Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Απειλές" των ΗΠΑ για πρόστιμο 2,4 δισ. ευρώ στην Deutsche Bank

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναμένεται να ζητήσει από τη Deutsche Bank, τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, να πληρώσει πάνω από 2,4 δισ. δολάρια για το κλείσιμο της έρευνας σχετικά με τα προβληματικά ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια που πουλούσε η τράπεζα στο παρελθόν, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Manager. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού, τo αμερικανικό υπουργείο αναμένεται να στείλει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Deutsche Bank ένα έγγραφο περίπου 100 σελίδων, στο οποίο θα σημειώνεται το ακριβές ποσό που θα πρέπει να πληρώσει.

Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας αυξήθηκε σήμερα 3,6%, με τους χρηματιστές να εκφράζουν ανακούφιση ότι η Deutsche μπορεί να βρίσκεται κοντά στο κλείσιμο αυτής της μακρόχρονης έρευνας. Τον Ιούλιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche, Τζον Κράιαν, δήλωσε πως ήλπιζε να κλείσει φέτος τις τέσσερις εναπομένουσες δικαστικές εκκρεμότητες της τράπεζας. Αυτές αφορούν την υπόθεση των ομολόγων με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια, την κατηγορία για χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών, την έρευνα για ύποπτες αγοραπωλησίες μετοχών στη Ρωσία και την καταγγελία για ξέπλυμα χρήματος.

Η Goldman Sachs, ανταγωνίστρια της Deutsche, συμφώνησε τον Απρίλιο να καταβάλει 5,06 δις δολάρια για να διευθετήσει τις καταγγελίες για παραπλάνηση επενδυτών που αγόρασαν ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Ο διακανονισμός αυτός περιελάμβανε το ποσό των 2,39 δις δολαρίων ως πρόστιμο, το ποσό των 1,8 δις δολαρίων για άλλες αποζημιώσεις - όπως για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που η αξία των στεγαστικών δανείων τους ήταν υψηλότερη από την αξία της περιουσίας τους - και 875 εκατ. δολάρια για να διευθετηθούν, μεταξύ άλλων, οι απαιτήσεις συνεταιριστικών και στεγαστικών τραπεζών.

Ο διακανονισμός της Deutsche θα περιλαμβάνει διαφορετικό κατάλογο αποδεκτών, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος, προσθέτοντας ότι η τράπεζα είχε διευθετήσει ήδη ορισμένες απαιτήσεις πριν από τρία χρόνια. Στα τέλη του 2013, η Deutsche είχε συμφωνήσει να καταβάλει 1,9 δις δολάρια για τον διακανονισμό καταγγελιών ότι εξαπάτησε τις μεγαλύτερες στεγαστικές αμερικανικές τράπεζες Fannie Mae and Freddie Mac, που ελέγχονται από το κράτος, οι οποίες αγόρασαν ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια, ύψους 14,2 δις δολαρίων, πριν από την κρίση του 2008.

Το δημοσίευμα του Manager αναφέρει ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης απαιτεί από τη Deutsche να πληρώσει πρόστιμο μεγαλύτερο από τα 2,39 δις δολάρια που κατέβαλε η Goldman, αλλά το τελικό ποσό είναι ακόμη θέμα διαπραγμάτευσης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]