” χαρακτηριστικά στην επταετία (...)», σελ.3

«(...) Και μετά ξεκίνησε το φιλοχουντικό παραλήρημα της: (...).», σελ.3

«(...) όταν της επισημάνθηκε από τον δημοσιογράφο του ρ/σ Real Fm πως “εδώ μιλάμε για δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση”, προχώρησε σε “ξέπλυμα” της χούντας: “Και ο Παττακός και ο Παπαδόπουλος ήταν εκλεγμένοι από τον λαό, είχε (σ.σ. η χούντα) κάνει το δημοψήφισμα». σελ.3

«Δεν της έφτανε που συνέκρινε την κυβέρνηση με την χούντα, αλλά έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον Παττακό και τον Παπαδόπουλο ... “εκλεγμένους” (...)», σελ.9,

ενώ μου αποδόθηκε ψευδώς η φράση: «Και ο Παττακός και ο Παπαδόπουλος ήταν εκλεγμένοι από τον λαό. Είχε κάνει (σ.σ. η χούντα) το δημοψήφισμα». σελ.9.

Από μία αντιπαραβολή και μόνο με το ως άνω απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης μου, εύκολα διαπιστώνεται ότι ποτέ δεν διατύπωσα τέτοιες απόψεις.

Όλα τα παραπάνω είναι ψευδέστατα και συκοφαντικά, και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν υποστήριξα ότι η χούντα, ο Παττακός ή ο Παπαδόπουλος ήταν τάχα δημοκρατικά εκλεγμένοι, ποτέ δεν της προσέδωσα δημοκρατικά χαρακτηριστικά, ούτε η συνέντευξή μου αποτέλεσε δήθεν ακροδεξιό παραλήρημα. Αντίθετα, από την ακρόασή της ή την ανάγνωση του απομαγνητοφωνημένου κειμένου, ακόμα και ο πιο καχύποπτος ή δύσπιστος ακροατής- αναγνώστης δεν θα μπορούσε ποτέ να εκλάβει τα όσα ανέφερα ως τάχα τοποθέτησή μου υπέρ της χούντας. Η φράση μου: «είμαστε ψηφισμένοι από τον λαό». Γιατί είχε κάνει εκείνο το δημοψήφισμα...» δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να εκληφθεί ως δήθεν δημοκρατική νομιμοποίηση ενός καθεστώτος που σε όλη τη συνέντευξη μου αποκαλώ ως «χούντα». Γνωρίζετε άριστα ότι αυτό ήταν ένας αστείος ισχυρισμός του τότε καθεστώτος, του οποίου τη σκοτεινή και αυταρχική πλευρά βιώσαμε με τον πιο δραματικό τρόπο τόσο η οικογένεια μου, όσο κι εγώ, κι ως τέτοιος διατυπώθηκε.

Επίσης, παραλείψατε (γιατί άραγε;) να αναφέρετε στα κατάπτυστα δημοσιεύματά σας την έκκληση μου στην ίδια συνέντευξη για υπεράσπιση των αξιών της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου όπως και την ειδικότερη αναφορά μου στις κραυγές των αντιστασιακών που βασανίζονταν στην ταράτσα της Μπουμπουλίνας και στα γέλια που προκαλούσαν οι δηλώσεις του Παπαδόπουλου, τον οποίο, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύσατε, τάχα είχα χαρακτηρίσει ως εκλεγμένο από τον λαό.

Πραγματικά, τα παραπάνω σκόπιμα, εμπαθή και συκοφαντικά δημοσιεύματα σας όχι μόνο κονιορτοποιούν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αλλά αποτελούν προσβολή για τη δημοκρατία και ύβρη για ανθρώπους που γνωρίζετε άριστα ότι υπέστησαν τα πάνδεινα για τα δημοκρατικά τους φρονήματα, και γι΄ αυτό διώχθηκαν απηνώς από την χούντα των συνταγματαρχών. Παράλληλα, όμως, συνιστούν και το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου. Είναι αυτονόητο ότι οι δημοκρατικοί αγώνες της οικογένειάς μου, αλλά και η δική μου κρυστάλλινη δημοσιογραφική και πολιτική πορεία επιβάλλουν να ζητήσω την αποκατάσταση της προσβολής που υφίσταμαι και όλων αυτών των ψευδών και συκοφαντικών που διατυπώθηκαν εις βάρος μου με τα εν λόγω δημοσιεύματα.

ΕΠΕΙΔΗ, κατά την παρ.5 του άρθρου μόνου του ν. 1178/1981, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 37 του ν.4356/2015 και ισχύει, ο αδικηθείς πριν ασκήσει την αγωγή για την προσβολή που υπέστη, υποχρεούται να καλέσει με έγγραφη, εξώδικη πρόσκλησή του τον ιδιοκτήτη του εντύπου να αποκαταστήσει την προσβολή με την καταχώριση σε αυτό κειμένου που του υποδεικνύει.

ΕΠΕΙΔΗ, η παρούσα κοινοποιείται και προς τον Παναγιώτη Ρήγα, Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε εμφάνιση του στην εκπομπή “ΠΡΩΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ” της 2-9-2016 του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, όχι μόνο υιοθέτησε σκόπιμα τις ως άνω αθλιότητες εις βάρος του προσώπου μου «περί δήθεν νομιμότητας της χούντας», αλλά και δήλωσε ότι η παρουσία μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αποτελεί τάχα προσβολή της δημοκρατίας,

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ, έντονα για τα παραπάνω ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα και τον συνακόλουθο προσωπικό και πολιτικό διασυρμό μου,

ΣΑΣ ΚΑΛΩ, εντός της νόμιμης προθεσμίας των 10 ημερών από τη λήψη της παρούσας να ανακαλέσετε ρητά και ανεπιφύλαχτα τα παραπάνω προσβλητικά δημοσιεύματα και να δημοσιεύσετε στο πρωτοσέλιδο της αντίστοιχης ημέρας κυκλοφορίας της εφημερίδας σας, μαζί με φωτογραφία μου, το κάτωθι κείμενο:
«Η «Αυγή» οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια όσον αφορά σε συνέντευξη της βουλευτού κ. Σοφίας Βούλτεψη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, την 1η Σεπτεμβρίου 2016. Τα λεγόμενά της ουδεμία σχέση είχαν με αυτά που αναφέραμε στο φύλλο της 2ας Σεπτεμβρίου 2016. Ζητούμε συγγνώμη για το λάθος, αφού οι αγώνες της οικογένειάς της και της ίδιας κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών δεν αμφισβητούνται. Για την αποκατάσταση μάλιστα της αλήθειας, παραθέτουμε στη σελ…., το πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης της κ. Βούλτεψη»,

άλλως ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ, ότι θα προσφύγω στα αρμόδια δικαστήρια για την αποκατάσταση της προσωπικής, δημοσιογραφικής και πολιτικής τιμής μου και υπόληψης.

Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει και να κοινοποιήσει την παρούσα προς όσους αυτή απευθύνεται και κοινοποιείται, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενό της στις εκθέσεις επίδοσης που θα συντάξει.

Αθήνα, 8-9-2016
Η εξωδίκως διαμαρτυρόμενη-προσκαλούσα




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Για το κλείσιμο της ΕΡΤ, όταν δεν είχε τόση κατάντια όση τώρα, ποιο ΕΣΡ αποφάσισε; Για τα θαλασσοδάνεια ποιο ΕΣΡ αποφάσισε; Για τη διατεταγμένη υπηρεσία στον Σόρος και τους ναζιστές της Ουκρανίας, ποιο ΕΣΡ αποφάσισε; Η "εικονική πραγματικότητα" σε όλο το μεγαλείο της!

    Όλος αυτός ο τηλεοπτικός διάλογος, που δεν κατάφερα να διαβάσω παρά λίγες γραμμές του, είναι δείγμα πώς τα "τηλεοπτικά κουνούπια" δυιλίζουν τους κώνωπες μιας φτιαχτής, πλήρως "εικονικής"(κυριολεκτικά και μεταφορικά) επικαιρότητας, για να μπορούν να κρύβουν τα μεγάλα, τα σοβαρά, τα θέματα ζωής ή θανάτου μας. Και ούτε μία ερώτηση δεν έγινε στην κυρία αυτή με ποια κριτήρια ποιότητας θα δίνονται οι τηλεοπτικές άδειες αν ποτέ η ΝΔ γίνει κυβέρνηση-ο Θεός να μας φυλάξει από άλλη μία καταστροφή.

    Ε, λοιπόν, εγώ θα ψηφίσω κάποιους που θα μου πουν ότι θα κλείσουν τους υποψήφιους "καναλάρχες" σε μια αίθουσα, φυσικά απομονωμένους,αλλά το βράδυ θα κοιμούνται ήσυχα στο σπίτι τους! Και θα τους βάλουν να αξιολογήσουν δύο πολιτικές αναλύσεις, 4-5 ρεπορτάζ για το ίδιο θέμα, δύο τηλεοπτικές παραγωγές, δύο κινηματογραφικά έργα, δύο λογοτεχνικά κείμενα,δύο ποιήματα, δύο θεατρικές παραστάσεις σε video, δύο αγάλματα, δύο ζωγραφικούς πίνακες, δύο αρχιτεκτονικές δημιουργίες. Και να γράψουν ένα ελεύθερο κείμενο για το πώς σκέπτονται ότι μπορούν να βελτιώσουν το πνευματικό επίπεδο των Ελλήνων. Κριτές θα είναι οι άριστοι από κάθε τομέα. Σε αυτή τη διαδικασία θα ισχύει "έχεις λεφτά, παίρνεις άδεια"(!!), γιατί φυσικά κανείς "πλουτο-παραγωγός" δε θα πάει να συμμετέχει.
    Ακολουθεί άλλος διαγωνισμός για να βρεθούν οι καλύτεροι μάναζτμεν, δύο για κάθε κανάλι και η Πολιτεία χρηματοδοτεί πλήρως την εγκατάσταση και ανάπτυξη του κάθε καναλιού, έχοντας την εποπτεία των οικονομικών μέχρι να αποπληρωθούν τα δάνεια. Πληρώνονται δίκαια όλοι, εργαζόμενοι και "καναλάρχες" και, αν υπάρχουν κέρδη, τοποθετούνται σε ειδικό λογαριασμό για τη διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού, εντός και εκτός Ελλάδος. Αυτήν την Ελλάδα που θέλουμε, αυτήν θα φτιάξουμε!

    Συγχωρήστε με αν έκανα λάθη ή παραλείψεις ή ήμουνα υπερβολική στις απαιτήσεις. Αυθόρμητες σκέψεις έγραψα και όχι συστηματοποιημένες.Ίσως αξίζει να τις συστηματοποιήσω και να γράψω ένα άρθρο ή να το γράψει κάποιος άλλος σε ακολουθία με αυτό το νήμα κριτηρίων ποιότητας, αλλά βέβαια με δική του έμπνευσης(επειδή για αρκετό καιρό δε θα έχω χρόνο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]