Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η δεξιά της κεντροδεξιάς Ν.Δ., αναζητά επειγόντως έκφραση…

Του Γιώργου Νούτσου

Η Κεντροδεξιά, όπως εκφράζεται από τη Νέα Δημοκρατία, θα έπρεπε να εκφράζει στην πολιτική πρακτική της, τουλάχιστον το έλασσον της ετυμολογικής έννοιας, του βασικού ιδεολογικού χαρακτηρισμού της...

Κέντρο και Δεξιά...! Κι είναι σαφές πως ο δεύτερος χαρακτηρισμός εμπεριέχει στοιχεία πληθωρικά, με αναφορά στο Έθνος, την Πατρίδα, την Εθνική Ανεξαρτησία, την Ορθοδοξία, την οικογένεια, την πίστη στην Ελευθερία και στην Δημοκρατία, σαν στοιχεία συστατικά, των πολιτικών που θα έπρεπε απαρέγκλιτα να πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία...

Στην πράξη όμως αυτό δεν συμβαίνει! Υπάρχει άμβλυνση των Εθνικών προτάξεων, προς χάριν μιας θολής προς στιγμήν, στόχευσης και εξυπηρέτησης ευρύτερων παγκοσμιοποιημένων λογικών, που συμπαρασύρουν τις εφαρμοσμένες πολιτικές σε όλα ανεξαίρετα τα πεδία... Οικονομία, ανάπτυξη, ανταγωνισμός, συγκρότηση Κράτους, πολιτικές Ασφάλειας, εξωτερική πολιτική, μεταναστευτικό, αποκρατικοποιήσεις!

Στα περισσότερα από τα παραπάνω, λείπει το σαφές στίγμα κι εκεί είναι που ο κόσμος μπερδεύεται! Κι εκεί είναι που δυστυχώς εξομοιώνει την μεγάλη φιλελεύθερη Παράταξη με τα γκρουπούσκουλα των Συριζανελιτών! Εκεί είναι που αφήνεται πεδίο δόξης λαμπρόν στις ακραίες φωνές εκ Δεξιών, να απογυμνώσουν την Παράταξη από τους ακραιφνείς και ιδεολογικά συνεπείς επί δεκαετίες, ψηφοφόρους της.

Όσο κι αν επικαλούνται την απόφαση, ακόμα επί Καραμανλή, για ίδρυση Τεμένους στην Αττική και σ' όλη την Ελλάδα, δεν μπορούν να αποσείσουν από πάνω τους, την λευκή επιταγή που όλοι μαζί υπέγραψαν για να την παραδώσουν βορά, στις σκοπιμότητες των Συριζαίικων πολιτικών. Οι συνθήκες του 2016, δεν είναι όμοιες με αυτές του 2008!
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Το εξτρεμιστικό Ισλάμ εισέβαλε με τη βία και τον θάνατο στις ζωές μας, η Ευρώπη ολόκληρη σπαράσσεται από τους θιασώτες των 79 παρθένων που τους αναμένουν στα χαρέμια του Παραδείσου, η Χριστιανοσύνη διώκεται μέσα στους ίδιους τους ναούς της, ενώ φυσικά, πουθενά στον Ισλαμικό κόσμο δεν υφίσταται η αντίστοιχη γαλαντομία για ίδρυση και λειτουργία Χριστιανικών ναών!
Κι αντί οι προσπάθειες να κατατείνουν, στο πως θα απαλλαγούμε από την παρουσία χιλιάδων παράνομων εισβολέων στη χώρα, αναζητούμε τρόπους να καταστήσουμε την παραμονή τους εδώ, μόνιμη, βολική κι ανέγγιχτη στα χρόνια που θα ακολουθήσουν!

Δεν υπάρχουν πιστεύω δικαιολογίες, ότι κι αν λένε δεξιόθεν κι αριστερόθεν, οι άλλοτε πολέμιοι της ιδέας, Άδωνις και Βορίδης! Αυτό που υπάρχει είναι η άλωση τους στη σκοπιμότητα κι ίσως, τις έξωθεν εκπορευόμενες εντολές...!

Έτσι όμως η Παράταξη απονευρώνεται από τα βασικά της ερείσματα. Ιδεολογικά και κοινωνικά. Κι αρχίζει να μπάζει νερά από κάθε μεριά. Από Αριστερά γιατί με το να ταυτίζεται μαζί της τίποτα δεν έχει να κερδίσει και από τα Δεξιά, γιατί πλέον στην πράξη ακυρώνει αυτό το βασικό ιδεολογικό της πρόσημο...

Η επαναφορά στις ρίζες λοιπόν της Παράταξης με σεβασμό, όλων εκείνων των στοιχείων που την καταξίωσαν στο θυμικό και την συνείδηση του κόσμου, θεωρώ πως είναι αναγκαία και επείγουσα προτεραιότητα... Μια μεγάλη Κεντροδεξιά οφείλει να είναι μεγάλη, ανοιχτή, πληθωρική, Κέντρο και Δεξιά συνάμα και ασυμβίβαστη σε θέματα Πατρίδας, Κοινωνίας και Ανθρωπισμού... με αναμφισβήτητη πρωτίστη προτεραιότητα όμως, στη υπηρέτηση των συμφερόντων των Ελλαδιτών κατοίκων της και της γωνιάς αυτής του κόσμου, που επί χιλιετίες τους φιλοξενεί!!!

Φαντάζω πιότερο ρατσιστής θεωρείτε ή απλά, ένας σκεπτόμενος Έλληνας Νεοδημοκράτης που θέλει την Παράταξη του να πρωτοστατεί και να διαφυλάσσει την προοπτική για ευημερία και ανάπτυξη, του υπέροχου αυτού λαού;Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Πού μπορώ να βρω τα 206 ονόματα αυτών που ψήφισαν για το τέμενος, οι 144 είναι του συριζα, οι υπόλοιποι ποιοι είναι; Απήχαν 70 θα ήθελα να μάθω και αυτών τα ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλώ αναρτήστε τα αν βρείτε! Καλό ήταν να γνωρίζουμε εμείς ο κόσμος. Ιδίως οι εκτός Αθήνας Θεσαλλονίκης. Χωρίς τουλάχιστον γνώση και σχόλια από τους πολίτες, δημοκρατία δεν γίνεται. (Το τελευταίο είναι φαιδρό αλλά τί άλλο να πω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]