Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελεσίγραφο Ερντογάν στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε τελεσίγραφο στις Ηνωμένες Πολιτείες απαιτώντας την έκδοση του ιμάμη ΦΕτουλάχ Γκιουλέν ο οποίος ζεί αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999 και ο Ερντογάν θεωρεί υπαίτιο για την προσπάθεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, δήλωσε πως οι ΗΠΑ πρέπει να διαλέξουν μεταξύ των σχέσεων που έχουν με την Τουρκία και του Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Αργά ή γρήγορα οι ΗΠΑ θα πρέπει να διαλέξουν. Ή την Τουρκία ή την Οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν» τόνισε ο Ερντογάν.

«Ή τους διοργανωτές πραξικοπημάτων του τρομοκράτη Γκιουλέν ή την δημοκρατική χώρα της Τουρκίας. Οι ΗΠΑ πρέπει να διαλέξουν» πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες μέρες και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε καλέσει τις ΗΠΑ να μην «θυσιάσουν τις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία για έναν τρομοκράτη».

Το τελεσίγραφο του Ερντογάν έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίσκεψη και την συνάντηση που είχε στην Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν, γεγονός που από πολλού στην δύση θεωρήθηκε μοχλός πίεσης προς τις ΗΠΑ αναφορικά με την απόφαση για την έκδοση του Φετουλαχ Γκιουλεν στην Τουρκία.

«Φακελώνονται» επιχειρήσεις συμπαθούντων του Γκιουλέν στη Γερμανία

Σε μποϊκοτάζ των επιχειρήσεων τουρκικής καταγωγής πολιτών της Γερμανίας που συνδέονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν καλούν υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λίστα με τις επιχειρήσεις που ανήκουν σε θεωρούμενους «συμπαθούντες» του Φετουλάχ Γκιουλέν κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Zeit» σχετικές αναφορές γίνονται ακόμη και κατά τη διάρκεια κηρύγματος σε τζαμιά της Γερμανίας.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει κομμωτήρια, κατασκευαστικές εταιρίες, εμπόρους, ακόμη και γιατρούς.

«Έχουμε γίνει στόχος», ανέφερε στην εφημερίδα ο ιδιοκτήτης καταστήματος εκτυπώσεων, ο οποίος δήλωσε υποστηρικτής του Γκιουλέν, ενώ πολλοί καταστηματάρχες στο Βερολίνο, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και στην Βάδη-Βυρτεμβέργη έκαναν λόγο ακόμη και για φραστικές επιθέσεις που δέχονται στον δρόμο, όπου υποστηρικτές του Ταγίπ Ερντογάν τους αποκαλούν «προδότες της πατρίδας» και «τρομοκράτες». Πολλοί από αυτούς εξέφρασαν ακόμη και φόβο για την σωματική τους ακεραιότητα.

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]