Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

O Ερντογάν κλείνει την Παναγία Σουμελά

Οι τουρκικές αρχές ανακάλεσαν την άδεια για λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

Χωρίς λειτουργία στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα θα εορτασθεί ο Δεκαπενταύγουστος, καθώς, όπως είχαν προαναγγείλει, οι τουρκικές αρχές ανακάλεσαν την άδεια που είχαν χορηγήσει και επέτρεπε να γίνεται τα προηγούμενα πέντε χρόνια λειτουργία.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, από την τουρκική πλευρά, επισήμως, γίνεται λόγος για εργασίες αναστήλωσης στη μονή, για να αποκατασταθούν προβλήματα στατικότητας που εντοπίσθηκαν.

Ωστόσο από την πλευρά των εκπροσώπων του ποντιακού ελληνισμού εκτιμάται ότι η αιτιολόγηση είναι προσχηματική, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι είναι πιθανόν να μη δοθεί εκ νέου άδεια για να λειτουργήσει η Μονή τον Δεκαπενταύγουστο, ιδιαίτερα μετά το κλίμα που επικρατεί στη γείτονα χώρα με την ενίσχυση του Ερντογάν και τη συντηρητική στροφή στην Τουρκία.

Κι επειδή στη "νέα" Τουρκία όλα ελέγχονται και αποφασίζονται από τον ισλαμιστή τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η απόφαση για το κλείσιμο της Παναγίας Σουμελά προέρχεται από τον ίδιο τον Ερντογάν, του οποίου οι επιλογές (και η μοναδική ελπίδα για διάσωσή του) στρέφονται αποκλειστικά προς το βαθύ Ισλάμ...



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Πολύ καλά κάνει. Ένας στόχος λιγότερος για τρομοκρατική επίθεση των παραστρατιωτικών μισθοφόρων του τύπου antifa, αναρχοαυτόνομων και λοιπών ΜιΚιΟμάδων αντιεξουσιαστών - οργάνων της Νέας Τάξης. Αν έκλειναν οι ΜΚΟ, τότε να δούμε τι θα έκαναν οι μιθοφόροι. Ποιος θα τους έδινε λεφτά να μουτζουρώνουν σπίτια, να φτιάχνουν αφίσες, να απαλωτριώνουν Τράπεζες, να σκοτώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με άλωσαν και με ... απαλλοτρίωσαν. Κάτι όμως έχει μείνει ακόμη, ο αυτοσαρκασμός, η εύθυμη όψη της ζωής.

      Διαγραφή
  2. Και εδώ 206 γιουσουφάκια αποφάσισαν να μας κάνουν ισλαμικό χαλιφάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]