Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σόιμπλε θέλει να εξαγοράσει τους γερμανούς ψηφοφόρους

Σύμφωνα με την Bild "θέλει να προχωρήσει άμεσα σε μειώσεις φόρων στη Γερμανία"...

Πανικό επέφερε η ταπεινωτική ήττα του κυβερνώντος κόμματος της Γερμανίας, από το αντιμεταναστευτικό κόμμα «Eναλλακτική για τη Γερμανία» (Afd), μετά τις τοπικές εκλογές που έγιναν στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο - δυτική Πομερανία αναλαμβάνοντας με το... καλημέρα το ρόλο της αντιπολίτευσης και εκτοπίζοντας το κόμμα της Ανγκελα Μέρκελ, στην τρίτη θέση.
Έτσι, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε αντιμετωπίζοντας πλέον πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να βρεθούν μακριά από την εξουσία, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο μείωσης των φόρων προς τους Γερμανούς πολίτες, ακολουθώντας τον αντίθετο δρόμο από αυτόν που με φασιστικό τρόπο επιβάλλουν στην Ελλάδα!

Το συντομότερο θέλει να προχωρήσει σε μειώσεις φόρων ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, ενώ ο κεντροδεξιός συνασπισμός της Angela Merkel θα μπορούσε να εξετάσει την πρώτη σειρά μειώσεων ήδη από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild.

Αντιμέτωπος με την πολιτική κατάρρευση ο Schaeuble δήλωσε ότι η Γερμανία έχει το περιθώριο να μειώσει τους φόρους κατά περίπου 15 δισ. ευρώ μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017, παρά τις αυξημένες δαπάνες για τους μετανάστες.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών θέλει να εκκινήσει τη διαδικασία περικοπών φόρων στις αρχές του 2017, με τις υπόλοιπες να ακολουθούν το 2018.

“Θέλουμε να εγκρίνουμε άμεσα την ελάφρυνση φόρων”, δήλωσε ο Schaeuble στην Bild. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει ήδη δοθεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνώντων κομμάτων ένα έγγραφο που αναφέρει επιγραμματικά τα πρώτα βήματα ύψους 6 δισ. ευρώ, την ώρα που τα κόμματα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια ως προς την ακολουθούμενη πολιτική στο προσφυγικό ζήτημα.

Ειδικότερα, ο W. Schaeuble θέλει να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο και τα επιδόματα τέκνων, καθώς και το ποσό που δίδεται σε γονείς ως βοήθεια για την ανατροφή των παιδιών τους ηλικίας έως 18 ετών και σε κάποιες περιπτώσεις έως 25.
Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομίας Sigmar Gabriel εναντιώθηκε στα σχέδια του Schaeuble, ζητώντας αύξηση δαπανών για την παιδική μέριμνα και την εκπαίδευση, σε συνδυασμό με περικοπές στις εισφορές κοινωνικής πρόνοιας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]